کد مطلب: 27458

آموزش ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت

موشن گرافیک روشی مبتکرانه برای برقراری ارتباط، داستان سرایی و ترکیب طراحی با صدا و حرکت است تا محتوای چشم نوازی برای مخاطبان بسازد. با طراحی تصاویر دیجیتالی دو بعدی و سه بعدی و انیمیشن‌های پیشرفته که داستان کسب و کارتان را زنده می‌کنند، از رقبا متمایز شوید.

آموزش ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت

 

 

پاورپوینت طیف گسترده‌ای از ابزارها را برای ساخت موشن گرافیک‌های ساده در اختیارتان قرار می‌دهد. این فرایند نیازمند صبر، پشتکار و مهمتر از همه ارائه اطلاعات و داده‌ها به طور دقیق است. متحرک سازی نمودارها یکی از جالب‌ترین روش‌ها برای ارائه اطلاعات به روشی ساده است. پس بیایید نگاهی به نحوه ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت بیندازیم.

 

 

چگونه با پاورپوینت موشن گرافیک بسازیم؟

در رویدادها یا مناسبت‌های خاص، داشتن تصاویر و نمودار متحرک برای مخاطبان جذاب است. در این موارد، پاورپوینت تمام ابزارهای مورد نیاز برای ساخت یک انیمیشن یا موشن گرافیک را دارد.

ویژگی انیمیشن در پاورپوینت، امکان متحرک سازی آیتم‌ها، تصاویر و کلمات روی یک اسلاید را در اختیارمان قرار می‌دهد. با کمک انیمیشن، اسلاید مذکور را منحصر به فرد می‌کنیم و از بقیه متمایز می‌شویم.

منوی انیمیشن پاورپوینت

برای ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت، تمام وقت خودمان را در تب انیمیشن(Animation tab) صرف می‌کنیم. در این تب ابزارهای لازم برای متحرک سازی نمودارها و چارت‌ها را در پاورپوینت، پیدا خواهید کرد.

مجموعه‌ای از انیمیشن‌ها را در منوی قرار گرفته در بالاترین نقطه صفحه مشاهده خواهید کرد. روی فلش قرار گرفته در قسمت پایین انیمیشن کلیک کنید تا هر یک از انیمیشن‌های در دسترس را ببینید.

حالا به تب «Home» رفته و سپس گزینه «Design» را انتخاب کنید. می‌توانید طراحی مورد نیاز خودتان را از اینجا انتخاب کنید.

حالا به «Insert» رفته و در قسمت illustrations ،گزینه «Graphics» را انتخاب کنید. پنجره‌ «Insert»دیگری نمایش داده می‌شود. در اینجا روی «Column» در نوار کناری سمت چپ کلیک می‌کنیم و سپس روی «Ok» کلیک می‌کنیم.

متحرک کردن نمودار میله‌ای

در اینجا برای مثال از شیت اطلاعات مالی Spending Trends استفاده می‌کنیم که دارای یک نمودار میله‌ای است. این نمودار ایده آل ترین انتخاب برای ارائه اطلاعات ساختاریافته است که از قسمت پایین صفحه به سمت بالا نشان داده می‌شود. انیمیشن Wipe liveliness یک انتخاب مناسب برای این نوع طراحی است.

متحرک کردن نمودار میله‌ای در پاورپوینت

برای اعمال حرکت، موارد زیر را انجام دهید:

  • کلیک کنید و نمودار مدنظرتان را انتخاب کنید.

  • روی دکمه Clear Animation کلیک کنید.

  • انیمیشن روی کل نمودار یا دیاگرام اعمال خواهد شد.

سپس، باید تنظیمات پیشرفته انیمیشن خودتان را طوری تغییر دهید که به‌جای نمایش هم‌زمان، به طور پیوسته نمایش داده شود.

این تنظیمات در قسمت «Effect Options» وجود دارد.

با «Effect Options»، می‌توانید جهت حرکت انیمیشن را انتخاب کنید تا از بالا، پایین سمت چپ یا راست نشان داده شود. همچنین می‌توانید در مورد نحوه متحرک سازی نمودار هم تصمیم گیری کنید. یعنی بر حسب آیتم، طبقه بندی یا سری‌ها، متحرک سازی شود.

معنای این گزینه‌ها چیست؟

  • بر حسب طبقه (Category): این گزینه، اطلاعات درون هر طبقه از محور X نمودار میله‌ای را به حرکت در می‌آورد. هر طبقه دارای یک میله است و هر کدام جداگانه جان می‌گیرند. در صورت عدم وجود میله‌های مختلف در هر طبقه، همه اطلاعات به طور کلی و به طور همزمان به حرکت در می‌آیند.

