وام| وام جدید| وام فوری
پرداخت وام مسکن به ۳۲۲ هزار متقاضی از امروز | خبر داغ دولت از وام 100 میلیونی برای مستاجران از امروز
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۲ هزار متقاضی خبر داد و گفت: برای ۵ بانک اصلی حدود یک میلیون و ۳۴۷ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن معرفی شده است.
حدود شش ماه از تصویب وام مسکن۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی وام مسکن با حضور رییس جمهور میگذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانتنامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام مسکن توسط دولت پرداخت خواهد شد وام مسکن از سود کارمزد مناسبی برخوردار است. وام فوری دارای شرایط خاصی است. وام مسکن از اقساط بلند مدتی بهره مند است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۲ هزار متقاضی خبر داد و گفت: برای ۵ بانک اصلی حدود یک میلیون و ۳۴۷ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن معرفی شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی با اشاره به دلایل عدم همراهی بانکهای عامل با نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: یکی از موارد به سامانه بر میگشت؛ برخی بانکها در سال اول چون عزمی نبود به سامانه متصل نمیشدند با اینکه زیرساخت سامانه موجود بود و بانک اول از همان روز اول به سامانه متصل شد.
وی با یادآوری اینکه بانک مرکزی به موقع سهمیه بانکها در نهضت ملی مسکن را ابلاغ کرد، افزود: سهمیه 360 هزار میلیارد تومانی بانکها و موسسات در نهضت ملی مسکن شهریور ماه سال 1400 ابلاغ شد و همه بانکها از سهمیه خود اطلاع داشتند.
وی با اشاره به تاکید رئیسجمهوری در خصوص پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، تصریح کرد: در زمان حاضر همه بانکها از مسیر دولت هوشمند متصل هستند و امکان پرداخت وام برای تسهیلات حمایتی در زمینهای 99 ساله فراهم شده است. چون ادبیات پرداخت تسهیلات تخصصی است برخی بانکها به فرآیندهای آن آشنا نبودند.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه زیرساخت پرداخت تسهیلات مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی فراهم شده است، اضافه کرد: برای 5 بانک اصلی حدود یک میلیون و 347 هزار متقاضی نهضت ملی مسکن معرفی شده است. تا 17 تیرماه 1402 تسهیلات به 322 هزار متقاضی ( شامل پروژههای خودمالکی، مسکن روستایی و طرحهای حمایتی) پرداخت شده است.
نوروزی با بیان اینکه از 5 ماه گذشته بانکها به پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن وارد شدهاند، اظهار کرد: طبق اطلاعات تا 31 خردادماه امسال بانک دی در سال اول اجرای قانون جهش تولید مسکن هیچ تسهیلاتی برای نهضت ملی مسکن پرداخت نکرده است. در سال 1402 تا 31 خرداد ماه نیز عدد صفر بوده است.
وی یادآوری شد: پس از برگزاری سه جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور در سال جاری، همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن نسبت به سال قبل بهبود یافته اما همچنان کافی نیست.
به گفته وی، امسال قرارداد 80 هزار میلیارد تومان وام نهضت ملی مسکن امضا شد هاست.
مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی نیز با اشاره به جریمه مالیاتی بانکهایی که در نهضت ملی مسکن تسهیلات تکلیفی را پرداخت نکردهاند، گفت: این سازمان دیماه سال گذشته نسبت به مطالبه این مالیات اقدام کرده است هم اکنون بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان برگه مالیاتی از تمامی بانکهایی که نسبت به انجام تعهدات عمل نکردهاند، صادر و ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: تمام بانکها به این برگههای مالیاتی اعتراض کردهاند، اما آنچه مهم است در 6 ماه اول صرفاً 19 درصد تعهدات انجام شود که نسبت به 360 هزار میلیارد همان 60 هزار میلیارد تومان است. بانکها تا شهریور امسال وقت دارند نسبت به انجام تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در 6 ماه دوم سال قبل و 6 ماه اول امسال اقدام کنند. تسهیلات 458 هزار میلیارد تومان باید تسهیلات پرداخت شود بلافاصله پس از اعلام وزارت راه و شهرسازی نسبت به صدور برگه مالیاتی اقدام میشود.
برخی شعب بانکی در سالهای اخیر به بهانههایی همچون نداشتن ابلاغیه و بخشنامه، معرفی ضامن رسمی، ارایه کپی سند خودرو یا خانه متعلق به مستاجران، از پرداخت نوع وام اجاره خودداری میکردهاند. برخی مستاجران میگویند که بانک به آنها گفته کپی سند خانه یا خودرو متعلق به خود را بیاورید تا بدانیم توانایی پرداخت اقساط وام اجاره را دارید.
عدم همراهی بخشهایی از سیستم بانکی با مصوبات دولت، موضوع تازهای نیست و در مواردی همچون پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، خوداشتغالی و حتی وام ازدواج نیز دیده میشود.
