سهام عدالت | سهام عدالت فروش | سهام عدالت واریز
اطلاعیه رسمی سازمان بورس برای دارندگان سهام عدالت | سود سهام عدالت 2 دوره یکجا واریز می شود !
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره علت واریز نشدن مرحله سوم سود سهام عدالت توضیحاتی ارائه داد.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مرحله سوم واریز سود سهام عدالت مربوط به عملکرد ۱۴۰۱ منتظر واریز سود سهام یک شرکت است.
ولی اله جعفری در مورد سرنوشت واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱، افزود: بخشی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد ۱۴۰۱ سال گذشته در دو نوبت آذر و اسفند ۱۴۰۲ واریز شد و قرار شد، بخش سوم در سال جاری پرداخت شود که متاسفانه هنوز مپنا به عنوان یک شرکت سرمایهپذیر سود سهامداران عدالت را نداده است ، در حالی که همین شرکت سود سایر سهامدارانش را سر وقت پرداخت کرده است.
وی اضافه کرد: گروه مپنا با این که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران عادی را پرداخت کرده، اما سود بقیه ۲۵.۰۶ درصد سهامداران مربوط به عدالت را به بهانه داشتن طلب از دولت نپرداخته است و در آخرین نامه سازمان بورس اعلام کرده که سود سهامداران عدالت را به شکل قسطی پرداخت خواهد کرد.
بر اساس گزارش گروه مپنا، ترکیب سهامداران مپنا شامل ۴۷.۶۲ درصد سرمایهگذاری صنایع برق و آب، ۱۵.۶۶ درصد شرکتهای سرمایهگذاری استانی (۳۰ شرکت)، ۹.۴ درصد سهام عدالت (روش مستقیم)، ۱۰.۹۶ درصد شرکت سرمایهگذاری کارکنان مپنا، ۹.۶۲ درصد سایر سهامداران (شامل سهام وثیقه، افراد حقیقی و حقوقی)، ۵.۵۷ درصد بانک پاسارگاد و ۱.۱۶ درصد شرکت صادرفر (سهامی خاص) است که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران را به موقع داده و سود ۲۵.۰۶ درصد سهامداران عدالت (روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم) را گرو نگه داشته تا طلب ادعایی خود را از دولت واصل کند، در حالی که به گفته کارشناس نیرو، هر ماه مبلغ قابل توجهی بابت برق تحویلی نیروگاه های مپنا دریافت میکند.
به گفته ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، سودهای دریافتی مرحله سوم سایر شرکت های سرمایهپذیر به جز مپنا دریافت شده و اکنون ۲۴ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت در شرکت سپردهگذاری تجمیع شده و منتظر واریز سود مرحله سوم مپنا است تا به صورت یکجا برای ذینفع نهایی پرداخت شود.
جعفری در مورد سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت نیز گفت: با مصوبه شورای عالی بورس، شرکت سپردهگذاری مرکزی وتسویه وجوه به شرکتهای سرمایهپذیر عدالت نامه مینویسد که سود سال مالی ۱۴۰۲ خود را واریز کنند که پس از تجمیع سودها به حساب سهامدار نهایی عدالت واریز میشود.
وی این نکته را هم تاکید کرد، هنوز طبق قانون فرصت برای واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت تا آخر سال جاری باقی مانده است./فارس
عرضه سهام عدالت به جاماندگان
فتحاله توسلی، با اشاره به لزوم ارائه سهام عدالت به جاماندگان، از مسیر خصوصیسازی شرکتهای بزرگ دولتی گفت: شورای عالی اصل 44 قانون اساسی، وظیفه خصوصی سازی و واگذاری شرکتهای بزرگ دولتی را بر عهده دارد، تلاش داریم تا از این محل بتوانیم، منابع لازم برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان را فراهم کنیم.
