سهام|سهام عدالت| سهامداران
فوری: واریزی میلیونی دولت برای سهامداران از امروز | جزییات مهم درباره سهام عدالت ها در روز پنجشنبه+ جزییات
مشاور رئیس سازمان بورس گفت: از مسائل مهم حوزه سهام عدالت، بحث اطلاع رسانی است، چرا که هنوز حدود ۳میلیون سهامدار از وجود سهام عدالت خود اطلاع ندارند.
تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی امسال صاحب سهام می شوند سود سهام عدالت 1400 امسال دوبرابر شده و مرحله اول سود سهام عدالت به سهامداران واریز شد و مرحله دوم تا آخر اسفند واریز می شود دارندگان سهام عدالت می توانند بدون ضامن از بانک ها وام خرد بگیرند
حسین قربانزاده عضو کارگروه سهام عدالت و رئیس سابق سازمان خصوصیسازی بر بررسی بیشتر موضوع سهام عدالت در فضای کاملا تعاملی با حضور مدیران، دست اندرکاران و همچنین سهامدار خرد یا صاحب نظر بازار سرمایه در قالب یک پرسش تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری از سال ۸۴ با اجرای طرح سهام عدالت تاکید بسیاری بر توانمندسازی خانوارها، توزیع عادلانه و ثروت آفرینی پایدار کردند.
او ادامه داد: ثروت آفرینی شرط توزیع عادلانه مالکیت است. ظرفیت استفاده از بخش تعاون در بیانات مقام معظم رهبری وجود دارد و استفاده از آن غایت است، چرا که مردمی سازی را هدف قرار میدهد. هدف این است که مردم از سهام عدالت باید بهرهمند شوند و همچنین سطح سواد و دانش مالی در فضای اقتصادی متوقف نماند. ما باید سهام عدالت را به سطحی که در آن آگاهی مردم ارتقا مییابد برسانیم و فضای انتخاب برای مردم فراهم کنیم. شورای عالی بورس در موضوع سهام عدالت قدرت فراقانونی دارد.
حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس، در خصوص بازگشت شرکتهای تعاونی به موضوع سهام عدالت، اظهار کرد: مبحث سهام عدالت ۱۰ تا ۱۱ درصد بازار سرمایه ایران را شامل میشود، مسائلی که بارها در خصوص سهام عدالت دچار تغییر شده دلایلی پشت آن وجود دارد، بیش از ۴۰ گره اساسی و قانونی بر سهام عدالت وجود دارد که تاکنون بخشی از آن رفع شده است. در یک سال و نیم گذشته در تمامی جلسات شورای عالی بورس مسئله سهام عدالت مطرح شده است. یکی از دلایلی که مسئله سهام عدالت را مقام معظم رهبری به شورای عالی بورس سپرده، بحث شفافیت عملکرد اعضای این شورا است.
او میگوید: یکی از دلایل طولانی شدن بحث سهام عدالت، رفت و آمد مباحث مربوط به این مسئله در بین قوه قضائیه، مجریه و مقننه است که در این بین بیشترین ضربه متحمل سهامداران سهام عدالت و سرمایه گذاران این شرکتها است. در کارگروه سهام عدالت ۱۰۰ جلسه مستمر ۴ ساعت به بالا تاکنون در راستای رفع مشکلات سهام عدالت برگزار شده است. سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شد که این نشان میدهد کارگروهی که برای سهام عدالت تشکیل شده با دقت به بررسی این مسئله پرداخته است، همین فضا برای پرداخت سود سال ۱۴۰۲ نیز دیده شده است.
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت اظهار کرد: از جمله مسائل مهم حوزه سهام عدالت، بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است، چرا که به عنوان مثال بعد از گذشت حدود دو دهه، هنوز حدود ۳میلیون سهامدار هستند که از وجود سهام عدالت خود اطلاع ندارند. کلاهبرداریهایی که این روزها در حوزه سهام عدالت صورت میگیرد نشان از عدم فرهنگ سازی مناسب در این زمینه دارد. یکی از کارکردهای مهمی که میتوانستیم به تعاونیهای سهام عدالت بسپاریم بحث فرهنگ سازی بود، در حال حاضر میتوان طرح جامع فرهنگ سازی و اطلاع رسانی سهام عدالت را راه اندازی کرد.
حاجی وند گفت: در حال حاضر ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی در پرتفوی سهام عدالت است. حدود یک میلیون هشتصد هزار نفر کارت سهام عدالت را دارند، اما سهامدار نیستند، زیرا در سامانه درج نشدند که وقتی صحبت از جاماندگان به میان میآید این گروه مقدمتر هستند.
