کارت رفاهی | کارت رفاهی جدید | کارت رفاهی ۳۰۰ میلیونی
رونمایی دولت از کارت رفاهی با سقف برداشت 300 میلیون | این خانوارها مشمول دریافت کارت رفاهی 300 میلیونی شدند + جزییات
«کارت رفاهی متصل به اوراق گام» با سقف اعتبار فردی ۳۰۰ میلیون تومان، با هدف تأمین مالی غیر تورمی خرد خانوارها برای خرید کالاهای بادوام رونمایی شد.
![رونمایی دولت از کارت رفاهی با سقف برداشت 300 میلیون | این خانوارها مشمول دریافت کارت رفاهی 300 میلیونی شدند + جزییات](https://cdn.digisargarmy.com/thumbnail/WgzUVqSuX650/YKKWghe-kS0a6cBMg3ESGciKI8Z9R2_jiE5pzOrTpgc_hQeOjQXO3yyf7EI4o34RxfQTq6cwpCRqDCbP2gXjLEW39IdRsWtK/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA+%D8%B1%D9%81%D8%A7%D9%87%DB%8C.jpg)
«کارت رفاهی متصل به اوراق گام» با سقف اعتبار فردی 300 میلیون تومان با هدف تأمین مالی غیر تورمی خُرد خانوارها برای خرید کالاهای بادوام و همگام با تأمین مالی تولید طراحی و عملیاتی شد.
دوره بازپرداخت این تسهیلات 24 ماهه است و تسویه آن نیز از طریق صدور اوراق گام توسط بانک عامل به ذینفعی شرکت پذیرنده انجام میشود.
این ابزار تأمین مالی که صبح امروز با حضور رئیس کل بانک مرکزی و مدیران شبکه بانکی رونمایی شد با هدف تأمین مالی خانوار با نرخ پایین و خلق کمتر نقدینگی و تسهیلگری در زمینه تأمین مالی خُرد با نرخ پایین طراحی شده است. ضمن اینکه هزینه پایین تأمین مالی، خلق نقدینگی کمتر و نیاز به منابع کمتر بانکی در مقایسه با اعطای تسهیلات، از جمله مزایای این ابزار جدید تأمین مالی است.
نحوه عملکرد و فرایند کارت رفاهی متصل به اوراق گام به این صورت است که ابتدا بانک صادرکننده کارت رفاهی نسبت به عقد قرارداد با پذیرندهها (فروشنده کالا) اقدام میکند. سپس کارت رفاهی متصل به اوراق گام توسط بانک عامل یا مؤسسات اعتباری با رعایت الزامات اعتبارسنجی به ویژه استعلام وضعیت بدهی غیرجاری و استعلام چک برگشتی، به مشتری (خانوار) اعطا میشود.
مشتری بانک از زمان خرید نسبت به بازپرداخت اقساط طبق جدول اقساط که در بخش بعدی ارائه میگردد، اقدام میکند. در این مدل، براساس توافق مابین بانک و پذیرنده، با تجمیع خریدهای صورت گرفته از کارتهای رفاهی مشتریان در بازههای زمانی مشخص حسب توافق، اوراق گام به ذینفعی پذیرنده به عنوان متقاضی گام توسط بانک به وکالت از مشتریان (متعهدین) صادر میشود.
در ادامه این فرایند، پذیرنده به عنوان بنگاه متقاضی میتواند نسبت به انتقال اوراق گام در زنجیره تولید پسین خود به بنگاههای متقاضی دیگر اقدام نماید و در نهایت در سررسید اوراق گام، ذینفع نهایی اوراق گام چه در بازار پول و چه در بازار سرمایه باشد، نسبت به دریافت وجه اوراق گام اقدام میکند که پرداخت به ترتیب به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط بانک پرداخت میشود.
گفتنی است ابزار «کارت رفاهی متصل به اوراق گام» پس از تجربه کارت اعتباری مرابحه، در راستای تأمین مالی خرد و خانوارها، در راهکاری خلاقانه در چارچوب توسعه ابزارهای تأمین مالی زنجیره تولید، طراحی شده است تا تأمین مالی خانوار به همراه تأمین مالی بخش تولید به صورت یکپارچه در قالب تأمین مالی زنجیره تولید صورت گیرد.
