کد مطلب: 27490

بازنشستگان| حقوق بازنشستگان|همسان سازی حقوق

خبر داغ از حقوق بازنشستگان در شهریور امسال | واریزی ۳ میلیونی رییسی برای بازنشستگان از این تاریخ

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از تسویه مطالبات متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا قبل از شهریورماه و انجام رتبه‌بندی معلمان و اجرای مطالبات فرهنگیان بازنشسته در مرداد ماه خبر داد.

خبر داغ از حقوق بازنشستگان در شهریور امسال | واریزی ۳ میلیونی رییسی برای بازنشستگان از این تاریخ

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: باید حقوق بازنشستگان به ویژه آن دسته از بازنشستگانی که دریافتی کمی دارند، در بودجه سال آینده افزایش پیدا کند.در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگان به زبان عامیانه ، می توان گفت ، مقدار پولی است که ماهانه ، به طور مستمر و تا پایان عمر ، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر اساس احکام جدید بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی ، تعلق می گیرد. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.​​حقوق بازنشستگان1401 همانند پاداش بازنشستگی برای افراد مختلف متفاوت است . حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی 1401 مقداری از حقوق بازنشستگان کشور ی کمتر می باشد

نعمت‌الله ترکی در جشن بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان، اظهار کرد: تا سال ۹۹ بخشی از متناسب سازی حقوق بازنشستگان انجام شد و مطالبات باقی مانده مربوط به شش ماهه دوم سال ۹۹ است. مطالبات سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز در برنامه ما است تا قبل از شهریور ماه آن را تسویه کنیم.

وی با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر از بازنشستگان جزو فرهیختگان آموزش و پرورش محسوب می شوند، توضیح داد: رتبه بندی معلمان از سال ۱۴۰۰ شروع شد. حدود ۶۷۲ هزار نفر در این امر مطالبات خود را دریافت کرده‌اند.

ترکی ادامه داد: دو سه گروه از رتبه‌بندی مانده‌اند که بخشی از آنها یعنی ۵۳ هزار نفر مربوط به سال ۱۴۰۰ و ۶۳ هزار نفر مربوط به سال ۱۴۰۱ می‌شوند. در سال جاری نیز از شهریور ماه ۸۰ هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته خواهند شد که مطالبات اینها مانده است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، عنوان کرد: هم وزیر آموزش و پرورش و هم سازمان برنامه قول داده‌اند در مرداد ماه رتبه بندی انجام و مطالبات بازنشستگان آموزش و پرورش اجرایی می‌شود. در خصوص مطالبات بازنشستگان دانشگاه علوم ‌پزشکی نیز که در کش و قوس‌های سالهای ۹۷ تا ۹۹ بودند، در اسفند سال ۱۴۰۱ این امر اجرایی شد. افزایش ۱.۱۵ در این امر انجام شد، احکام صادر شد و تا قبل شهریور ماه امسال معوقات پرداخت می‌شود.

حال آن‌طور که اخیرا اعلام شده، در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، پیشنهادی برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی تصویب شده و قرار است این لایحه در قالب پیشنهاد و مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم داده و در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

بنا به گفته سید محمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، بازنشستگان باید بتوانند ۹۰ درصد حقوق شاغلین را دریافت و از آن بهره‌مند شوند.

وی عنوان می‌کند: بازنشستگان همواره مطالبه همسان‌سازی حقوق خود را از نمایندگان پیگیری می‌کنند و ما باید در برنامه هفتم توسعه حکم روشن و شفافی را در زمینه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیریم و شرایط به نحوی باشد که بازنشستگان بتوانند ۹۰ درصد حقوق شاغلین را دریافت و از آن بهره‌مند شوند.

در این میان، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از مخالفت‌ها با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان پرده‌برداری می‌کند. وی می‌گوید: برخی افراد در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، مانع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شدند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، علی خطیبی در باره ارائه فهرست بازنشستگان آموزش عالی به سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با در نظر گرفتن مجموع افرادی که مدارک آنها تا پایان شهریور در سامانه بارگذاری می‌شود، در مجموع به ۷۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم تا پاداش پایان خدمت بیش از ۲۳۰۰ نفر از بازنشستگان آموزش عالی پرداخت شود.

