یارانه نقدی|یارانه معیشتی| یارانه جدید
فوری؛ یارانه نقدی ۳۰۰ هزارتومانی در حساب ها | آخرین خبر از وضعیت یارانه ها در ۳۰ مرداد + لینک ثبت نام
علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درمورد آخرین اقدامات این وزارتخانه، در بهروزرسانی دهکبندی خانوارها یادآور شد: آماده به روزرسانی دهکبندیها طی دو الی سه ماه آینده هستیم که دادهها مربوط به سال ۱۴۰۲ هستند اما معیارها و شاخصها، همان معیارهای قبلی خواهند بود و تغییری نخواهند داشت.

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد
علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درمورد آخرین اقدامات این وزارتخانه، در بهروزرسانی دهکبندی خانوارها یادآور شد: آماده به روزرسانی دهکبندیها طی دو الی سه ماه آینده هستیم که دادهها مربوط به سال ۱۴۰۲ هستند اما معیارها و شاخصها، همان معیارهای قبلی خواهند بود و تغییری نخواهند داشت.
وی افزود: این گفتوگو در حال انجام است؛ به گونهای که طی هفته گذشته جلسهای بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفاه و کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد و در این زمینه وارد صحبت شدیم تا به تفاهم برسیم و مصوبات خوبی هم به دست آمده تا نگاهی واحد درمورد خط فقر شکل گیرد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درمورد آخرین اقدامات این وزارتخانه، در بهروزرسانی دهکبندی خانوارها یادآور شد: آماده به روزرسانی دهکبندیها طی دو الی سه ماه آینده هستیم که دادهها مربوط به سال ۱۴۰۲ هستند اما معیارها و شاخصها، همان معیارهای قبلی خواهند بود و تغییری نخواهند داشت.
اوایل مردادماه معاون رفاه و اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش برخی مخاطبان مبین بر اینکه با داشتن دو خودرو در یک خانواده و بدون داشتن خانه، یارانه آنها قطع شده است، درحالی که برخی افراد چندین خانه و یا مغازه دارند، اما همچنان یارانه میگیرند، گفت: این حرفها قابل قبول نیست. مگر میشود کسی چندین مغازه داشته باشد، اما تراکنش بانکی وی ثبت نشده باشد؛ ما معیارهای زیادی برای شناسایی وسع اقتصادی خانوار داریم که یکی از آنها تراکنشهای بانکی است، شاخصهای دیگری هم وجود دارد، همچون حسابهای بانکی، سود بانکی، مانده در گردش حسابهای بانکی، ساختار خانوار، بعد خانوار، تعداد وسیله نقلیه، قیمت وسیله نقلیه، تعداد حقوقبگیران یک خانوار، داراییهای بورسی خانوار، داشتن ملک و خانه و تعداد سفرهای خارجی (به جز سفر به عتبات) همه این موارد ملاک تصمیمگیری قرار میگیرد و هرکدام از این اطلاعات به تنهایی محاسبه نمیشود.
عسگریان اظهار داشت: تنها تراکنش مالی بالا در یک زمان خاصی مدنظر نیست، بلکه معدل معیارهای گفته شده در یک خانوار مدنظر تحلیل و مبنای قضاوت ما قرار میگیرد./ ایسنا
مبلغ یارانه نقدی برای سه دهک اول درآمدی افزایش پیدا میکند؛ با این شرط که اگر سرپرستان این خانوار به میزان ۲۰۰ هزار تومان از سبد کالایی خریداری کنند.
به نقل ار تجارتنیوز، همزمان با واریز یارانه مردادماه، اطلاعاتی از وزارت کار منتشر شد که نشان میداد مبلغ یارانه نقدی برای سه دهک اول درآمدی افزایش پیدا میکند؛ با این شرط که اگر سرپرستان این خانوار به میزان ۲۰۰ هزار تومان از سبد کالایی خریداری کنند، ۵۲۰ هزار تومان یارانه آنها شارژ خواهد شد. اما علت تشویق مردم به استفاده از کالابرگ، در شرایطی که اکثر نظرسنجیها از تمایل مردم برای دریافت یارانه نقدی خبر میدهند، چیست؟ در این باره، نظر محمدتقی فیاضی- تحلیلگر مسائل بودجه- را جویا شدیم که در ادامه میخوانید.
فیاضی در این باره به تجارتنیوز گفت: وقتی کسری بودجه مزمن میشود، دولت آن را از طریق چاپ پول جبران میکند که نتیجه قطعی آن نرخهای بالای تورمی است. با افزایش نرخ تورم، ارزش پول ملی تضعیف و در مقابل ارزهای خارجی تقویت میشوند، در نتیجه واردات کالاها گرانتر میشود؛ بهویژه این موضوع درباره کشور ما بیشتر صدق میکند، چون مواد غذایی که شامل گندم و نهادههای اصلی تولید میشوند، سهم زیادی در واردات دارند. ضمن اینکه دولت هم در توزیع این کالاها نقش اساسی را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه درباره حاملهای انرژی هم وضع به همین منوال است، افزود: برای مثال دولت در بخش بنزین اینگونه حساب و کتاب میکند که اگر بنزین یا گازوئیلی که تولید میشود، میتوانست در بازارهای جهانی بفروشد و از مصرفکننده نهایی دریغ کند، موجب میشد تا درآمدش بالا برود و در نتیجه جبران کسری بودجه تا حدودی امکانپذیر میشد.
فیاضی اظهار کرد: بنابراین از یک طرف به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت اولیه و تمامشده محصولات بهویژه محصولاتی که دولت تصدی و توزیع آنان را در اختیار دارد مثل حاملهای انرژی، مواد غذایی و قیمت مصرفکننده، کسری منابع دولت روزبهروز بیشتر میشود و دولت هم از عهده تامین این کسری برنمیآید.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: از طرف دیگر، با درجا زدن اقتصاد و بیکاری گسترده که موجب شده تا تعداد زیادی از مردم زیر خط فقر بروند و از عهده تامین مایحتاج ضروری خود برنیایند، شکافی بین درآمد و مصارف مردم به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه هم بین منابع و مصارف دولت و هم بین درآمد-هزینه خانوار کسری وجود دارد، گفت: با توجه به تورم لجامگسیخته این فاصله روزبهروز بیشتر میشود. در چنین شرایطی دولت تصمیم میگیرد که با افزایش قیمت محصولات مثل گندم، نان، بنزین و بقیه کالاها کسری روزافزون خود را جبران کند. از طرف دیگر، با اختصاص یارانههای بیشتر، تصمیم گرفته میشود تا بخشی از هزینههای تحمیلی به مردم جبران شود، یعنی شکاف بین درآمد و هزینه خانوار کاهش یابد.
فیاضی با طرح این پرسش که مردم یارانه نقدی را انتخاب میکنند یا کالابرگ؟ اظهار کرد: مطالعات و شواهد امر نشان میدهند که درمجموع مردم برای سبد مصرفی خودشان بهتر از دولت میتوانند تصمیم بگیرند. بنابراین، هم مردم راغب هستند که یارانه نقدی دریافت کنند و هم بهتر است دولت یارانه را به شکل نقدی پرداخت کند.
در مجموع باید گفت هرچند این یارانهها کمک چندانی به جبران رفاه از دست رفته خانوار نمیکنند، اما وقتی دولت بخواهد مبلغ یارانههای نقدی را بالا ببرد، قیمت مواد غذایی و کالاها را افزایش میدهد تا حدودی بتواند از کسری بودجه خودش جلوگیری کند.
دیدگاه تان را بنویسید