کد مطلب: 26601

یارانه نقدی|یارانه معیشتی| یارانه جدید

افزایش چشمگیر یارانه نقدی دولت برای مردم در سال ۱۴۰۲ | واریزی مهم رئیسی برای ایرانیان

افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه ماهانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی در دستور کار دولت قرار گرفته است.

افزایش چشمگیر یارانه نقدی دولت برای مردم در سال ۱۴۰۲ | واریزی مهم رئیسی برای ایرانیان

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد

 اجرای فراگیر کالابرگ الکترونیک در روزهای آینده برای سه دهک اول درآمدی آغاز خواهد شد.

همچنین افزایش 20 درصدی مبلغ یارانه در صورت استفاده از آن برای خرید 9 قلم کالای اساسی مشمول طرح کالابرگ الکترونیک کلید خورده است.

بر اساس اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه، امکان استفاده از یارانه ماه بعد برای خرید کالاهای مشمول طرح کالابرگ الکترونیک در هر ماه فراهم شده است./ تسنیم

خبر خوش برای خانوار های متقاضی «کالابرگ» | یک ماه زودتر با قیمت ارزانتر خرید کنید

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از توافق با ۴۸ هزار فروشگاه‌ برای خرید اعتباری از طریق کالابرگ تا دو روز گذشته خبر داد و گفت: اجرای سراسری طرح کالابرگ الکترونیک منوط به تامین اعتبار و تصمیم‌گیری و اعلام فرمان از سوی دولت است.

علیرضا عسگریان در این باره اظهار کرد: دوسال است که اجرای طرح کالابرگ آغاز شده است.این طرح سه مرحله اجرای آزمایشی داشته و پایلوت سوم آن تقریبا کشوری بود. اگر قرار است به صورت سراسری و قطعی اجرا شود نیازمند زیرساخت‌های بسیار قدرتمند است.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر توانسته‌ایم حداقل در ۴۸ هزار نقطه از کشور با فروشگاه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به توافق برسیم گفت: بنابراین آمادگی سخت‌افزاری به وجود آمده است اما به لحاظ نرم‌افزاری باید آمادگی‌هایی برای اتصال فروشگاه‌ها ایجاد شود. این سازوکار و سامانه به زودی به طور کامل آماده می‌شود تا یک اتفاق بزرگ در کشور بیافتد که زمان آن در دولت تصمیم گرفته می‌شود زیرا نیازمند منابع است.

عسگریان افزود: عزم بسیار جدی در دولت وجود دارد که از طریق کالابرگ به اقشار مختلف مخصوصا اقشار محروم و دهک‌های پایین کمک کند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقطه‌یابی کرده و اقدامات لازم را انجام داده است. امیدوارم طی این چند روز میزان آمادگی‌مان به ۹۵ تا ۹۹ درصد برسد. به این ترتیب اگر دولت اعلام کند، آماده هستیم زیربار اجرای طرح برویم.

به گزارش ایسنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز هفته گذشته در این باره گفت: «در بحث یارانه‌ها باید یک تصمیم قطعی اتخاذ و بعد اعلام شود. ما به دنبال این هستیم تا بحث کالابرگ الکترونیکی را توسعه دهیم و بتوانیم قدری به مهار تورم کمک کرده و اگر مشوق‌هایی پیش‌بینی شد، بتوانیم آنها را اعمال کنیم.»

در این طرح فراگیر، یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ الکترونیکی تبدیل می‌شود تا مردم با مراجعه به هر فروشگاهی بتوانند کالاها را خریداری کنند. در این طرح قیمت کالاهای مشمول به نرخ مصوب تصریح شده در قانون محاسبه شده و مردم می‌توانند از اعتبار یارانه‌ای خود استفاده کنند. به این ترتیب مردم می‌توانند به صورت اعتباری تقریبا حدود یک ماه قبل از واریز یارانه نقدی‌شان خرید اعتباری برای ۱۰ قلم کالای پرمصرف مانند قند، شکر، برنج، ماکارونی، روغن، تخم‌مرغ، مرغ، انواع پنیر، انواع شیر و انواع ماست داشته باشند و چنانچه تمایل به خرید کالابرگ الکترونیکی نبود، همچنان امکان برداشت نقدی یارانه واریزی ماه‌های آینده وجود دارد.

چنانچه سرپرستان خانوار در ماه گذشته از کالابرگ الکترونیکی استفاده نکرده باشند، رقم کامل یارانه برایشان قابل برداشت است و در صورت استفاده به همان میزان از یارانه خانوار کسر شده و باقی مانده مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز می شود. / ایسنا

 سید سعید مقدم‌زاده مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در ابتدای بحث درباره وضعیت بیمه‌ای فرهنگیان که یکی از مطالبات همیشگی آنها بوده و گاهی درباره خدمات بیمه‌ای گلایه داشته‌اند، اظهار داشت: سال گذشته دقیقاً در همین ایام در شرایط نامطلوبی از وضعیت بیمه فرهنگیان قرار داشتیم که موجب‌عدم رضایت همکاران فرهنگی شده بود. در یک بازه زمانی به مدت شش - هفت سال، بیمه به روش صندوقی اداره می‌شد و میزان رضایت همکاران ما در مجموع بسیار پایین و غیرقابل قبول بود. در این خصوص مشکل از جایی شروع شد که کمک دولت در بیمه حذف شده بود.