در این خصوص، ضمن فراهم کردن بستر لازم برای اجرای نرمافزاری و سختافزاری آن، شیوهنامه اجرایی کارت رفاهی متصل به اوراق گام در بیست و هفتمین جلسه مورخ 1402/11/4 کمیسیون عملیات پولی و اعتباری، تصویب و در جلسه مورخ 1402/11/10 به تأیید هیئت عامل بانک مرکزی رسید که طی بخشنامه شماره 310396/02 مورخ 1402/12/19 از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شده است.
لازم به ذکر است ابزار کارت رفاهی متصل به اوراق گام، که در حال حاضر توسط بانک رفاه کارگران عملیاتی شده است، میتواند به عنوان راهکاری مناسب برای تأمین مالی خرد برای خانوارها مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، «محمد شیریجیان» معاون اقتصادی بانک مرکزی در مراسم رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام گفت: این طرح مصداق یک تغییر پارادایم در نظام تأمین مالی است. سهم مصرفکنندگان نهایی و خانوار به نحوی بوده که در سالهای اخیر بیش از 11 درصد از تأمین مالی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه باید نوع نگاه تأمین مالی کشور تغییر کند، تصریح کرد: این تأمین مالی نباید منجر به افزایش نقدینهخواهی و ناترازی بانکها شود. این ابزار جدید به تأمین مالی خانوار و مصرفکنندگان نهایی کمک میکند و به صورت توأمان به تأمین مالی بنگاهها نیز کمک میکند و در عین حال منجر به تشدید ناترازی بانکها هم نمیشود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: تمرکز مقام سیاستگذار پولی بر توسعه این ابزارهاست.
شرایط استفاده از کارت رفاهی۳۰۰میلیونی
طبق اعلام معاون بانک مرکزی، کارت رفاهی ۳۰۰ میلیون تومانی قابلیت استفاده از پذیرنده های طرف قرارداد با بانک های عامل را دارد اما حتما باید برای خرید کالاهای داخلی استفاده شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی در حاشیه مراسم رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام با حضور در جمع خبرنگاران درباره نرخ سود نهایی این کارت ها، اظهار داشت: حداکثر نرخ سود در نظر گرفته شده برای کارت رفاهی 6.25 درصد است که 4 درصد آن برای صدور کارت رفاهی و 2.25 درصد برای اوراق گام لحاظ می شود.
وی با بیان اینکه بانک ها میتوانند برای نرخ سود و کارمزد این کارت ها تخفیف هایی را برای مشتریان خود لحاظ کنند، تصریح کرد: 6.25 درصد حداکثر سود این کارتهاست البته حتما قابلیت تخفیف دارد؛ این کارمزد می تواند بین پذیرنده ها و مشتریان تقسیم شود.
معاون بانک مرکزی درباره مزیت کارت رفاهی متصل به اوراق گام گفت: در این طرح دیگر نیاز نیست مصرف کنندگان نهایی حتما نزد بانک ها گردش حساب داشته باشند یا در صف منتظر بمانند. به محض درخواست، اعتبارسنجی انجام میشود و براساس اعتبارسنجی کارت به او تعلق می گیرد و می تواند خرید خود را انجام دهد و بصورت اقساطی (24 ماهه) نسبت به بازپرداخت اقدام کند.
او با تأکید براینکه سایر بانک ها نیز درحال تهیه زیرساخت ها برای ارائه کارت های رفاهی متصل به اوراق گام هستند، افزود: در حال حاضر مستندات فنی برای بانک ها ارسال شده و سایر بانک ها نیز می توانند طی دوره یک ماه تا 40 روز وصل شوند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به تسنیم درباره اینکه آیا محدودیت خریدی برای استفاده از کارت های رفاهی وجود دارد گفت: خیر از تمام پذیرنده های طرف قرار داد با بانک های عامل می توان خرید انجام داد. ولی باید با پذیرنده هایی طرف قرار داد باشند که حتما کالاهای تولید داخل بفروشند. علت این است که فرایند تسویه از طریق اوراق گام است و عملا خرید محصولات نهایی متمرکز بر کالاهای تولید داخلی است.
شیریجیان گفت: فرایند انتقال اوراق گام در زنجیره حتما مبتنی بر صدور گواهی است و جلوی فاکتورهای صوری در این زمینه گرفته می شود. ریسک نکول هم برای پذیرنده ها به صفر می رسد./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید