خودرو|قیمت خودرو| قیمت خودرو در بازار
جزییات مهم از واردات خودرو| دو خودرو در راه ایران+ مشخصات.
واردات خودرو اروپایی|دوران چینی سواری تمام شد؟

واردات خودرو از اروپا،ولی هنوز برنامه فروش به مردم مشخص نیست. واردات خودرو قوانین جدیدی دارد. واردات خودرو مشمول برخی از خودروها می شود. واردات خودرو با متقاضیان زیادی همراه است. جزئیات جدید واردات خودرو را بخوانید.
واردات خودرو اروپایی به ایران با فیات
این روزها بحث واردات خودرو جدی شده و شاهد ورود محصولات جدید به کشور هستیم. یکی از خودروسازانی که میتوان منتظر ورود محصولات آن باشیم فیات است.
آنطور که به نظر میرسد دو خودروی فیات تیپو و ۵۰۰ بهزودی توسط پارسیان موتور به کشور وارد خواهند شد. پیشازاین نیز فیات ۵۰۰ در تعداد محدودی به کشور راهیافته بود و حال باید منتظر نسخه ۲۰۲۳ آن بود. در ادامه قصد داریم به معرفی و بررسی دو محصول انتخابی از فیات برای بازار ایران بپردازیم. با روزگار خودرو همراه باشید.
تیپو را شاید بتوان یکی از معروفترین محصولات فیات ایتالیایی دانست. این خودرو در حقیقت یک محصول اقتصادی است که تولید آن از سال ۱۹۸۸ شروع شد و تا سال ۲۰۰ ادامه داشت. اما سپس تولید این خودرو متوقف شد و دوباره در سال ۲۰۱۵ شاهد رونمایی از نسخه جدید آن در استانبول ترکیه بودیم. ازآنپس تیپو با سرمایهگذاری مشترک کشور ترکیه با فیات ایتالیا به تولید رسید. لازم به ذکر است که تیپو در نسخههای سدان، استیشن و واگن به تولید میرسد.
اما درباره فیات ۵۰۰ باید گفت که با یک هاچبک جمعوجور شهری مواجه هستیم؛ خودرویی که سابقه حضور در ایران را هم دارد. تولید این خودرو از سال ۱۹۵۷ شروع شد و بهزودی فیات ۵۰۰ توانست با ظاهر خاص و جذاب خود به یک هاچبک معروف و جذاب تبدیل شود.
باوجوداینکه تیپو یک خودروی اقتصادی محسوب میشود اما فیات در بخش طراحی خارجی آن بهخوبی عمل کرده است. در بخش جلو شاهد چراغهای کشیدهای هستیم که دیلایتها هم در بالای آن قرار دارد. جلوپنجره و همچنین اطراف مهشکنها به رنگ مشکی طراحیشده که جذابیت خودرو را بیشتر میکند. در نمای کناری اما طراحی کاملاً ساده است و اینجا همان بخشی است که تا حدودی متوجه خواهید شد که با یک خودروی اقتصادی سروکار دارید. لازم به ذکر است که رینگها هم از نوع ۱۷ اینچی است. در بخش عقب اگر به چراغها نگاه کنید ظاهری شبیه حرف c را دارد و نکته قابلتوجه دیگر در این بخش وجود ندارد. طراحی تیپو در نسخه هاچبک تا حدی زیباتر است اما آنچه ایرانیها باید منتظر آن باشند همین نسخه سدان است.
صحبت درباره طراحی فیات ۵۰۰ هم خالی از لطف نیست. با نگاهی بهظاهر آنچه در بخش جلو و چه عقب شاهد احیای یک خودروی کوچک و نوستالژیک است. فیات این خودرو را که متعلق به دهه ۵۰ است دوباره بهروز و روانه بازار کرد. چراغهای جدا از هم در بخش جلو یکی از جذابترین بخشهای طراحی این خودرو است. بهطورکلی میتوان گفت اگر از عاشقان خودروهای هاچبک باشید قطعاً این محصول میتواند نظر شمارا به خود جلب کند.
مشخصات فنی
فیات تیپو در بازارهای جهانی با پیشرانههای مختلف بنزینی، دیزل و هیبریدی عرضه میشود که قاعدتاً نسخه بنزینی آن به ایران راه خواهد یافت. در نسخههای بنزینی شاهد یک پیشرانه توربو و دو پیشرانه تنفس طبیعی هستیم. پیشرانه ۱.۴ لیتری تنفس طبیعی توان تولید ۹۵ اسببخار و گشتاور ۱۲۷ نیوتن. متر را دارد. نسخه توربو از همین پیشرانه هم وجود دارد که میتواند حداکثر توان ۱۲۰ اسببخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن. متر را تولید کند. یک پیشرانه دیگر از نوع ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی هم وجود دارد که ۱۰۸ اسب بخار توان و ۱۵۲ نیوتن. متر گشتاور را ارائه میدهد. این پیشرانه را شاید بتوان محتملترین گزینه برای بازار ایران دانست که مجهز به یک جعبهدنده ۶ سرعت اتوماتیک است.
