Samanese ir جاماندگان سهام عدالت
مبلغ سود سهام عدالت برای سال 1404 تعیین شد | واریز سود سهام عدالت براساس دهکبندی
مرحله نخست واریز سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۲ در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ انجام و حساب بیش از ۴۴ میلیون نفر مشمول شارژ شد.

برخلاف گمانهزنیها از پرداخت سود سهام عدالت ۱۴۰۲ در فصل بهار، پیشبینی میشود به مانند رویه سالهای گذشته این اتفاق در آذرماه سال جاری رخ دهد
مرحله نخست واریز سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۲ در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ انجام و حساب بیش از ۴۴ میلیون نفر مشمول شارژ شد.
سود سهام عدالت؛ تاریخ واریز مرحله دوم چه زمانی است؟
در مرحله نخست دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۷۴۴ هزار تومان، دارندگان سبد ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۸۰۵ هزار تومان و دارندگان سبد یک میلیون تومانی مبلغ یک میلیون و ۵۱۳ هزار تومان سود دریافت کردند.
مبلغ سود سهام عدالت | زمان واریز مرحله دوم سهام عدالت
بیش از این نیز در آذرماه ۱۴۰۳، باقیمانده سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ به حساب مشمولان واریز شد. بدین ترتیب، پرونده سود سال ۱۴۰۱ به طور کامل بسته شد.
در سالهای اخیر، وعدههای مختلفی درباره پرداخت سود سهام عدالت در فصل بهار مطرح شده است؛ اما بررسیها نشان میدهد که تاکنون هیچ مرحلهای از واریز سود در ماههای ابتدایی سال صورت نگرفته است. حتی در سال ۱۴۰۳ نیز با وجود اعلام اولیه مبنی بر واریز سود در خردادماه، پرداخت نهایی با چند ماه تأخیر و در آذر انجام شد.
مرحله دوم سود ۱۴۰۲؛ احتمالا در آذر ۱۴۰۴
با توجه به رویه پرداخت سود طی سالهای گذشته، پیشبینی میشود که مرحله دوم واریز سود مربوط به سال مالی ۱۴۰۲ نیز در آذرماه ۱۴۰۴ انجام شود؛ مگر آنکه تغییری در سیاست پرداخت سود از سوی سازمان بورس اعمال شود. پیشنهاد تقسیم سود در سه یا چند مرحله پیشتر مطرح شده بود، اما تاکنون اجرایی نشده و روند پرداخت همچنان در دو مرحله باقی مانده است.
تا این لحظه، مبلغ دقیق باقیمانده از سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ اعلام نشده اما به نظر میرسد حدود نیمی از سود در اسفندماه گذشته پرداخت شده و نیمی دیگر در انتظار واریز است.
پرداخت سود سهام عدالت متوفیان ادامه دارد
اخیراً خبری مبنی بر توقف پرداخت سود سهام عدالت متوفیان منتشر شد که واکنش سازمان بورس را به دنبال داشت. بر اساس توضیحات این سازمان، چنین تفسیری برداشت نادرستی از مصوبات شورای عالی بورس بوده و پرداخت سود به وراث همچنان ادامه دارد.
با این حال، طبق تصمیم جدید شورای عالی بورس و به دلیل مسائل مالیاتی، مقرر شده سود سهام عدالت متوفیان تا زمان تعیین تکلیف، در حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی نگهداری شود.
بررسیها نشان میدهد حدود دو میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت تاکنون فوت کردهاند. فهرست این افراد بهروزرسانی شده و در نخستین جلسه شورای عالی بورس در سال ۱۴۰۴ که قرار است امروز سهشنبه ۲۶ فروردینماه برگزار شود، موضوع تعیین تکلیف این سهامها مطرح خواهد شد.
هشدار درباره ثبتنامهای جعلی
برخی پیامها و تبلیغات در فضای مجازی درباره ثبتنام جاماندگان سهام عدالت منتشر شده است که مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، با رد این ادعاها اعلام کرد تاکنون هیچ برنامهای برای ثبتنام مشمولان جدید سهام عدالت وجود ندارد و تمامی اخبار در این زمینه با هدف کلاهبرداری منتشر میشود./منبع : فرارو
نحوه دریافت سود سهام عدالت برای این سهامداران
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه گفت: در مرحله نخست سود سهام عدالت سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲، تعداد ۱۵۱ هزار سهامدار سود خود را دریافت نکردهاند.
