کد مطلب: 27246

یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید

پرداخت یارانه معیشتی دولت برای این دسته از افراد طی ۶ ماه | خبر داغ از یارانه ها در ۱۳ تیر ماه

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی از اجرایی شدن «وام سفر» و طرح «سفر ارزان» پس از رونمایی از پلتفرم «ایران‌بین» تا حدود شش هفت ماه دیگر خبر داد.

پرداخت یارانه معیشتی دولت برای این دسته از افراد طی ۶ ماه | خبر داغ از یارانه ها در ۱۳ تیر ماه

یارانه معیشتی برای مردم مهم است. یارانه معیشتی واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سال گذشته با هدف اجرایی شدن سفرهای ارزان، طراحی پلتفرم «ایران سفر» را آغاز کرد که اکنون نام آن به «ایران‌بین» تغییر کرده است. طبق اظهارات مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی، که ماموریت اجرای این طرح از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به آن محول شده، قرار بود این پلتفرم تا اواخر سال گذشته رونمایی و قابل بهره‌برداری شود، که این اتفاق هنوز رخ نداده است.

همزمان با آن، پیگیری برای دریافت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ با هدف پرداخت وام سفر به سه دهک پایین جامعه آغاز شد و قرار بود ۳۰ میلیون تومان با عنوان وام سفر با چهار درصد سود به کارمندان دولت یا کسانی که می‌توانند گواهی کسر از حقوق دریافت کنند تعلق گیرد، که اجرای این بخش از طرح به تامین بودجه از سوی دولت منوط شد.

ارتباط این دو طرح این‌گونه است که افرادی که وام سفر دریافت می‌کنند می‌توانند به سایت «ایران‌بین» مراجعه کرده و هر مبلغی که برای سفر در نظر گرفته‌اند از جمله وام ۳۰ میلیون تومانی را بارگذاری کنند تا به آن‌ها پیشنهاد شود به کجا با چنین مبلغی می‌توانند سفر کنند و خدمات حمل و نقل، اقامت و تور را هم ازطریق این پلتفرم بخرند.

روح‌الله حسین‌زاده، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی درباره سرانجام این وام که البته قرار است در قالب یک پلتفرم سفر اجرا شود، به ایسنا گفت: «ایران‌بین» با نام قبلی «ایران سفر»، به مدت سه ماه در صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها تبلیغ و بازاریابی خواهد شد. تقریبا ۳۶ هزار مقصد در این سامانه کامل بارگذاری شده و لایه‌های خدماتی آن نیز مشخص شده است. این سامانه هوشمند است و با هوش مصنوعی مدیریت می‌شود و وب‌ GIS است.

او درباره تاخیر در به سرانجام رساندن این سامانه و وام سفر نیز اظهار کرد: به هر حال کار سخت است و تا پشتوانه و زیرساخت آن مهیا نشود، راه‌اندازی این سایت مشکل خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی افزود: البته با ۲۲ دستگاه تفاهم‌نامه بسته شده تا از وام خدمات سفر در قالب تسهیلاتی که از محل تبصره ۱۸ و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ما تعلق گرفته است، استفاده کنند.

او ادامه داد: همزمان، طرح دیگری را بنا به دستور رییس‌جمهور پیگیری می‌کنیم که اگر به نتیجه برسد، به سه دهک پایین جامعه از محل یارانه‌ها، وام تعلق می‌گیرد که در پلتفرم «ایران‌بین» مستهلک خواهد شد.

حسین‌زاده درباره زمان اجرایی شدن وام و تسهیلات سفر ارزان گفت: پلتفرم که سه ماه تبلیغ و مارکتینگ می‌شود، و احتمالا تا شش هفت ماه دیگر پلتفرم ایران‌بین (که وام سفر از طریق آن قابل اجرا خواهد بود) به طور رسمی رونمایی شود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی اضافه کرد: تا حالا چنین زیرساختی وجود نداشته است و هماهنگی و توافق با دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط و هلدینگ‌ها و بخش خصوصی خدمات‌دهنده زمان‌بر خواهد بود. هیچ‌یک از این زیرساخت‌ها این همه سال اتفاق نیافتاده بود. از طرفی دغدغه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همواره ارزان‌سازی سفر بوده است و ما هم دنبال این هدف هستیم و می‌خواهیم تمام برنامه‌های ما منتهی به ارزان‌سازی سفر شود.

علی‌محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی در این باره می‌گوید: در مقطعی ۱۶۰ هزار نفر پشت نوبت مستمری بودند که امروز افتخار می‌کنیم که بگوییم تا پایان سال ۱۴۰۱ آمار افراد مشمول که پشت نوبت بودند به صفر رسید.

  آخرین آمارهای سازمان بهزیستی نشان می‌دهد یک میلیون و ۲۵۹هزار و ۷۶خانوار مستمری بگیر و  بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار غیر مستمری بگیر، تحت پوشش این سازمان هستند.