او توضیح داد: هرچند دو نماینده از مجلس نیز به عنوان ناظر در شورای عالی اصل 44 قانون اساسی حضور دارند اما در 3 تا 4 سال گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات بموضوع واگذاری بنگاهها و شرکتهای دولتی و وابسته به دولت به درستی اتفاق نیفتاده و موجب شده سهام عدالت جاماندگان هم پیگیری نشود. در حال حاضر چندین میلیون نفر هیچ سهمی از سهام عدالت دریافت نکردهاند و این موضوع به چالش تبدیل شده است./خبرآنلاین
نحوه فروش سهام عدالت
از آغاز فعالیت سهام عدالت تا سال ۱۳۹۹ فرآیند مدیریت این سهام بر عهده دولت بود. به طوری که صاحبان سهام نقشی در مدیریت سبد خود نداشته و به صورت سالانه سود خود را دریافت میکردند. اما با توجه به تصمیماتی که از سوی دولت و سازمان بورس اوراق بهادار گرفته شد، صاحبان سهام عدالت میتوانند بر داراییهای خود مدیریت داشته و برای فروش این سهام تصمیمگیری کنند.
لازمه آزادسازی سهام عدالت داشتن مجوز مدیریت مستقیم توسط صاحب سهام است. بنابراین با اعلام دولت تمامی دارندگان سهام عدالت توانایی مدیریت سهام عدالت خود به دو روش مستقیم و غیرمستقیم را دارند. از این رو طی تصمیمگیری جدید، افراد میتوانستند دارایی خود را به دو روش نامبرده به فروش برسانند. همزمان با آزادسازی سهام عدالت در خردادماه سال ۱۳۹۹ امکان فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت فراهم شد.
آزادسازی (فروش) سهام عدالت به صورت مستقیم
در این روش، فروش سهام عدالت به صورت مستقیم انجام میشود. با انتخاب روش مستقیم افراد میتوانند به دو طریق سبد خود را مدیریت کنند و نسبت به فروش آن اقدام کنند:
نگهداری سهام عدالت و انجام معامله بر روی آن در بازار بورس
در این روش سهامداران مانند معامله در بورس عمل میکنند. به این صورت که افراد با داشتن کد بورسی و از طریق کارگزاریهای فعال در بازار سرمایه میتوانند سهام عدالت را آزاد کرده و به طور مستقیم بر آن مدیریت داشته باشند. لازم به ذکر است برای داشتن کد بورسی افراد در ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و سپس با دریافت کد بورسی نسبت به آزادسازی سهام عدالت خود اقدام کنند.
آزادسازی سهام عدالت از طریق کارگزاریها و بانکها:
در این روش صاحبان سهام میتوانند سهام عدالت خود را از طریق کارگزاریها و بانکها به فروش برسانند. لازم به ذکر است با انتخاب هر یک از روشها دیگر امکان تغییر روش وجود ندارد.
در روش فروش از طریق کارگزاریها، ابتدا باید وارد سامانههای معاملاتی کارگزاریها شد و با تکمیل مراحل ثبت نام و موارد خواستهشده، وکالت فروش سهام عدالت خود را به کارگزاری واگذار کرد. با این وکالتنامه، کارگزاری مدیریت سهام عدالت را برعهده میگیرد و با فروش مقدار سهام مشخصشده، وجه آن را با کسر کارمزد به حساب سهامدار واریز میکند.
در روش فروش از طریق بانک، میبایست صاحب سهام بهعنوان دارنده سهام به صورت حضوری به بانک مراجعه کند. در این فرآیند، فرمهای خواستهشده تکمیل و اطلاعات حساب بانکی که سود سهام عدالت به آن واریز میشود، در اختیار بانک قرار داده میشود. با انجام این فرآیند، وکالت آزاد سازی سهام عدالت به بانک مورد نظر داده شده و وجه حاصل از فروش سهام بعد از کسر کارمز به حساب سهامدار واریز میشود.
دیدگاه تان را بنویسید