طی سالهای اخیر در کنار موانع سیستم بانکی در پرداخت وام اجاره، مستاجران با مشکلات دیگری همچون عدم همراهی صاحبخانهها برای دریافت کد رهگیری و دریافت مبالغ قابل توجه از سوی بنگاههای املاک برای ارایه کد رهگیری مواجه بودند؛ موضوعی که در هفتههای اخیر توسط دولت برطرف و شرایط برای دریافت کد رهگیری رایگان فراهم شده و تا کنون بیش از ۱۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه املاک و مستغلات به ثبت رسیده است.
اما سنگاندازی برخی بانکها در پرداخت وام اجاره انتقاد مسئولان را نیز در پی داشته است. در این خصوص حسین جنتی، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران گفته که چیزی قریب به یک هشتم متقاضیان دریافت وام اجاره موفق به اخذ این تسهیلات شده اند. او یکی از مهمترین ارکان هزینه در سبد خانوار تهرانیها را اجارهبهای مسکن دانست و گفت: مقرر است در دولت سیزدهم در این خصوص کارگشایی بیشتری صورت گیرد. لذا ا بانکهای عامل (بیش از ۲۰ بانک پرداخت کننده) باید همگام تر با مردم و دولت در این زمینه حرکت کنند.
وی با اشاره به این که حدود ۱۰۰ هزار نفر در بافتهای فرسوده استان زنجان ساکن هستند افزود: وزارت راه و شهرسازی یکی از ۵ خط تلاش خود را برای تحقق برنامه نهضت ملی مسکن تولید مسکن در بافتهای فرسوده به عنوان بهترین و سریعترین روش با رعایت سرانههای شهرسازی قرار داده و به هیچ عنوان به دنبال افزایش تراکم ساختمانی بیضابطه نیست.
مدیرعامل شرت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که همه فعالیتهای مربوط به بازآفرینی باید زیر چتر ستاد بازآفرینی انجام شود و جلسات این ستاد نیز به صورت منظم و مستمر در استان برگزار شود گفت: از ستادهای بازآفرینی شهری در شهرستان و استانها انتظار میرود نسبت به شناسایی و تصویب نیازهای محلات هدف در دو حوزه نوسازی مسکن و تامین خدمات اقدام کنند.
آئینی با اشاره به این که محلات هدف به ویژه سکونتگاههای غیررسمی در زمینه خدمات هفتگانه با کمبود مواجهاند، تصریح کرد: کمبود سرانههای آموزشی، بهداشتی، درمانی، انتظامی، ورزشی و نظایر آن بخشی از مشکلات موجود در سکونتگاههای غیررسمی است. در این بخش متناسب با اعتبارات تخصیصی طرح های تملک دارایی سرمایهای به اعضای ستاد بازآفرینی شهری استانها و شهرستانها پیش میرود.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، مهمترین عاملی که میتواند جریان بازآفرینی را شتاب بخشد، تشکیل منظم، مستمر و پیگیرانه ستادهای بازآفرینی شهری و استانی است.
وی افزود: تا امروز بیش از ۴۵۰ شهرداری اطلاعات خود در خصوص صدور پروانه ساخت را بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران بارگذاری کردهاند و بر این اساس ۱۳۷ هزار و ۷۸۶ واحد پروانه ساخت در بافتهای فرسوده صادر شده است؛ در حالی که هنوز برخی شهرداری اطلاعات خود را بر روی سامانه بارگذاری نکردهاند و در صورت بارگذاری آمار از این هم بالاتر خواهد بود.
رشد ۸۸ درصدی صدور پروانه در بافتهای فرسوده ۵۵ شهر کشور
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ این آمار ۶۰ هزار و ۶۳۴ واحد بود. در سال ۱۴۰۱ به ۶۴ هزار و ۵۲۴ واحد افزایش یافت که بدین معناست صدور پروانه به لحاظ واحدی ۶.۵ درصد و به لحاظ تعداد پروانه ۱۴ درصد رشد داشته است و انتظار جهش و رشد بیشتری در سال جاری نیز می رود. هر چند موضوع بیمه تامین اجتماعی روند کار را کند نموده است. با این وجود در ۵۵ شهر شاهد رشد ۸۸ درصدی هستیم.
آئینی با اشاره به این که در چهار حوزه بسته تشویقی آماده کردهایم، اظهارکرد: بسته اداری شامل تسریع در صدور پروانه ساختمان و ارایه به موقع پایان کار ساختمان است. همچنین بر اساس ماده ۱۶ قانون حمایت از نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهرداریها میتوانند در بافتهای فرسوده ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف ارایه کنند که امتیاز ویژهای محسوب میشود. کاهش زمان برقراری انشعابات نیز از دیگر مواردی است که دستگاههای خدماترسان باید در دستور کار خود قرار دهند.
دیدگاه تان را بنویسید