عنوان
کد مطلب: 46325

احتمال افزایش قیمت موبایل در بازار | قیمت کدام گوشی ها در معرض گرانی؟

گمرک جمهوری اسلامی ایران نرخ عوارض واردات انواع گوشی موبایل را اعلام کرد که با تحلیل بخش‌های مختلف آن ازجمله حقوق گمرکی و سود بازرگانی در نظر گرفته شده زمزمه‌های جدید قیمتی به بازار موبایل مخابره می‌کند.

احتمال افزایش قیمت موبایل در بازار | قیمت کدام گوشی ها در معرض گرانی؟

گمرک جمهوری اسلامی ایران نرخ عوارض واردات انواع گوشی موبایل را اعلام کرد که با تحلیل بخش‌های مختلف آن ازجمله حقوق گمرکی و سود بازرگانی در نظر گرفته شده زمزمه‌های جدید قیمتی به بازار موبایل مخابره می‌کند.

به گزارش تابناک، گمرک جمهوری اسلامی ایران نرخ عوارض واردات انواع گوشی موبایل را براساس نوع هوشمندی، قطعات و ارزش قیمتی آن دسته‌بندی و اعلام کرد و تعرفه‌های متفاوتی را براساس ارزش افزوده، میزان ساخت داخل حتی به صورت مونتاژ درنظرگرفته است که به نظر می‌رسد به ضررمصرف کنندگان شده و قیمت‌ها را درماه‌های آینده با افزایش مواجه کند. 

مطابق جدول اعلامی گمرک، در اکثر ردیف‌ها برای گوشی‌های CBU، حقوق گمرکی و سود بازرگانی زیادی در نظر گرفته شده است که نشان دهنده این است که واردات گوشی‌های آماده، با تعرفه نسبتاً بالایی همراه است.

همچنین برای گوشی تلفن همراه دارای قطعه منفصله یا CKD حقوق گمرکی و سود بازرگانی بالایی تعیین شده و حتی برای واردات قطعات منفصله تعرفه قابل توجهی در نظرگرفته شده که بر قیمت گوشی‌های مونتاژ شده در داخل اثرگذاراست. در خصوص وضعیت گوشی‌های «سایر» هنوز مشخص نیست، اما با توجه به تعرفه‌های مشابه در ردیف‌های دیگر به نظر می‌رسد که تعرفه‌هایی در همین حدود برای سایر گوشی‌ها اعمال شود.

قیمت کدام گوشی ها در معرض گرانی؟

در تقسیم بندی دیگر، اشاره به گوشی‌هایی با ارزش بالای ۶۰۰ یورو شده است که میزان تعرفه آن با عنوان «به نسبت مازاد بر ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال» مشخص شده است که بدین معنی که هرچه ارزش گوشی از این آستانه بیشتر شود، سود بازرگانی به صورت تصاعدی افزایش می یابد. به نظر می‌رسد ادامه چنین روندی منجر به افزایش شدید قیمت گوشی‌های لوکس و گران‌قیمت در بازار شود.

 

در جدول منتشر شده ، تعرفه‌ها براساس ارزش نیز دسته بندی شده‌اند. برای مثال عنوان «به نسبت مازاد بر ۱۰۰ میلیون ریال» نشان دهنده این است که گوشی‌های گران‌قیمت‌تر مشمول تعرفه‌های تصاعدی یا درصدی بیشتری می‌شود و  احتمالا سیاستگذار با هدف کنترل خروج ارز و ایجاد محدودیت برای کالا‌های لوکس آن را اعمال کرده است. 

اعلام تعرفه‌های جدید تنها اثرخود را بر روی قیمت‌ها نمی‌گذارد بلکه رفتار واردکنندگان را دستخوش تغییر کرده و آنها را از واردات این نوع گوشی‌ها منصرف می‌کند؛ چراکه حاشیه سود آنها کاهش یافته و ریسک فروش به دلیل قیمت بالا افزایش پیدا می‌کند و در نهایت منجر به محدود شدن تنوع و دسترسی به گوشی‌های با کیفیت و فناوری‌های روز در بازار می‌شود.

ماهی گرفتن دلالان از آب گل آلود افزایش قیمت ها

افزایش تعرفه‌ها، راه را برای ورود گوشی‌های قاچاق و با کیفیت پایین به بازار فراهم کرده چراکه مصرف‌کنندگان به دنبال گزینه‌های ارزان‌تر هستند. از سویی دیگر، تجربه نشان داده است که افزایش نرخ عوارض واردات، قیمت را برای مصرف کننده افزایش داده و این امر حاشیه سود واردکنندگان را کاهش می دهد بنابراین طبیعی است که ریسک سرمایه‌گذاری در این بخش بالا رود.

چه کسانی از افزایش تعرفه ها سود می کنند؟

از طرفی، تغییرات ناگهانی برنامه‌ریزی برای واردکنندگان و توزیع‌کنندگان را دشوار کرده و منجر به نوسانات بازار و بی‌اعتمادی آنها می‌شود. همچنین ورود بازیگران جدید به این بازار را سخت تر از پیش کرده و در مواردی ممکن است منجر به ایجاد انحصار برای واردکنندگان بزرگ و محدود شدن تنوع محصولات برای مصرف‌کنندگان شود. 

همچنین دسته‌بندی‌های متعدد و معیار‌های متفاوت برای تعیین تعرفه به پیچیدگی و ابهام در فرآیند واردات و تفسیر مقررات تاثیرگذاشته و زمینه را برای فساد و تخلف فراهم می‌کند. 

 تعرفه‌های جدید با رویکرد افزایش حقوق گمرکی و سود بازرگانی به ویژه برای گوشی‌های گران‌قیمت، قیمت‌ها موبایل را افزایشی کرده که در ادامه می‌تواند دسترسی مردم به گوشی‌های با کیفیت و فناوری‌های روز را محدود کند که برای دستیابی به بازار موبایل پویا، نیاز به بازنگری در ساختار تعرفه‌ها با در نظر گرفتن منافع مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان داخلی با کیفیت و جلوگیری از قاچاق است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;