وی در آستانه روز خانواده و تکریم بازنشستگان با تاکید بر ضرورت تکریم بازنشستگان در هر زمان گفت: گرامیداشت مقام و جایگاه این عزیزان تنها مربوط به یک روز از سال یا مناسبت خاص نیست، بلکه همه ما مسئولان، باید همواره دغدغه پاسداشت شأن و مقام آنان را که عمر خود را در راه خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی صرف کرده‌اند، داشته باشیم.

خطیبی با اعلام این خبر که پاداش پایان خدمت همه بازنشستگان سال ۱۴۰۱ آموزش عالی طی ماه‌های آینده پرداخت می‌شود، گفت: با پیگیری‌ها و توافقات انجام شده با سازمان برنامه و بودجه کشور، مقرر است علاوه بر تسویه پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش عالی سال ۱۴۰۱، نسبت به تسویه پاداش بازنشستگان سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نیز اقدام لازم انجام شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، افزود: پیرو درخواست سازمان برنامه و بودجه کشور، این معاونت نسبت به جمع‌آوری اطلاعات از همه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری اقدام کرد و بر اساس آن گزارش پرونده بیش از ۱۶۶۰ بازنشسته تکمیل شده است که برای تسویه آن به اعتباری حدود ۵۹۰۰ میلیارد ریال نیاز است.

خطیبی ادامه داد: با توجه به گزارش های دریافت شده از سامانه پاداش پایان خدمت و تجارب سال‌های گذشته، حدود ۷۰۰ پرونده دیگر نیز در ادامه، تکمیل مدارک خواهند کرد که برای تسویه آن نیز اعتباری بالغ بر ۱۹۰۰ میلیارد ریال لازم است.

وی یادآور شد: آخرین فرصت تکمیل مدارک و بارگذاری اطلاعات در سامانه پاداش پایان خدمت، نیمه مرداد ماه امسال است که زمان دقیق فعال شدن سامانه پاداش پایان خدمت برای این منظور، بعد از توافق نهایی با سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاع‌رسانی می‌شود. بنابراین از همه دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری درخواست داریم با سرعت و دقت بیشتر نسبت به تکمیل و ارسال مدارک اقدام کنند تا شاهد تسویه کامل پاداش پایان خدمت در کوتاهترین زمان ممکن در سال جاری باشیم.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم همچنین بر ضرورت توجه رؤسای دانشگاه‌ها به مسائل رفاه و معیشت بازنشستگان تأکید کرد و اظهار داشت: نباید از هیچ تلاشی برای آسایش و آرامش این عزیزان دریغ کرد.

این مقام مسئول در پایان، از همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور در مراحل مختلف فرایند پاداش پایان خدمت، به خصوص تخصیص اعتبار و پرداخت قدردانی کرد./ایرنا

وی با اشاره به اینکه میانگین حقوق بازنشستگان در سال جدید با افزایش‌های اعمال شده ۱۰ میلیون ۲۰۰ هزار تومان است بیان کرد: ماهانه ۳۱۵ میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌شود.

مدیر صندوق بازنشستگی استان مرکزی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی در حوزه‌های مختلف خدمات را به بازنشستگان ارائه می‌دهد ادامه داد: خدمات این صندوق در قالب وام (ضروری، ازدواج، وام حمپاد و اربعین)، بسته طرح یاری به بازنشستگان ارائه می‌شود.

جبار کوچکی‌نژاد با اشاره به ضرورت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رسیدگی به معیشت آن‌ها عنوان می‌کند: اگرچه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان جزو قوانین دائمی کشور است، اما دولت‌ها به دلیل نداشتن منابع کافی برای اجرای این قانون از انجام آن سر باز می‌زنند، بنابراین باید در برنامه هفتم راهی برای تامین مالی این مهم پیدا شود، به عنوان مثال باید صندوق‌های بازنشستگی را به یک منبع مالی یا سرمایه‌گذاری مانند درآمدهای نفتی یا صندوق توسعه ملی وصل کنیم، البته تلاش برای پیدا کردن یک روش مالی ادامه دارد.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;