کد مطلب: 28709

کارگران|حقوق کارگران | مسکن کارگران

حقوق کارگران با تسهیلات عالی برای این افراد | حقوق 8 میلیونی دولت برای کارگران در 13 شهریور

نظرِ نمایندگانِ کارگری با طرح کمیسیون اجتماعی است و معتقدیم غیر از این طرح، که سال‌ها پای آن کارشناسی شده، طرح دیگری نمی‌تواند مشکل بیمه کارگران ساختمانی را حل کند.

حقوق کارگران با تسهیلات عالی برای این افراد | حقوق 8 میلیونی دولت برای کارگران در 13 شهریور

 سبد معیشت خانوارهای متوسط کارگری حدود ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است و یک شکاف عظیم میان هزینه‌های زندگی و دستمزد وجود دارد؛ این شکاف بیش از ۶۳ درصد است.حقوق کارگران سال قبل با تغییر زیادی همراه بود. حقوق کارگران مشمول مالیات شد. حقوق کارگران کفاف هزینه جاری زندگی را نمی دهد. حقوق کارگران با نرخ تورم فاصله چشمگیری دارد. حقوق کارگران در سال 1402 اعلام شد.

عباس شیری، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان قم، در گفتگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیتِ بیمه‌ی کارگران ساختمانی گفت: از قرار معلوم مصوبه‌ی جدید مجلس به شورای نگهبان رفته اما همانطور که پیش‌بینی می‌کردیم، شورای نگهبان به آن ایراد وارد کرده و مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است. 

طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی، بارها بین کمیسیون اجتماعی و صحن رد و بدل شده است. این طرح اواخر سال گذشته مصوب شد و بعد از عبور از سدِ شورای نگهبان، بالاخره به عنوان قانون برای اجرا ابلاغ شد. این قانون اما بعد از چند ماه به دلیلِ انتقاد برخی از نمایندگان مجلس متوقف شد. نمانیدگان در صحن علنیِ مجلس تصمیم گرفتند این قانون را متوقف کنند و به مدت دو سال به همان طرح سال ۹۳ بازگردند، این مصوبه اما از سوی شورای نگهبان رد شد. بعد از مدتی نمایندگان مجلس در جلسه‌ی روز ۲۲ مردادماه، طرح جدیدی را به تصویب رساندند؛ این طرح البته مورد اعتراضِ بسیاری از فعالان کارگری قرار گرفت. طبق طرح جدید قرار شد با اختصاص ۲۲.۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه به عنوان سهم مالک، موضوع منابع ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی حل شود، که طرح جدید نیز در شورای نگهبان رد شد. 

با اشاره به روندی که طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی تاکنون در مجلس گذرانده است، گفت: از همان ابتدا مشخص بود که طرح جدید مجلس در شورای نگهبان رد می‌شود اما به نظر می‌رسد عده‌ای از نمایندگان مجلس به دنبالِ وقفه انداختن در تصویبِ این طرح هستند. آن‌ها سه سال در این کار موفق شده‌اند و از این به بعد هم به کار خود ادامه می‌دهند. 

شیری گفت: آنچه مجلس در جلسه‌ی بیست و دوم مرداد ماه مصوب کرد، نمی‌تواند منابع مورد نیاز بیمه کارگران ساختمانی را فراهم کند و چنانچه این طرح به نتیجه برسد، مشکلِ بیمه‌ی کارگران ساختمانی حل نخواهد شد. 

وی تأکید کرد: کارگران بسیاری به بهانه‌ی‌ عدم وجود منابع، از دریافت بیمه اجتماعی محروم شده‌اند و امیدواریم این موضوع هر چه زودتر به نتیجه برسد. خوشبختانه طرح جدید از سوی شورای نگهبان رد شده و امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام هم هرچه سریع‌تر نظر خود را بدهد. ما بارها تکرار کرده‌ایم، نظرِ نمایندگانِ کارگری با طرح کمیسیون اجتماعی است و معتقدیم غیر از این طرح، که سال‌ها پای آن کارشناسی شده، طرح دیگری نمی‌تواند مشکل بیمه کارگران ساختمانی را حل کند.