  • بر حسب سری‌ها (Series ): این گزینه انواع اطلاعات درون یک طبقه بندی از محور X نمودار میله‌ای را به حرکت در می‌آورد. مجموعه میله‌های هم نوع با هم به حرکت در می‌آیند.

  • بر حسب آیتم درون طبقه (Item in Category): این گزینه به طور مجزا به اطلاعات درون هر طبقه از محور X سرعت می‌دهد، با این حال حرکت را به طرز چشمگیری تکرار می‌کند. هر میله به طور مداوم جان می‌گیرد و مطابق با پترن نشان داده شده در نمودار، به حرکت در می‌آید.

  • بر حسب هر عنصر درون سری (element in series): هر سری (یا مجموعه‌ای از میله‌های هم نوع) به طور جداگانه جان می‌گیرند. هر میله از هر نوعی به طور جداگانه و پیش رونده حرکت می‌کند.

در مورد هر یک از این گزینه‌های فوق، می‌توانید با کشیدن پس‌زمینه نمودار، Start انیمیشن را بررسی کنید. با این قابلیت، قبل از ظاهر شدن اجزای گرافیکی، پس زمینه کم کم نشان داده می‌شود.

در صورتیکه شکل ظاهری انیمیشن را نمی‌پسندید، می‌توانید با ضربه زدن روی نام انیمیشن در تب انیمیشن، گزینه‌های مختلفی را امتحان کنید. افکت‌هایی که اعمال کردید با نوع انیمیشن جدید، ذخیره خواهند شد.

انتخاب انیمیشن مناسب

همانطور که می‌دانیم، انواع مختلفی از نمودارها و گراف‌ها در Microsoft Excel در دسترس هستند. نوع نمودار مورد استفاده، به اطلاعات شما بستگی دارد و انیمیشنی که برای آن داده‌ها استفاده می‌کنید هم به نوع نمودار انتخابی، وابسته است.

ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت

علاوه بر انیمیشن‌های پیش‌فرض برای نمودار که در منو قرار دارد، می‌توانید با ضربه زدن روی زبانه پایین در پایین‌ترین قسمت از لیست حرکات(movement list)، انیمیشن‌های عبوری، خروجی و تاکیدی بیشتری را مشاهده کنید.

با کلیک روی More Entrance Effects، می‌توانید انیمیشن‌های بسیار بیشتری را مشاهده کنید. در ادامه به برخی از افکت‌های مناسب برای نمودارهای مختلف اشاره خواهیم کرد.

  • دیاگرام‌های میله‌ای (Bar diagrams): برای خطوط کلی میله مانند، مدل‌های Clean، Browse و Merge عالی خواهند بود.

  • نمودارهای دایره‌ای (Pie Charts): برای نمودارهای دایره‌ای، انیمیشن‌هایی مانند wheel، zoom و blur را امتحان کنید.

  • ناحیه انباشته (Stacked Area): برای نمودارهای ناحیه انباشته، حرکات Fade، Appear یا Wipe را امتحان کنید.

  • گرافیک‌های خطی (Line Graphics): انیمیشن Wipe انتخاب مناسبی برای طراحی خطی است. با این حال، مطمئن شوید که حرکت را مستقیماً از سمت چپ انتخاب کنید.

 

سایر روش‌های تغییر موشن گرافیک با پاورپوینت

روش‌های جایگزینی هم برای تغییر انیمیشن خودتان متناسب با نوع موشن گرافیک یا نمودار مورد استفاده، وجود دارد. پنل انیمیشن(Animation Panel) را باز کنید و در منو روی «Sync» کلیک کنید. در برد زمان‌بندی(timing board)، روی سرعت نمایش، نحوه نمایش حرکت و نیاز به تکرار، کنترل دارید.

همچنین می‌توانیم نمودار را در مایکروسافت اکسل بسازیم و آن را در پاورپوینت کپی و پیست کنیم. با این کار می‌توانیم هر یک از اطلاعات را از درون اکسل، تغییر دهیم.

برای ساخت موشن گرافیک با پاورپوینت باید مستقیماً به تب «انیمیشن» بروید و حرکت مورد نظر خودتان را از Animation Group انتخاب کنید. پس از آن باید برای اعمال افکت انیمیشن به «Effects Options» بروید.

با ضربه زدن روی «Effects Options» منویی با موارد مختلف نشان داده می‌شود. می‌توانیم جهت‌ها(Directions) را در جای مناسب تغییر دهیم و سپس «Sequence» را انتخاب کنیم تا اطلاعات متحرک شوند.

در نهایت، می‌توانیم preview(پیش‌نمایش) را در سمت چپ تب «Animation» انتخاب کنیم و ظاهر موشن گرافیک را بررسی کنیم. باز هم در Time Group با کلیک روی Duration، می‌توانیم مدت زمان حرکت را تغییر دهیم.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;