محمد باغستانی با بیان مطلب فوق افزود: گزارش ۱۹ بانک عامل واریز مرحله نخست سود سهام عدالت نشان می دهد در مقایسه با دوره قبل واریز سود مشمولان سهام عدالت، در این دوره شاهد کاهش ۹.۷ درصدی برگشتی بانک ها معادل ۱۶ هزار و ۳۰۷ نفر بودیم به طوریکه در مجموع ۱۵۱ هزار و ۷۱۲ سهامدار به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را در این مرحله دریافت کنند.
او با بیان اینکه سهامداران نگران دریافت سود سهام عدالت خود نباشند، گفت: سهامدارانی که سود خود را دریافت نکرده اند، بهراحتی میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، اطلاعات خود را اصلاح کنند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی تاکید کرد: «شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت» از مهمترین دلایلی است که سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نمیشود.
او اعلام کرد: در این دوره سپردهگذاری مرکزی با همکاری سازمان امور مالیاتی پس از پرداخت مالیات بر ارث متوفیان، سود یک میلیون و ۵۰ هزار متوفی مشمول سهام عدالت را که فرایند تقسیم سهامشان در سامانه میراث تکمیل شده بود، به حساب وارث آنها واریز کرد.
این گزارش حاکی است، مرحله اول سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکتهای سرمایهپذیر و برای نخستین بار منافع حاصل از سود سهام عدالت مربوط به سنوات اخیر اسفندماه گذشته به حساب بیش از ۴۴ میلیون سهامدار واریز شد.
منبع: سنانیوز
واریز 457/000 تومان سود سهام عدالت مرحله سوم آغاز شد! | واریز سود سهام عدالت براساس دهکبندی
تسنیم : رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به مصوبه شورای بورس گفت: مطابق با این مصوبه، اتاق تعاون در هر استان سه پروژه نیمه تمام را انتخاب خواهد کرد که با استفاده از منابع سود سهام عدالت، پروژه های نیمه تمام را در اختیار می گیرد.
نشست مشترک بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با حضور معاونین اتاق تعاون ایران و سازمان بورس اوراق بهادار برگزار شد.
رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست ضمن قدردانی از مساعدت های سازمان بورس اظهار داشت: سال ۱۴۰۴ مزین به شعار سرمایه گذاری برای تولید است، از آنجایی که سرمایه گذاری و جذب سرمایه های خرد در ماهیت و ذات تعاون است، بخش تعاون خود را مخاطب اصلی این شعار می داند.
وی افزود: بخش تعاون با اهتمام جدی با همکاری تمام مدیران اتحادیه های تعاونی و شرکت های تعاونی در تلاش برای فعالتر شدن میباشد و با تمام ظرفیت های قانونی در راستای تحقق شعار سال گام برمی دارد.
عبداللهی با تاکید بر همکاری اتاق تعاون و سازمان بورس، ادامه شرط اصلی تحقق شعار را کاهش جذابیت بازارهای موازی بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: در شرایطی که بازارهای موازی بازارسرمایه نظیر بازار ارز و طلا، جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری دارد، نمی توان توقع داشت که پول به سمت بازار سرمایه حرکت کند و باید دولت با تسهیلات در حوزه کسب و کار همچنین ضمانت سرمایه گذاری این جذابیت را ایجاد کند.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به عملکرد موفق شرکت های تعاونی ابراز داشت: در سال های اخیر شرکت های تعاونی با جمع آوری سرمایه های خرد مردم، توانستند مبالغ قابل توجهی را تجمیع کرده و در پروژه های بزرگ ملی سرمایه گذاری نمایند.
عبداللهی در ادامه آخرین وضعیت سهام عدالت را تشریح و بیان داشت: با حمایت و همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس به برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی کمک شود.
