یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید
فوری: پرداخت یارانه معیشتی میلیونی رئیسی به مردم | برای ثبت نام یارانه این سامانه وارد شوید
جزئیات واریز یارانه معیشتی جدید دولت برای این خانوارها اعلام شد.
یارانه معیشتی برای مردم مهم است. یارانه معیشتی واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد با بیان اینکه ۷۶۸۵ نفر از مددجویان تحت پوشش، دارای بیماریهای خاص و صعبالعلاج هستند، میگوید: به جز ظرفیتهایی که دولت در سازمانهای بیمهگر برای کمک به این بیماران انجام میدهد، کمیته امداد به همراه شورای عالی بیمه، فرانشیز بستری مددجویان کمیته امداد را با نظام ارجاع رایگان کرده است.
مجتبی احمدلو با اشاره به روز بیماریهای خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: بیماریهای صعبالعلاج نیازمند تعریف استانداردی هستند که بتوان مطابق آن استاندارد، بیماران را شناسایی کرد.
وی با بیان اینکه تعریف مشخصی از بیماریهای صعبالعلاج وجود ندارد و حتی وزارت بهداشت یا سازمان بهداشت جهانی هم تعریفی درخصوص بیماریهای صعبالعلاج ارائه نکرده است، گفت: البته مجلس و دولت ایران بیماریهای خاص را شامل بیماریهای اماس، هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و پیوندی دانسته است. طبق تعریف مذکور سازمانهای بیمهگر سعی کردهاند به این بیماران خدمات مرتبط با بیماری را به صورت رایگان ارائه دهند.
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد که دارای بیماریهای خاص هستند، یادآور شد: اولین بیماری که دولت سعی کرد بیشترین خدمت را ارائه دهد مربوط به بیماران مبتلا به سرطان بود که شیمی درمانی، رادیوتراپی، جراحیهای مرتبط با سرطان و برخی داروها را تا صد درصد پوشش داد اما از آنجایی که بسیاری از بیماریها پرهزینه و طولانیمدت هستند، سال گذشته مجلس شورای اسلامی موضوع تشکیل صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج زیر نظر وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت را تصویب کرد تا خدماتی که بیمه پایه و تکمیلی پوشش نمیدهند را پوشش دهد. در همین راستا سازمان بیمه سلامت نیز ساز و کار تشکیل این صندوق را ایجاد و وزارت بهداشت برای شناسایی بیماران در سامانه همشهری، اقدام کرد.
وی افزود: از همین رو برای عضویت مددجویان دارای بیماریهای خاص در صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج، با هماهنگی رئیس بیمه سلامت، روسای ادارات استانهای کمیته امداد عضو جلسات کمیته بیمه سلامت شدند تا آنها از این راه عضو صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج شوند و خدمات بهتری متناسب با ضوابط و مقررات از صندوق دریافت کنند.
احمدلو با بیان اینکه ۱۰۷ بیماری به عنوان بیماریهای صعبالعلاج شناسایی شدهاند، تصریح کرد: پس از راهاندازی این صندوق به مردم جهت ثبتنام در سامانه همشهری برای دریافت خدمات بهتر اطلاعرسانی شد. گزارشات دریافت شده حاکی از آن است که صندوق بیماران صعبالعلاج توانسته به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد که دارای بیماریهای خاص و صعبالعلاج هستند کمک خوبی ارائه کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد بیماران مبتلا به سرطان که توسط کمیته امداد شناسایی و در سامانه این نهاد ثبت شده معادل ۱۵ هزار و ۳۸۲ نفر است، از شناسایی ۱۷۴۰ بیمار مبتلا به اماس، ۸۷۸ بیمار مبتلا به تالاسمی، ۲۵۸ بیمار هموفیلی، ۳۴۵۳ بیمار دیالیز و ۱۴۵۸ بیمار پیوند کلیه خبر داد و گفت: در مجموع تعداد مددجویان تحت پوششِ دارای بیماریهای خاص معادل ۷۶۸۵ نفر است که شناسایی شده و خدمات دریافت میکنند.
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد در پاسخ به این سوال که به جز خدمات صندوق بیماران صعبالعلاج، کمیته امداد چه خدماتی به مددجویان تحت پوشش دارای بیماری ارائه میدهد، بیان کرد: از آنجایی که از قدیمالایام دولت در زمینه بیماران صعب العلاج ورود نمیکرد و بیماران مبتلا به سرطان را به عنوان شاخص کمک مدنظر قرار میداد و باتوجه به اینکه مددجویان دارای بیمارهای صعبالعلاج کمیته امداد هم «نیازمند» و هم «بیمار» هستند، امداد در ابتدا تعریف بیماری صعب العلاج را مشخص و اعلام کرد بیماریهای پرهزینه و طولانی مدت، بیماری صعبالعلاج شناخته شوند.
وی ادامه داد: ۱۴ نوع بیماری همچون بیماریهای ژنتیکی، انواع سرطانها، انواع سندرمها، بیماریهای تنفسی و... در زیر مجموعه بیماریهای صعبالعلاج دستهبندی شدهاند. کمیته امداد از این طریق ۷۲ هزار و ۱۲ بیماری در این ۱۴ دسته را شناسایی کرد که در مجموع ۷۶۸۵ نفر را شامل میشود.