وی افزود: اکنون ۳ میلیون ۶۰۰ هزار نفر از سهامداران سهام عدالت فوت شد اند. تا سال ۹۹ تمام مسئولیتهای سهام عدالت با سازمان خصوصی سازی بود و از همان سال همراه آزاد سازی سازمان بورس نیز در این امر دخیل شد.
از طرف دیگر اگر اولویتی برای ثبت نام سهام عدالت وجود داشته باشد با افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است و نه دیگران. این در حالی است که در پیامک ثبت نام سهام عدالت اینگونه ادعا شده که همه افراد میتوانند ثبت نام کنند و سایت برای همه گروهها باز است.
در متنی که برای افراد ارسال شده آمده: «سایت سهام عدالت که امروز توی اخبار اعلام کردن، حتما برید ثبت نام کنید. به هر چی دوست و آشنا دارید بفرستید. تا ۱۲ فردا ظهر سایت بازه.» پس از آن هم آدرسی را برای ثبت نام اعلام کردهاند که کاملا اشتباه است.
آدرس درست سامانه ثبت نام سهام عدالت samanese.ir است اما در این پیامک سامانه دیگری معرفی شده است.
واحسان خاندوزی در حاشیه مراسم رونمایی از نظام جدید ارزشگذاری داراییهای نامشهود درباره پرداخت سود سهام عدالت اظهار داشت: صورتهای مالی ۱۴۰۱ شرکتها به تازگی آماده شده و پرداخت سود بسته به تکمیل این صورتهاست. وی بیان کرد: در صورت تاخیر در ارایه صورتهای مالی، پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد بود.
احسان خاندوزی در حاشیه مراسم رونمایی از نظام جدید ارزشگذاری داراییهای نامشهود درباره پرداخت سود سهام عدالت اظهار داشت: صورتهای مالی ۱۴۰۱ شرکتها به تازگی آماده شده و پرداخت سود بسته به تکمیل این صورتهاست. وی بیان کرد: در صورت تاخیر در ارایه صورتهای مالی، پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد بود.
خاندوزی گفت: یکی از دلایل پرداخت دو مرحلهای سهام عدالت در سال گذشته به هلدینگ خلیج فارس بازمیگردد که صورت مالی و سود خود را با تاخیر اعلام کرد. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارزشگذاری دارایی نامشهود اقدام مثبتی است و این دارایی باید تکیهگاهی برای ارزشیابی شرکتها نزد بانکها و بورس شود. خاندوزی اظهار داشت: وزارت اقتصاد مسوولیتی در ارایه خدمات و کالا یا کنترل بازار ندارد و در مقابل باید زیرساخت رشد و توسعه و تامین مالی را فراهم کند.
وی افزود: در این راستا دستورالعمل ارزشگذاری دارایی نامشهود تهیه شد و این اقدام یکی از گامهایی بود که به دنبال برداشتن آن بودیم تا بخش مهمی از سرمایهها از سوی نظام رسمی کشور پذیرفته شود. وزیر اقتصاد بیان کرد: یکی از مباحث مهم برای فعالان اقتصادی این است که در گزارشگری مالی، میزان دارایی و سرمایههای نامشهود شناسایی شود و نحوه ارزشگذاری این داراییها خلایی بود که باید برطرف میشد و این ارزشگذاری باید تکیهگاهی برای ارزشیابی شرکتها نزد بانک و بورس باشد. خاندوزی گفت: آنچه برای شرکتها اهمیت دارد و جای خالی آن احساس میشود این است که دارایی نامشهود شرکتها چگونه تشخیص و ارزشگذاری میشود.
افراد متخصص در برخی شرکتها، مشتریان وسیع خود یک ارزش اقتصادی برای برخی شرکتها است. ایدهها، اختراعات و سایر انواع داراییها نیز جزو مواردی بود که به عنوان دارایی اقتصادی شناسایی نمیشد. وزیر اقتصاد تاکید کرد: ارزشگذاری دارایی نامشهود امروز از این جهت اهمیت دارد که این باب گشوده شد تا بتوانیم از ثمرات ارزشگذاری داراییهای نامشهود استفاده کنیم. تلاش ما این است تا شرکتها بتوانند داراییهای خود را نقدپذیر و واقعی کنند. می افزود: برخی شرکتها به آستانه ورشکستگی رسیدند چراکه سیاستگذار داراییهای آنها را به رسمیت نشناخته است. امیدوار هستیم ثمرات این پایهگذاری جدید را در صورتهای مالی سال ۱۴۰۲ شرکتها و تاثیر تسهیلات دریافتی آنها ببینیم
دیدگاه تان را بنویسید