کد مطلب: 42865

افزایش یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی

افزایش یارانه نقدی قطعی شد | مبلغ یارانه نقدی در سال آینده برای این خانوارها 2/000/000 شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از امکان افزایش ۱۰۰ هزار تومانی یارانه نقدی یا توزیع آن به صورت کالابرگ با استفاده از اعتبارات ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی خبر داد.

افزایش یارانه نقدی قطعی شد | مبلغ یارانه نقدی در سال آینده برای این خانوارها 2/000/000 شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴خبرداد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از امکان افزایش ۱۰۰ هزار تومانی یارانه نقدی یا توزیع آن به صورت کالابرگ با استفاده از اعتبارات ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی خبر داد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرد که مجلس برای جبران تبعات ناشی از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی، مصوب کرده است که مابه‌التفاوت ریالی این افزایش قیمت به شکل یارانه نقدی یا کالابرگ به مردم پرداخت شود. وی افزود که بر اساس محاسبات انجام‌شده، دولت قادر است حداقل ۱۰۰ هزار تومان به یارانه نقدی فعلی اضافه کند یا این مبلغ را در قالب کالابرگ توزیع کند که به گفته وی، پیشنهاد مجلس استفاده از کالابرگ به دلیل جلوگیری از افزایش نقدینگی در اقتصاد کشور است.

سخنگوی کمیسیون همچنین در پاسخ به سوالی درباره مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی تأکید کرد که اگرچه این موضوع در مجلس بررسی خواهد شد، اما دولت تصمیم خود را برای افزایش نرخ ارز ترجیحی گرفته و بعید است که از آن عقب‌نشینی کند.

یارانه نقدی

موضوع حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد به مجمع تشخیص ارجاع شد

نمایندگان مجلس بر مصوبه خود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد اصرار کردند لذا این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تبصره‌های ۱۲ و ۱۳ را بررسی کردند.

جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۲) به شرح زیر اصلاح شد:

«حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان (مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولین قانون کار موضوع ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری) به میزان بیست درصد (۲۰%) افزایش می‌یابد. تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مصوب  ۲۰/ ۱۲ /۱۳۹۶ و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب  ۲۱/ ۱۲ /۱۳۹۷ در حکم حقوق، بدون تغییر باقی می‌ماند.»

جزء (۲) بند (پ) تبصره (۱۲) نیز به شرح زیر اصلاح شد:

«بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ‌مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و ‌درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند، افراد تحت ‌تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد بدون آزمون وسع، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد براساس تشخیص وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معلولان ‌شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، با انجام آزمون وسع توسط سازمان بهزیستی کشور، کمک‌معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب قوانین و مطابق آیین‌نامه اجرائی مصوب هیأت‌وزیران تعیین می‌شود، پرداخت نمایند. کمک‌معیشت ماهانه رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد، حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵%) حداقل حقوق مذکور در جزء (۳) بند «ب» این تبصره است.

همچنین نمایندگان مجلس بر مصوبه قبلی خود در بند (ت) تبصره ۱۳ اصرار کردند؛ این مصوبه برای اعمال نظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

در بند (ت) تبصره ۱۳ آمده است: «سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است، یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) (منوط به عدم مغایرت با اساسنامه این نهاد) و سازمان بهزیستی کشور و یارانه آرد و نان (خرید ‌تضمینی گندم) را مستقیماً به حساب ذی‌نفع نهایی پرداخت نماید. تعیین ذی‌نفع نهایی در بخش یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و ‌سازمان بهزیستی کشور با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و در بخش یارانه آرد و نان خرید تضمینی گندم ‌با همکاری وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

دولت مکلف است در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانواده‌های پردرآمد (دهک‌های هشتم، نهم و دهم) را حذف نماید.

آیین‌نامه اجرائی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاه‌های اجرائی مذکور (مرتبط) ظرف ‌مدت حداکثر یک ماه از لازم‌الاجراء شدن این قانون به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر سه ‌ماه یک‌بار به کمیسیون‌های اقتصادی، اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.»

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;