احمدلو یادآور شد: به جز ظرفیتهایی که دولت در سازمانهای بیمهگر برای کمک به این بیماران گذاشته است، کمیته امداد به همراه شورای عالی بیمه فرانشیز بستری مددجویان کمیته امداد را با نظام ارجاع رایگان و خدمات دارو و لوازم مصرفی سهم بیمار را در مراکز دولتی برای کلیه مددجویان کمیته امداد در تعهدات سازمان بیمه سلامت لحاظ کرد. همچنین در گذشته سهم تعهدات سازمان بیمه سلامت برای فرانشیز خدمات سرپایی ۷۰ درصد بود و اکنون در تمامی مراکز ۸۵ درصد شده است.
او سه حوزه امنیت ملی، اقتصاد و رفاه ملی و آرمانها و ارزشهای پایهای را سه حوزه اصلی تعیینکننده منافع ملی خواند و ادامه داد: برای ۲۰ سال است که تشخیص داده شده است حوزه اقتصاد میتواند تهدیدآفرین باشد و باید به آن پرداخت.
خوشچهره افزود: من یادم است که در همان ابتدا، اعتراضهایی به این نامگذاریها شکل گرفت و حتی من در یکی از حوزههای علمیه مورد این پرسش قرار گرفتم که مگر ما مارکسیست هستیم که اقتصاد را به عنوان زیربنا به رسمیت شناختهایم. پاسخ من این بوده که این یک تاکتیک برای عبور از تهدیدات است چون شرایط اقتصادی هم بر اعتقادات و دینداری مردم و هم بر وضعیت اجتماعی و افزایش یا کاهش آسیبها تاثیر آشکاری دارد. از ضعف حوزه اقتصاد، حوزه فرهنگ هم آسیب میبیند. لشکر بیکاران میتواند به یک تهدید امنیت ملی تبدیل شود. بنابراین همه باید درک کنیم که نامگذاری سال و تاکید دو دههای بر موضوعات اقتصادی، برای حساسکردن ذهن مجریان و مردم به اهمیت اقتصاد و کاهش تهدیدها در این حوزه بوده است.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به این پرسش که چرا کمتر شاهد تحقق شعارهای سالانه بودیم، پاسخ داد: رهبری در نامگذاری سال، جهتگیری را مشخص میکنند اما مانند اکثر کشورها، تحقق اهداف با قوای مجریه و قانونگذاری است و بنابراین اگر مجری و قانونگذار برخوردی مسئولانه نداشته باشند یا عمق پیام را درک نکنند یا دچار تغافل شوند، قطعا شعار سال تحقق نمییابد.
محمد خوشچهره افزود: برای تحقق اهداف، نظام ملی باید برنامهریزی دقیقی داشته باشد. برای مثال من به خاطر دارم که در زمان اقامتم در انگلستان طی دهه ۱۹۸۰، دولت تاچر تصمیم گرفت تورم را کاهش دهد. تمام هم و غم دولت و نظام اجرایی انگلستان در آن مقطع، به کاهش تورم معطوف شد و بقیه برنامهها و طرحها از اولویت خارج شد.
او ادامه داد: یک کشور نمیتواند همزمان چند هدف را دنبال و همه را محقق کند. مساله ما در ایران این است که اولا درک عمیقی از هدف وجود ندارد و ثانیا چندین و چند هدف را در اولویت قرار میدهیم که هیچکدام هم به شکل بایسته تحقق پیدا نمیکند.
این استاد دانشگاه گوناگونی اهداف اقتصادی را موجب بروز تناقض در عملکرد دستگاههای اجرایی خواند و گفت: ما گاهی دو یا چند هدف را دنبال میکنیم که یکی را باید با سیاستهای انبساطی پیش برد و دیگری را با سیاستهای انقباضی. این تناقضها و اصرار به دنبال کردن چند هدف همزمان، سبب سردرگمی نظام اجرایی و شکست خوردن برنامهها شده است.
خوشچهره هدفگذاری برای کنترل تورم را یک استراتژی درست خواند و ادامه داد: گرچه افزایش لشکر بیکاران هم به شرایط تهدیدکننده نزدیک میشود اما آنچه در اقتصاد ایران به مرحله خطرناکی رسیده است، لجامگسیختگی قیمتهاست که رفاه مردم را به شدت تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به رشد قیمت اقلام اصلی در سبد مصرفی خانوار و فشار مضاعف بر دهکهای پایین درآمدی، تورم کنونی را به سیلی به بنیانکن تشبیه کرد و گفت: وقتی از تعبیر «مهار» استفاده میشود که تورم شرایط عادی نداشته باشد. در شرایط عادی میگوییم کنترل تورم اما شرایط به ویژه در حوزههایی مانند مسکن چنان لجامگسیخته است که باید از اصطلاح مهار استفاده شود.
دیدگاه تان را بنویسید