وی همچنین ضمن اشاره به مصوبه شورای بورس خاطر نشان کرد: مطابق با این مصوبه اتاق تعاون در هر استان سه پروژه نیمه تمام را انتخاب خواهد کرد که با استفاده از منابع سود سهام عدالت و همینطور با استفاده از ظرفیت شرکت های توسعه و عمران شهرستانی پروژه های نیمه تمام را در اختیار می گیرد.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست به ظرفیت های شرکت های تعاونی سهامی عدالت اشاره و اظهار داشت: در دو بخش اساسی می توان از ظرفیت این شرکت های تعاون استفاده کرد: استفاده از منابع سود سهام عدالت جهت اجرای پروژه های مولد در سطح شهرستان ها و استان ها و مولد سازی دارایی های دولت و بخش عمومی در قالب شرکت های تعاون مذکور، همچنین استفاده از ظرفیت شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان یکی از نهادهای مالی با هدف افزایش ضریب نفوذ این شرکت ها در بازار سرمایه.
عبداللهی در ادامه زمینه های همکاری اتاق تعاون و سازمان بورس را گسترده و حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: ازمهمترین بسترهای همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس می توان به ارتقای کیفیت فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری های اقتصادی کشور، اجرایی شدن احکام مرتبط با سند توسعه بخش تعاون، اجرایی شدن ماده (۴) آیین نامه اجرایی ماده (۷۵) قانون بخش تعاون، افزایش ضریب نفوذ روش های تأمین مالی جمعی در بخش تعاون، سوق دادن سود سهام عدالت به پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری های مولد، تسهیل ورود شرکت های تعاونی سهامی عام به بازار سرمایه، به رسمیت شناختن شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان نهاد مالی و ارائه آموزش به فعالین بخش تعاون و ترویج فرهنگ سهامداری اشاره کرد.
در ادامه این نشست حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس ضمن ابراز خرسندی از حضور در اتاق تعاون ایران، بر لزوم و ضرورت همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به حضور شرکت های تعاونی در بازار سرمایه، بیان داشت: ما از عضویت شرکت های تعاونی در بورس، استقبال می کنیم که ظرافت های حقوقی دارد.
وی ادامه داد: سازمان بورس نیز در قبال شعار سرمایه گذاری برای تولید، احساس مسئولیت می کند و تحقق آن را در حیطه وظایف خود می داند و کمک می کنیم که بخش تعاون با طرقی نظیر انتشار اوراق مشارکت، عرضه اولیه و…. از بازار سرمایه تامین مالی کند.
رئیس سازمان بورس تشکیل شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستانی، را ایده خوبی توصیف و برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد: آن دسته از شرکت های سرمایه گذاری استانی که برگزاری مجمع را آگهی و صورت های مالی را به حسابرس تحویل دهند، از اعتبار مصوب شورای عالی بورس به طور کامل برخوردار می شوند.
در این نشست وفایی معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران، اشاره داشتند که همکاری اتاق و سازمان در ارتقای کیفیت فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری های اقتصادی کشور، اجرایی شدن احکام مرتبط با سند توسعه بخش تعاون
و ماده (۴) آیین نامه اجرایی ماده (۷۵) قانون بخش تعاون، افزایش ضریب نفوذ روش های تأمین مالی جدید در بخش تعاون از جمله روش تامین مالی جمعی، هدایت منابع سود سهام عدالت به پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری های مولد، حل شیوه تامین منابع شرکت های تعاونی سهام عدالت با حق عضویت از محل سود سهام اعضا، به رسمیت شناختن شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان نهاد مالی و ارائه آموزش به فعالین بخش تعاون و ترویج فرهنگ سهامداری با استفاده از مرکز آموزش اتاق تعاون ایران می تواند در دستور کار مشترک دو مجموعه قرار گیرد.
در این نشست، حیدری عضو کمیسیون تعاونی های سهام عدالت، تعاونی های توسعه و عمران شهرستانی و تعاونی های فراگیر ملی اتاق تعاون ایران، توضیحات مبسوطی در خصوص مشکلات شرکت های تعاونی سهام عدالت و راهکارهای پیشنهادی ارائه کرد و مقرر شد در جلسات آتی مورد بررسی قرار بگیرد.
محلاتی معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران نیز در این نشست گفت: اقتصاد تعاونی، اقتصادی است که نظارت درونی دارد این درحالی است که تعداد اندکی از شرکت های تعاونی عضو بورس هستند. وی با اشاره به فرآیند سخت عضویت در بورس، خواستار تسهیلات و مساعدت سازمان بورس در این خصوص شد.
دیدگاه تان را بنویسید