کد مطلب: 46101

شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران | ضامن وام ودیعه مسکن

مستأجران برای وام ودیعه مسکن ثبت‌نام کنند | ضامن وام ودیعه مسکن | کدام بانک برای وام ودیعه مسکن بهتر است

تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای اقشار کم‌درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی با سقف ۴۰۰ میلیون تومان به‌صورت قرض‌الحسنه و برای سایر مستأجران واجد شرایط در مناطق مختلف از ۵۵ میلیون تومان تا ۲۷۵ میلیون تومان با نرخ سود ۲۳ درصد پرداخت خواهد شد.

مستأجران برای وام ودیعه مسکن ثبت‌نام کنند | ضامن وام ودیعه مسکن | کدام بانک برای وام ودیعه مسکن بهتر است

وام ودیعه مسکن | با تصویب شورای‌عالی مسکن، پرداخت ۲ نوع تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن در دستورکار قرار گرفته و به‌زودی به شبکه بانکی ابلاغ می‌شود. بعد از ابلاغ، متقاضیان باید در سامانه مربوطه ثبت نام کنند تا در صورت احراز شرایط، به شعب بانک معرفی شوند.

تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای اقشار کم‌درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی با سقف ۴۰۰ میلیون تومان به‌صورت قرض‌الحسنه و برای سایر مستأجران واجد شرایط در مناطق مختلف از ۵۵ میلیون تومان تا ۲۷۵ میلیون تومان با نرخ سود ۲۳ درصد پرداخت خواهد شد.

در جریان بررسی و تصویب بسته ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران در شورای‌عالی مسکن، منابع لازم برای پرداخت وام کمک‌ودیعه مسکن به مستأجران واجد شرایط پرداخت شد. در ادامه، پس از ابلاغ این مصوبه و انتشار فراخوان ثبت‌نام، مستأجران باید از طریق سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir برای دریافت این تسهیلات ثبت‌نام کنند و در ادامه چنانچه از نظر وزارت راه‌وشهرسازی واجد شرایط دریافت این تسهیلات بودند، با انتخاب مبلغ وام و شعبه بانکی پرداخت‌کننده آن، برای تشکیل پرونده، معرفی ضامن و... اقدام کنند.

۴ شرط کلی دریافت وام ودیعه

براساس دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن، متقاضیان دریافت این تسهیلات باید شرایط کلی زیر را داشته باشند تا واجد شرایط تسهیلات حمایتی شناخته شوند:

۱- متقاضیان باید دارای اجاره‌نامه رسمی یا اجاره‌نامه ثبت‌شده در سامانه خودنویس و سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات، دارای کد رهگیری، از تاریخ اول فروردین ۱۴۰۴ به بعد باشند و اطلاعات سکونت خود را نیز در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کنند. بانک نیز مکلف است اجاره‌نامه دریافتی، شهر مندرج در اجاره‌نامه و کد رهگیری را با اطلاعات این سامانه مطابقت دهد.

۲- همه متقاضیان و همسر آنان متعهدند که در زمان ثبت‌نام، فاقد مسکن یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرایند پرداخت تسهیلات حذف می‌شوند و درصورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و پرداخت جرائم خواهند بود.

۳- متقاضی باید متأهل باشد و برای متقاضیان مجرد، درخصوص زنان باید بالای ۳۵ سال سن و درخصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.

۴- در سال‌های گذشته، افرادی که قبلا از تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن استفاده کرده بودند، واجد شرایط دریافت دوباره وام نبودند؛ اما در سال‌جاری هنوز مواضع وزارت راه‌وشهرسازی در این زمینه اعلام نشده است.

مسیر ثبت‌نام متقاضیان واجد شرایط

مستأجرانی که تمایل دارند از تسهیلات حمایتی دولت استفاده کنند و خود را واجد شرایط دریافت این وام می‌دانند، ابتدا باید وارد سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir شوند و با انتخاب گزینه تسهیلات ودیعه و پذیرش دستورالعمل آن، ثبت‌نام خود را آغاز کنند.

نکته مهم اینکه برای ثبت‌نام وام ودیعه حتما باید اقامتگاه متقاضی در سامانه ملی املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir ثبت شده باشد. ثبت اقامتگاه فقط نیازمند کد پستی، مشخصات ملک و کد ملی مالک است و نیاز به کد رهگیری ندارد.

