کد مطلب: 26387

هواشناسی|هواشناسی امروز| هواشناسی فردا

هشدار وزش بادهای شدید در تهران | ورود سامانه بارشی سیل آسا و طوفان به کشور

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا و تشدید بارش‌ها در برخی مناطق نسبت به وزش بادهای شدید در استان‌های ساحلی خلیج فارس هشدار داد.

هشدار وزش بادهای شدید در تهران | ورود سامانه بارشی سیل آسا و طوفان به کشور

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در ساعات بعدازظهر در شمال غرب،‌ استان‌های همدان، مرکزی، قزوین، قم، ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات کرمان رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در برخی نقاط گردوخاک پیش‌بینی شده است.

روز چهارشنبه بارش‌ها در شمال غرب کشور تشدید می‌شود و در استان‌های ساحلی دریای خزر، دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی، دامنه‌های زاگرس مرکزی، ارتفاعات کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان و روزهای پنجشنبه و جمعه در نوار شمالی کشور، بخش‌هایی از مرکزی، شرق و جنوب شرق کشور بارش روی می‌دهد.

شنبه هفته آینده بارش‌ها در نوار شمالی و بخش‌هایی از استان‌های کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و شمال هرمزگان ادامه خواهد داشت.  بعدازظهر امروز و فردا در استان‌های البرز و تهران وزش باد شدید و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود، همچنین طی این مدت در شرق کشور به‌ویژه منطقه زابل باد و گردوخاک روی می‌دهد.

خلیج فارس فردا و پنجشنبه و دریای خزر روزهای پنجشنبه و جمعه مواج پیش‌بینی شده است.

سامانه بارشی جدیدی فردا از شمال‌غرب وارد کشور شده و شمال کرمان و هرمزگان در استان‌های واقع در شمال‌غرب، غرب سواحل خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز و بخش‌هایی از مرکز کشور بارش‌ها آغاز می‌شود.

امروز بیشتر مناطق کشور به ویژه در نوار شمالی روند افزایش نسبی دما پیش‌بینی شده است

سازمان هواشناسی اعلام کرد: برای روز جاری بارش‌های پراکنده برای شمال استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سمنان، اردبیل، ارتفاعات البرز و همچنین در شرق تهران و سمنان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود.

همچنین در استان‌های ایلام و خوزستان وزش باد و نفوذ گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.

تا روز سه‌شنبه در نوار شمالی روند افزایش دما پیش‌بینی شده است

آسمان تهران کمی ابری، گاهی وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

همچنین این سازمان با صدور هشدار زردرنگ دیگری از افزایش سرعت وزش باد تا حدود ۳۰ نات و افزایش ارتفاع امواج تا ۲ متر از بعدازظهر شنبه تا یکشنبه (۶ و ۷ خرداد) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان خبر داد.

براثر این وضعیت جوی احتمال غرق شدن شناگران و غواصان،اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی و قفس‌های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی ساحل وجود دارد.

این سازمان به جهت کاهش شدت مخاطرات اجتناب از فعالیت‌های شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل را لازم می‌داند.

هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

از فردا روند افزایش تدریجی دما پیش‌بینی می‌شود.

آسمان تهران فردا (۱ خرداد) قسمتی ابری و گاهی وزش باد و از بعد از ظهر افزایش وزش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۳۰ درجه سانتیگراد و طی سه‌شنبه (۲ خرداد) صاف تا کمی ابری همراه با وزش باد گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۳۳ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

طی ۲۴ ساعت گذشته نیز ایستگاه‌ ورامین با بیشینه دمای ۳۰ درجه سانیتگراد گرم‌ترین ایستگاه‌ هواشناسی استان بود./ایسنا

آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از گسترش و تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید دربعضی ساعات احتمال گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ، کاهش نسبی دما خبر داد.

این وضعیت جوی از عصر شنبه تا اواخر وقت یک‌شنبه(۳۰ تا ۳۱ اردیبهشت) در تهران، البرز، قزوین، مرکزی و دامنه و ارتفاعات گیلان مورد انتظار است.

براثر این مخاطرات احتمال لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ وجود دارد.

این سازمان برای کاهش آسیب‌های احتمالی خودداری از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را توصیه می‌کند.

همچنین این سازمان با صدور هشدار زردرنگ نسبت به ادامه فعالیت سامانه بارشی، ناپایداری‌های محلی و نفوذ سامانه بارشی جدید، رگبار باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد تگرگ، وزش باد شدید موقت گاهی همراه با گردوخاک و کاهش نسبی دما هشدار داد.

این وضعیت جوی در روز دوشنبه (۱ خرداد) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، نیمه شمالی و ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان، ارتفاعات هرمزگان و روز سه‌شنبه(۲ خرداد) در نیمه شمالی خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی رخ خواهد داد.

براثر این مخاطرات احتمال آبگرفتگی معابربه شکل محدود، احتمال لغزندگی جاده‌ها، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها، صاعقه، رخداد مه و کاهش دید وجود دارد.

روزهای شنبه و یکشنبه آینده بر شدت بارش در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب و جنوب غرب افزوده می‌شود. همچنین شنبه در بخش‌هایی از جنوب، بخش‌هایی از مرکز و مناطقی از خراسان جنوبی و کرمان و یکشنبه علاوه بر این مناطق در شرق و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز نیز رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد پیش بینی می‌شود.

سامانه بارشی جمعه وارد کشور می‌شود

از شنبه تا بامداد دوشنبه در سواحل دریای خزر بارش باران با احتمال رعدوبرق پیش‌بینی شده است. دوشنبه هفته آینده در مناطقی از خراسان رضوی،  خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان نیز رگبار پراکنده گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد پیش بینی می‌شود.

سه‌شنبه آینده در خراسان شمالی و خراسان جنوبی و بخش‌هایی از شمال غرب، ارتفاعات کرمان و سیستان و بلوچستان رگبار پراکنده گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد خواهیم داشت. همچنین دمای هوا طی امروز در نیمه غربی و تا شنبه در نیمه شرقی کشور به‌طور نسبی افزایش می‌یابد. شنبه و یکشنبه آینده در شمال غرب، غرب،‌ سواحل دریای خزر و دامنه‌های جنوبی البرز کاهش نسبی دما روی می‌دهد.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری های محلی

زمان شروع: اوایل وقت جمعه 1402/02/29

زمان پایان: اواخر وقت یکشنبه 1402/02/31

نوع مخاطره: خسارت به صنعت کشاورزی

منطقه اثر:

جمعه 1402/02/29: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، ایلام، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شمالی فارس، نیمه غربی کرمان و شمال هرمزگان.

شنبه 1402/02/30: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، قزوین، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، کرمان، یزد، هرمزگان و ارتفاعات البرز و تهران.

یک‌شنبه 1402/02/31: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، کرمانشاه، همدان، لرستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، تهران، البرز، قزوین، سمنان، یزد، کرمان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، هرمزگان، مرکزی، قم و ارتفاعات گیلان و مازندران.

اثر مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی

توصیه: زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها

عدم انجام آبیاری، محلول‌پاشی و سم‌پاشی با توجه به وقوع بارش‌ها.

انجام آبیاری در خاک‌های شور بعد از وقوع باران به منظور آبشویی شوری از محیط ریشه.

تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف.

حفاظت از مزارع و باغات در برابر تگرگ.

ارتفاع دادن کندوهای زنبور عسل از زمین.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت برای جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

تنظیم دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به رخداد بارندگی.

جلوگیری از ورود آب گل آلود به استخرها با توجه به حجم روان آب و سیلابی شدن رودخانه‌ها.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: شنبه 1402/02/30

زمان پایان: یک‌شنبه 1402/02/31

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید در برخی ساعات احتمال گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ، کاهش محسوس دما

منطقه اثر:

شنبه 1402/02/30: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، لرستان، کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام، شمال شرق خوزستان.

یکشنبه 1402/02/31: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، کرمانشاه، همدان، لرستان، ایلام، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، نوار غربی اصفهان و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز و تهران.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌‌ها، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای بین‌شهری، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی

امروز نیز در بخش‌هایی از مرکزی، جنوب و نیمه شرقی کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک انتظار می‌رود. تا روز چهارشنبه شرق خلیج‌فارس،‌تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع:چهارشنبه 1402/02/27 زمان پایان: پنج‌شنبه 1402/02/28

نوع مخاطره:افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در سواحل و فرا سواحل بین 1 تا 1.7 متر

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل دریای خزر

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک ، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: احتیاط در عملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت های دریایی از جمله صیادی و بنادر در سواحل وفرا سواحل.

قودجانی خاطرنشان کرد: پیرو استعلام از اداره کل هواشناسی استان تهران توده گرد و خاک با منشأ محلی و همچنین از کشور عراق شکل گرفته و اکنون به نزدیکی استان تهران رسیده و طی ساعات آتی وارد مناطق مرکزی و نیمه جنوبی استان می‌شود که کاهش دید و کیفیت هوا را به دنبال داشته، به گونه‌ای که اکنون موجب تغییر شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای گروه‌های حساس شده است. در این مخاطره خیزش گرد و خاک، نفوذ توده گرد و غبار، کاهش دید و کیفیت هوا، خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری، سقوط اشیاء از ارتفاع، شکستن درختان کهن سال و رعد و برق شدید محتمل است.

رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: از سوی دیگر توده‌های دیگر گرد و خاک نیز از صبح امروز در کشور عراق شکل گرفته و تا فردا وارد کشور خواهد شد و متعاقباً استان تهران را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. از بعدازظهر امروز (غروب) افزایش ابرناکی هوا باعث رگبار و رعدوبرق بویژه در ارتفاعات استان شده و با وزش باد در مناطقی از استان تهران خصوصاً در تهران، ورامین، رباط کریم و اسلامشهر شاهد ایجاد گردوخاک خواهیم بود.

وی گفت: توصیه می‌شود دستگاه‌های مسئول و کارفرمایان ذیربط نسبت به نظارت بر استحکام سازه‌های موقت اقدام و شهروندان نیز با توجه به وزش باد شدید و رعد و برق از صعود به ارتفاعات، تردد و توقف در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال، استقرار در مناطق مرتفع مانند داربست‌ها در زمان هشدار خودداری و دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان نیز آمادگی هرگونه اقدام لازم جهت مواجه با پیامدهای مرتبط با هشدار صادره شده را احراز کنند.

وزش باد شدید در اغلب مناطق کشور تا ۲ روز آینده

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی: امروز و فردا در اغلب نقاط کشور خصوصا استان‌های واقع در دامنه جنوبی البرز، جنوب و مرکز کشور وزش باد شدید داریم که در مناطق مستعد سبب خیزش گرد و خاک خواهد شد این شرایط جوی روز سه‌شنبه در مرکز کشور، نیمه شرقی و جنوب کشور فعال خواهد بود.

شعاع دید افقی در پایتخت به ۴۰۰۰ متر رسید

بعدازظهر امروز وقوع پدیده گردوخاک گسترده شعاع دید افقی در محدوده فرودگاه مهرآباد تهران را به ۴۰۰۰ متر کاهش داد و سبب شد تا شاخص کیفیت هوا (هم اکنون) در پایتخت به ۱۸۸ واحد و ناسالم برای همه گروه‌ها برسد.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;