رئیس سازما بهزیستی پیشتر و  در گفت‌وگو با رسانه‌ها، گفت: ما یک موضوع پشت نوبتی از باب تبصره ۱۴ به عنوان مستمری داریم که هر سال ممکن است براساس موضوعات معیشتی که در دهک‌های پایین وجود دارد، ازجمله اقلام توانبخشی و یارانه‌هایی که سازمان بهزیستی برای مراکز توانبخشی و افرادی که بانوان و مادران فداکاری که معلول را در خانه نگهداری می‌کنند، ​پشت نوبتی ایجاد شود که خوشبختانه پشت نوبتی‌ها در دولت سیزدهم آن‌هایی که سه سال پشت نوبت موضوعات توان بخشی یا موضوع اجتماعی بودند ​ صفر شد و بیش از ۱۴۰ هزار خانوار به چرخه مستمری سازمان وارد شدند.

در مجموع ۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۴ خانوار براساس آخرین آمارهای اعلامی تا آبان ۱۴۰۱ تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار داشتند. از این آمار، ۲۶۵ هزار و ۸۳۲ زن سرپرست خانوار، ۳۳ هزار و ۳۴۲ چندقلوی دریافت کننده حمایت مالی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ دانشجوی مستمری بگیر و ۹۳۰ هزار و ۸۷۵ معلول مستمری بگیر بودند.

از مجموع خانوار غیرمستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ خانوار پشت نوبت خدمات بهزیستی قرار دارند و معلولانی که از خدمات سازمان مستمری دریافت نمی کنند ۴۱۸ هزار و ۵۱۷ نفر هستند. همچنین این سازمان ۱۲ هزار و ۶۲۶ دانشجوی غیرمستمری بگیر را تحت پوشش خود دارد و خانوارهای دریافت کننده خدمات موردی نیز ۵۴۸ هزار و ۸۶۶ خانوار هستند.

در مجموع جمعیت تحت پوشش به همراه اعضای خانوار تحت پوشش بهزیستی ۷ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۴۵۰ نفر بوده و در این بین ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز از خدمات پیشگیری از تنبلی چشم بهره مند شده اند.سازمان بهزیستی همچنین ۸۴۰ هزار و ۲۴۹ نفر از سالمندان جامعه را تحت پوشش خود دارد و ۳۰ هزار نفر نیز از افراد دارای ضایعه نخاعی توانسته‌اند از خدمات این سازمان بهره مند شوند.

براساس آنچه سازمان بهزیستی در آمارهای خود اعلام کرده، ۹۶۴ مرکز نگهداری معلولان، ۵۷۰ مرکز نگهداری فرزندان و ۳هزار و ۷۰ مرکز مشاوره روانشناختی تحت نظر بهزیستی فعالیت می‌کنند.

فراکسیون حمایت از افراد دارای معلولیت در مجلس شورای اسلامی یک ضرورت بود که تاکنون نمایندگان مجلس به این مهم توجه نداشته و فراکسیون حمایت از معلولان را به طور رسمی تشکیل ندادند و تنها به چند کمیته در حمایت از این طیف مهم اکتفا کردند، کمیته‌هایی که واکنشی به مهمترین چالش‌های معلولان در سال ۱۴۰۱ نشان نداده است.

به گفته محمدعلی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فراکسیون حمایت از معلولان با یکسال تأخیر تشکیل شده است، رئیس این فراکسیون نیز آقای فرشادان نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی است و اقدامات مربوطه را پیگیری می‌کند.

 

چالش دیگر معلولان در سال ۱۴۰۱، حذف ردیف بودجه این گروه از جامعه بود که با واکنش‌های بسیاری مواجه شد، در این باره اسفندماه سال گذشته بود که جمع کثیری از افراد دارای معلولیت در اعتراض به حذف معلولان در ردیف بودجه ۱۴۰۲ در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. پویش‌‌های بسیاری نیز در خبرگزاری فارس، سامانه فارس من در این باره ایجاد شد که خواستار توجه به بودجه معلولان شدند.

چالش دیگر افراد دارای معلولان، عدم پرداخت عیدی سال ۱۴۰۱ بود که این بار نیز خبرگزاری فارس با انتشار گزارشی با مضمون«عیدی معلولان پَر!» به این عدم پرداخت انتقاد کرد. پس از این گزارش بود که سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور به گزارش فارس پاسخ داد.

پس از آن سیدصولت مرتضوی،وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری در پاسخ به انتقاد یکی از معلولان درباره پرداخت نشدن عیدی معلولان، گفت: حمایت دولت از افراد دارای معلولیت فقط در حد مستمری و کمک‌هزینه می‌باشد و این‌ها فقط بخشی از حمایت‌های مستمر بوده و کمک‌های غیرمستمر این سازمان نیز برای تعداد زیادی از جمعیت هدف تحت پوشش این سازمان محقق شده است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;