 

وی در ادامه توضیح داد: با پیگیری‌هایی که صورت گرفت بعد از حدود هفت سال توانستیم آن سهم را زنده و متعاقباً به سمت این برویم که پوشش بیمه‌ای مناسبی برای فرهنگیان ایجاد کنیم. سیاست ما در زمینه بیمه این گونه بود که در نهایت از روش صندوقی به روش بیمه‌گری مهاجرت کردیم.

مقدم‌زاده در توضیح شیوه صندوقی گفت: روش صندوقی با بیمه‌گری تفاوت دارد؛ در روش بیمه‌گری ممکن است خارج از تعهد و بیش از آن مبلغ مورد انتظار به شخص سرویس و خدمات ارائه شود و این هزینه مازاد به عهده شرکت بیمه‌ای طرف قرارداد است. اما شیوه صندوقی به گونه دیگری عمل می‌کرد؛ هر معلم ماهیانه مبلغی را به ازای هر نفر افراد تحت تکفل خود پرداخت می‌کرد. آخرین مبلغ در سال ۱۴۰1-۱۴۰0 بود که فرد مبلغ ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان به حساب صندوق واریز می‌کرد بنابراین  متناسب با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر معلم و افراد تحت تکفل‌شان که عضو بودند مبلغی در صندوق جمع می‌شد. اگر میزان درخواست‌ها از صندوق بیش از سقف آن بود، تراز صندوق منفی شده و فرد مجبور به پرداخت خسارت می‌شد. کمااینکه همین اتفاق نیز افتاد و شیوه صندوقی متحمل خسارت سنگینی شد. در واقع امروز افراد معترض در موضوع بیمه تکمیلی فرهنگیان همان مطالبه‌گران بیمه قبلی هستند.

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: این زیان انباشته سال به سال افزایش پیدا کرد و شاید از مبلغ بیست میلیارد تومان در سال اول به عدد بسیار بزرگی در امروز رسیده است و ما در سال گذشته در چنین شرایطی قرار داشتیم. بنابراین با کمک همکاران و صاحبنظران این حوزه و برای بهره‌مندی بیشتر همکاران، شیوه بیمه‌گری را در وزارت اجرا کردیم. بدین ترتیب برای دستیابی به این امر شرکت‌های بیمه‌گر را به دقت بررسی کردیم تا بدانیم کدام یک از عهده مطالبات ما برمی‌آید.

وی در توضیح انواع زیرمجموعه بیمه فرهنگیان بیان کرد: ما در وزارت آموزش وپرورش یک بیمه تکمیلی درمان داشتیم؛ همچنین بیش از ۱۰ رشته بیمه‌ای در حوزه آموزش و پرورش داریم که مهم‌ترین آن بیمه درمان و بیمه حوادث دانش‌آموزی است که ما مستقیماً متولی آن هستیم. در گذشته این گونه بود که بیمه درمان به یک شرکت و سایر پرتفوی اعم از بیمه خودرو، بیمه اشخاص و… به شرکت بیمه دیگری سپرده شد.

وی با اشاره به نقش مهم مطبوعات و رسانه ها در توسعه استان و عدم وجود حمایت مالی از این بخش، تصریح کرد: موضوع مفاصا حساب اداره کل تامین اجتماعی در پرداخت آگهی های چاپ شده در مطبوعات یکی از مشکلاتی است که نیازمند پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد می باشد.

استاندار لرستان برگزاری کنگره  شهدا را یکی از رویدادهای مهم فرهنگی استان در سال جاری قلمداد کرد و گفت: این کنگره در راستای تبیین جایگاه شهدا و مولفه های هویتی ایشان در سالجاری نهایی و برگزار خواهد شد.

زیویار با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، به تقدیم 300 شهید از لرستان طی عملیات حاج عمران اشاره کرد و عنوان کرد: دوم خرداد ماه یادآور واقعه ی مهم و تاریخی عملیات حاج عمران است که در تارک لرستان می درخشد.

استاندار لرستان همچنین به برگزاری برنامه  سه شنبه های خبری در استان در راستای جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: این برنامه باعث تعامل بیشتر رسانه ها و مدیران دستگاه ها خواهد شد.

زیویار افزود: در این برنامه هر هفته یکی از مدیران دستگاه های اجرایی عملکرد و دستاوردهای دستگاه تحت مدیریت خود را به منظور شفاف سازی و تبیین در قالب نشست خبری بیان می کند.

وی ادامه داد: این برنامه که از مصوبات شورای اطلاع رسانی استان می باشد ظرفیت تبدیل شدن به یک الگو در سطح استان های کشور را دارد.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;