بعد از ورود به قسمت ثبت‌نام وام ودیعه، متقاضی باید مشخصات خود را وارد کند و در ادامه با واردکردن مشخصات محل سکونت و بارگذاری تصویر صفحه اول قرارداد، منتظر تأیید درخواست خود از سوی وزارت راه‌وشهرسازی بماند.

بعد از تأیید کلی درخواست وام متقاضی، امکان تعیین مبلغ وام و همچنین شعبه بانکی مدنظر متقاضی برای دریافت وام فراهم می‌شود و بعد از طی این مرحله، فرد باید منتظر فراخوان پیامکی بانک برای مراجعه به شعبه بماند.

فرایند تشکیل و تکمیل پرونده

چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنان اقدام نکند، بانک/مؤسسه اعتباری غیربانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

بانک/مؤسسه اعتباری غیربانکی موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم‌دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر وی اقدام کند و درصورت مثبت‌بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

تسهیلات وام ودیعه، جز وام ودیعه قرض‌الحسنه که به اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر پرداخت می‌شود، در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار (۲۳ درصد) و بازپرداخت حداکثر ۵سال قابل پرداخت است.

همچنین وثایق مربوط به تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن، مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی بانک مرکزی است و بنا به تشخیص بانک، متقاضیان باید این وثایق و ضمانت‌ها را ارائه کنند.

جزییات جدید از وام ودیعه مسکن/ تاریخ ثبت‌نام وام متاهلی اعلام شد

بر اساس اعلام دانشگاه شهید بهشتی زمان ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی دانشجویان از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

به نقل از ایسنا، دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد؛ ثبت درخواست وام ودیعه مسکن متاهلی از تاریخ اول تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ صورت می گیرد و ثبت‌نام برای دریافت این وام در حال حاضر فقط برای دانشجویان غیر شاغل دانشگاه‌های دولتی فراهم شده است و برای سایر دانشجویان در صورت وجود اعتبار متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

دانشجویان متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن در تاریخ ذکر شده می توانند با مراجعه به سامانه یکپارچه سازی صندوق رفاه دانشجویان به نشانی refah.swf.ir نسبت به ثبت‌نام وام خود اقدام کنند.

دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد؛ با توجه به استقبال دانشجویان متقاضی از وام ودیعه مسکن در نیمسال اول و عدم وجود اعتبار کافی برای اجابت همه درخواست‌ها در نیمسال گذشته و به منظور حمایت از دانشجویان مذکور شرایطی فراهم شده تا درخواست وام این دسته از دانشجویان به طور خودکار از نیمسال اول به نیمسال دوم منتقل شود و نسبت به بررسی و تایید وام این گروه از دانشجویان نیز اقدام خواهد شد.

مستاجران بخوانند

وزیر راه و شهرسازی گفت: سقف اجاره در بسیاری از استان‌ها سال گذشته رعایت نشد، اما امسال برای تشویق موجران تسهیلات جعاله در نظر گرفته‌ایم.

به نقل از ایسنا، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص سقف اجاره مسکن گفت: در سال‌های گذشته طبق قانون رقم افزایش سقف اجاره اعلام شد اما در عمل در بسیاری از استان‌ها رعایت نشد، در این بسته در خصوص تشویق موجرین هم اقدامی دیده شده که بتواند وام جعاله برای تعمیر مسکن مورد اجاره خود را دریافت کنند که می‌تواند برای اجرای این قانون موثر باشد.

وی ادامه داد: به شورای مسکن استان‌ها سپردیم نرخ تورم را بررسی کنند و بر اساس نرخ تورم هر استان سقف افزایش اجاره در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه در بسیاری از استان‌ها نیازی نیست که سقف اجاره مسکن در نظر گرفته شود چراکه حدود ۵تا ۶ استان کشور نیازی به تعیین سقف اجاره مسکن ندارند گفت: ملاک ما آن عددی است که مورد تایید استاندار قرار بگیرد.

صادق در خصوص حمل‌ونقل هوایی و بازگشت ای تی آر گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اقدامات خود را به برجام گره نزنیم در خصوص ای تی آر مفصل تر توضیح خواهیم داد ا اخبار خوشی در راه است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;