فیات ۵۰۰ با دو پیشرانه ۱.۲ لیتری و ۱.۴ لیتری تولیدشده است. پیشرانهای که احتمال ورود آن به ایران وجود دارد همان مدل ۱.۲ لیتری است که توان تولید ۶۹ اسببخار و ۱۰۲ نیوتن. متر گشتاور را دارد. گیربکس این خودرو نیز احتمالاً از نوع ۵ سرعت اتوماتیک خواهد بود.
با توجه به اینکه در مورد فیات تیپو با یک خودروی اقتصادی مواجه هستیم نمیتوان انتظار یک کابین خاص و لوکس را از آن داشت. طراحی کابین این خودرو تا حد زیاد ساده است اما در کنار آن شاهد استفاده از مواد باکیفیت هستیم. ازجمله امکانات رفاهی این خودرو میتوان به سیستم تهویه اتوماتیک دوال، گرمکن صندلیهای جلو، مانیتور لمسی، سنسور پارک و دوربین دید عقب، ۶ ایربگ و سیستم استارت استاپ اشاره کرد.
وزارت صمت تلاش می کند تا بازار خودرو را آرام کند این در حالیست که ارقام لایحه بودجه از نکته دیگری حکایت دارد.
توجه ویژه دولت به درآمدهای خودرویی
لایحه بودجه سال آینده امروز در حالی به صورت رسمی از سوی دولت به مجلس تحویل داده شد که دولت در لایحه تهیه شده توجه ویژه ای به منابع حاصل از خودرو دارد.
علاوه بر حقوق ورودی خودروهای وارداتی که امسال دولت در مقابل ردیف درآمدی آن عددی حول و حوش 32 هزار میلیارد تومان را قرار داده است شاهد هستیم که دو ردیف دیگر درآمدی دولت از محل خودرو رشد قابل توجهی کرده است. این دو ردیف درآمدی عبارتند از مالیات نقل و انتقال خودرو و مالیات شماره گذاری خودرو.
درآمد دولت از مالیات نقل و انتقال خودرو
لایحه بودجه نشان می دهد دولت برآورد کرده از محل مالیات نقل و انتقال خودرو بیش از 13 هزار و 50 میلیارد تومان به حساب خزانه واریز کند. درآمد ناشی از مالیات شماره گذاری خودرو در لایحه بودجه از 11 هزار و 60 میلیارد تومان فراتر رفته است.
بنابراین دولت در کنار حدود 32 هزار میلیارد تومانی که از کنار واردات خودرو قرار است درآمد کسب کند در مجموعه نزدیک به 24 هزار میلیارد تومان هم از مالیات شماره گذاری و نقل و انتقال خودرو برای خود درآمد تصور است.
اما بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای سال جاری نشان می دهد دولت سیزدهم تخمین زده بوده که از دو مالیات یاد شده تنها حول و حوش 6 هزار میلیارد تومان درآمد کسب و به خزانه واریز کند.
رشد 400 درصدی درآمد خودرویی دولت
بنابراین پیش بینی درآمدی دولت از دو محل یاد شده رشدی 400 درصدی را به خود می بیند. این اتفاق به دو دلیل اتفاق افتاده است. دلیل اول رشد قیمت خودروها در مبدا و دلیل دیگر رشد برداشتن قفل از در ورود خودرو به کشور است.
شرکت های خودروساز داخلی بخشی از محصولات خود را از مسیر بورس کالا در دسترس متقاضیان قرار می دهند همین مساله سبب شده تا درآمد دولت از محل های یاد شده افزایش یابد.
درآمدزایی با واردات خودرو به ایران
ورود مجدد محصولات برندهای جهانی خودروساز به کشور و عرضه آنها از مسیر بورس کالا نیز منجر به افزایش درآمد دولت در سال آینده خواهد شد.
البته راه اندازی سامانه دریافت مالیات نقل وانتقال خودرو و الزام به پرداخت مبالغ تعیین شده برای این منظور پیش از حضور در مراکز تعویض پلاک اهرمی شده تا درامدهای دولتی از این محل در سال جاری رشد قابل ملاحظه ای کند.
بنابراین بودجه ریزان مجاب شده اند در سال آینده این امکان وجود دارد که درآمد خود را از این ناحیه افزایش دهند. دولتمردان به رغم تلاش برای کنترل قیمت خودروها در کارخانه اما چندان بدشان نمی آید تا قیمت محصولات خودروسازان در مبدا (به واسطه عرضه در بورس کالا) رشد کند تا رقم درآمدی دولت از دو محل یاد شده نه تنها برآوردهای انجام شده را محقق کند بلکه بیش از آن نیز به حساب خزانه واریز شود.
دیدگاه تان را بنویسید