بدعتی تازه در تغییر حقوق کارمندان

حقوق کارگران

به نظر می‌رسد این بدعتی است که دولت سیزدهم پایه‌گذار آن خواهد بود. این‌که در سال دو بار حقوق کارمندان و بازنشستگان تغییر کند. یک بار در سال گذشته در مهرماه دولت لایحه‌ای را به مجلس تحت عنوان متناسب‌سازی حقوق کارمندان دولت و همچنین بازنشستگان کشوری و لشکری به مجلس فرستاد. در این لایحه پیشنهاد شده بود با توجه به این‌که در قانون بودجه سقفی برای افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری در نظر گرفته شده، مجوزی برای میزانی افزایش حقوق برای آنها در اختیار دولت قرار گیرد. در صورت صلاحدید مجلس، از ابتدای شهریورماه دریافتی کارکنان دولت مقداری افزایش یابد.

بر این اساس، برای کارکنان دولت درصد افزایش به صورت پلکانی در نظر گرفته شده بود. به طوری که کسانی که به نوعی حقوق بگیر پایین حساب می‌شوند، نزدیک ۲۰ درصد افزایش داشتند.  هرچقدر که بالاتر بیاید، درصد کاهش پیدا کرد.

 

این پیشنهاد در نهایت در هشتمین ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب مجلس رسید. سخنگوی شورای نگهبان، چهاردهم آبان‌ماه از تایید مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری خبر داد.

مسعود میرکاظمی، رییس وقت سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: دولت از اول شهریور گفته بود حقوق‌ها افزایش یابد. در مجلس قرار بر اول مهر شد که این‌جا صرفه‌جویی شد.

افزایش حقوق از ۵ تا ۲۰درصد

سید محمد حسینی، معاون امور مجلس رییس‌جمهور زمان اجرای مصوبه متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان را مهرماه اعلام کرد. وی گفت: در برخی موارد افزایش حقوق‌ها تا ۵ درصد و در برخی از نیروها مثل نیروی انتظامی تا ۲۰ درصد هم افزایش می‌یابد.

 

براساس این مصوبه، حقوق کلیه بازنشستگان کشوری و لشکری بین ۹۰۰ تا ۲ میلیون تومان افزایش یافته است. افزایش حقوق کارمندان دولت نیز در حدود یک میلیون تومان بوده است، اما جز این مبلغ، حق اولاد کارمندان هم صددرصد افزایش یافت. حق اولاد سال ۱۴۰۱، ۴۱۷ هزار تومان بود که ۲ برابر شده و به حدود ۸۴۰ هزار تومان رسید. به ازای همسر هم افزایش ۵۰ درصدی لحاظ شد. مجموع این عوامل سبب شد که حقوق کارمندان دولت بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان افزایش یابد.

در همین خصوص، در روزهای پایانی آبان‌ماه ۱۴۰۱ مسعود میرکاظمی، رییس وقت سازمان برنامه و بودجه درباره زمان اعمال ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان اعلام کرد: از همین آبان، اصلاحات انجام می‌شود. مابه‌التفاوت مهرماه در همین حقوق آبان‌ماه پرداخت می‌شود. همچنین قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری، ۱۶ آبان در نامه‌ای از محمدباقر قالیباف، رییس مجلس به سید ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور ابلاغ شد.

میزان افزایش حقوق در سال ۱۴۰۲

در این میان، در بودجه ۱۴۰۲ نمایندگان مجلس، حداقل افزایش حقوق کارکنان دولت را ۲۰ درصد تعیین کرد. به طوری که طبق مصوبه مجلس حداقل حقوق، ۷ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان اعلام شد. این در شرایطی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱، متوسط افزایش حقوق کارکنان ۱۰ درصد تعیین شده بود. البته دولت برای حقوق کارکنان، افزایش پلکانی را پیش‌بینی کرده بود. به‌گونه‌ای که مقرر شد افزایش حقوق بین پنج تا ۲۹ درصد متغیر باشد.

بر همین اساس، حداقل حقوق کارکنان ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در لایحه بودجه امسال در نظر گرفته شده بود. در قانون بودجه، حداقل حقوق به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;