کد مطلب: 41442

افزایش میلیونی سود بانکی | بیشترین سود بانکی را کجا می ده؟

این خبر بسیار مهم افزایش نرخ سود بانکی بسیار با واکنش مواجه شده است . در این خبر جزییات را بخوانید.

افزایش میلیونی سود بانکی | بیشترین سود بانکی را کجا می ده؟

جدیدترین خبر این است که دولت نرخ سود بانکی را افزایش داده است . بر اساس این تصمیم نرخ سود بین بانکی برای دومین هفته متوالی با افزایش همراه شد؛ هم اکنون نرخ سود بین بانکی در آستانه ورود به کانال جدید است.گفتنی است که نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 28 آذرماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن همراه شد و درآستانه ورود به کانال 24 درصدی قرار گرفت. نرخ سود در هفته پایانی آذرماه با افزایش 0.07 درصدی به 23.93 درصد رسید.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 7 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد بود. این ثبات درحالی برای نرخ سود بین بانکی به ثبت رسیده که مدار این نرخ در هفته پایانی آبان ماه با افزایش محسوس همراه و باعث شد نرخ بهره برای اولین بار در آستانه ورود به کانال 23.8 درصدی قرار گیرد.نرخ سود بین بانکی درهفته منتهی به 21آذرماه با افزایش 0.07 درصدی نسبت به هفته قبل از آن رکورد جدیدی را ثبت کرد و با عبور از کانال 23.8 درصدی به 23.86 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 14 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد اعلام شد.این البته اتفاقی مهم بود.

این نکته را هم اضافه کنیم که نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 30 آبان ماه با افزایش 0.06 درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.79 درصد رسید. افزایش نرخ سود بین بانکی در حالی به ثبت رسیده که وزارت اقتصاد و سازمان بورس از رایزنی ها با بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی خبر داده بودند.گفتنی است که نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 23 آبان ماه با افزایش جزئی (0.01 درصدی )نسبت به هفته قبل، 23.73 درصد شده بود؛ این نرخ در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شده بود.مساله این است که نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.شایان ذکر است که این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش 0.04درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 4 مهر ماه 23.74 درصد شد. 

فرمول ریاضی محاسبه سود بانکی

این را هم بگوییم که دانستن روش محاسبه سود بانکی بسیار مهم است، به‌ویژه برای افرادی که می‌خواهند حساب کوتاه‌مدت یا بلندمدت باز کنند. وقتی شما پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری می‌کنید، اولین سوالی که به ذهنتان می‌رسد این است که “سپرده‌گذاری چه سودی برای من دارد؟” آشنایی با نحوه محاسبه سود بانکی به شما کمک می‌کند تا با جای‌گذاری اعداد در فرمول محاسبه سود، میزان درآمد خود را در روز، ماه یا سال بدانید.از سوی دیگر، سپرده‌گذاری در بانک‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی پرریسک مانند ارزهای دیجیتال، فارکس یا بورس امنیت مالی بیشتری برای سپرده‌گذاران فراهم می‌کند.ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند، اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود.افرادی که به دنبال کسب سود مستمر و بدون ریسک هستند، معمولاً با سپرده‌گذاری در بانک‌ها و دریافت سود مشخص، برنامه‌های مالی خود را مدیریت می‌کنند. آگاهی از نحوه محاسبه سود بانکی به این افراد کمک می‌کند تا با اطلاع از میزان دقیق سود دریافتی، امنیت دارایی‌های خود را بهتر تضمین کنند. این را هم بگوییم که یکی از مزیت‌های مهم آگاهی از نحوه محاسبه سود بانکی، اطمینان از صرفه اقتصادی سپرده‌گذاری در بانک‌ها است. با توجه به نوسانات ارزی و افزایش سالانه تورم، درک چگونگی تخصیص سود به سپرده‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر تصمیم‌گیری برای ورود یا عدم ورود به سپرده‌گذاری داشته باشد. به عبارت دیگر، سود سپرده بانکی به‌عنوان معیاری برای تصمیم‌گیری شما در مورد افزایش میزان سپرده یا خروج و انصراف از سپرده‌گذاری عمل می‌کند. این ها نکات مهمی بود.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;