یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی روشهای استعلام
سورپرایز مهم دولت درباره یارانه نقدی در صبح چهارشنبه | خبر فوری برای یارانه بگیران؛دستور رئیس جمهور برای افزایش یارانه نقدی
در گزارش زیر، روشهای استعلام یارانه و دلایل احتمالی واریز نشدن آن را بخوانید.
یارانه نقدی بهعنوان یکی از مهمترین برنامههای حمایتی دولت، نقش اساسی در بهبود وضعیت معیشتی خانوارهای ایرانی دارد. از آنجا که در برخی موارد یارانه افراد واریز نمیشود یا نیاز به استعلام وضعیت یارانه وجود دارد، روشهای مختلفی برای این کار در نظر گرفته شده است. در ادامه، به بررسی روشهای استعلام یارانه و دلایل احتمالی واریز نشدن آن میپردازیم.
روشهای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار
برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
-
کد دستوری (#کدملی۴۳۸۵۷۴)*
-
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
-
اپلیکیشن یا سایت پیشخوان ۲۴
-
تلفن گویا (۰۲۱۶۳۶۹)
-
مراجعه حضوری به بانک
-
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
استعلام یارانه از طریق کد دستوری
سادهترین روش استعلام یارانه، استفاده از کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷۴* است. با شمارهگیری این کد از طریق موبایل، میتوانید از وضعیت یارانه خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که این روش ممکن است گاهی با اختلال مواجه شود. علاوه بر این، کدهای دستوری زیر نیز قابلاستفاده هستند:
کد دستوری کاربرد
|
|
# ۱۴۶۳*۵۰۰* |
کد استعلام یارانه معیشتی برای واریز |
#کدملی*۴۳۸۵۷*۴* |
کد استعلام مشمولیت یارانه |
# ۶۳۶۹* |
کد اعتراض به وضعیت مشمولیت یارانه |
استعلام یارانه از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس https://my.gov.ir/) ) امکان بررسی وضعیت یارانه را فراهم کرده است. مراحل استعلام به شرح زیر است:
ورود به سایت با شماره تلفن همراه و کد ملی
دریافت رمز یکبارمصرف
مشاهده وضعیت یارانه پس از ورود به سامانه
استعلام یارانه از طریق سامانه پیشخوان ۲۴
با استفاده از سایت یا اپلیکیشن پیشخوان ۲۴، میتوانید وضعیت واریزی یارانه خود را بررسی کنید. برای این کار باید ابتدا در سامانه خدمات دولت هوشمند ثبتنام کرده باشید. دقت کنید که استعلام در این سامانه تنها در ساعات اداری امکانپذیر است.
استعلام یارانه از طریق تلفن گویا
اگر دسترسی به اینترنت یا سامانههای آنلاین برای شما دشوار است، میتوانید با شماره ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرید. پس از ارتباط، عدد ۲ را برای پیگیری یارانه فشار دهید و با وارد کردن کد ملی و شماره سریال سرپرست خانوار، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید.
استعلام یارانه از طریق مراجعه حضوری به بانک
برای افرادی که ترجیح میدهند بهصورت حضوری اقدام کنند، مراجعه به بانکی که حساب یارانه در آن ثبت شده است، امکانپذیر است. با ارائه کد ملی و شماره حساب به کارمند بانک، گردش حساب یارانه قابلبررسی است. همچنین میتوانید از طریق اپلیکیشن همراهبانک یا اینترنتبانک مربوطه، اطلاعات واریزی یارانه خود را مشاهده کنید.
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
سامانه حمایت، امکان استعلام واریزی یارانه را ندارد. برای استعلام دهک یارانه، بررسی وضعیت تعلق گرفتن آن یا اعتراض به قطع یارانه میتوانید از این سامانه اقدام کنید. وارد سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir شوید و روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید. وارد سامانه شوید و اطلاعات درخواستی را وارد نمایید سپس واریز ویا عدم واریز یارانه را مشاهده نمایید
دلایل اصلی عدم واریز یارانه
یارانههای نقدی و معیشتی طبق زمانبندی مشخصی به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. بر اساس اعلام دولت، یارانه دهکهای ۱ تا ۳ هر ماه در تاریخ ۲۵ام و یارانه دهکهای دیگر در تاریخ ۳۰ام واریز میشود. همچنین یارانه مرتبط با دارو و ذخیرهسازی سوخت معمولاً در اول هر ماه پرداخت میشود. رعایت این برنامه منظم به خانوارها امکان میدهد تا از زمان دقیق واریزی خود مطلع باشند و بتوانند برنامهریزی مالی بهتری داشته باشند.
با این حال، گاهی ممکن است یارانه افراد واریز نشود که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی، تغییر دهکبندی خانوارها است که بر اساس اطلاعات جدید، ممکن است فرد دیگر مشمول دریافت یارانه نباشد. از سوی دیگر، مشکلاتی مانند مسدود شدن حساب بانکی، اشتباه در ثبت اطلاعات حساب، یا ناقص بودن اطلاعات خانوار نیز میتوانند از علل واریز نشدن یارانه باشند. در این شرایط، افراد میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir (https://hemayat.mcls.gov.ir/) یا از طریق تماس با ۰۲۱۶۳۶۹ وضعیت یارانه خود را پیگیری و مشکلات موجود را برطرف کنند.
دستور رئیس جمهور برای افزایش یارانه نقدی
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: طبق محاسبات انجام شده، با اعتبارات ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی، دولت میتواند حداقل ۱۰۰ هزار تومان به یارانه نقدی فعلی اضافه کند یا اینکه این مبلغ را در قالب کالابرگ به مردم بدهد.
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 کل کشور در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اقدام دولت در اصلاح نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی در بودجه سال آینده گفت: دولت در لایحه بودجه 1404، نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی را از 28500 به 37500 افزایش داده است که این مسئله قطعا بهای کالاهای اساسی را تحت شعاع قرار میدهد.
وی افزود: به همین جهت ما در مجلس برای جبران تبعات ناشی از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی، مصوب کردیم که مابهالتفاوت ریالی این افزایش قیمت باید به شکل یارانه نقدی یا کالابرگ به مردم پرداخت شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 در پاسخ به این سوال که با توجه به مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی، تکلیف این مصوبه در مجلس چه میشود؟ گفت: ما این مسئله را در مجلس مورد بررسی قرار میدهیم اما هیئت عالی نظارت مجمع چه با این افزایش نرخ موافقت کند چه مخالفت، دولت تصمیم خود را برای این کار گرفته و بعید به نظر میرسد که از تصمیم خود عقبنشینی کند. به همین جهت ما در مجلس تدبیری اندیشیدیم که افزایش نرخ ارز ترجیحی فشاری به زندگی مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر وارد نکند.
زارع خاطرنشان کرد: طبق محاسباتی که ما داشتیم، با اعتبارات ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی، دولت میتواند حداقل 100 هزار تومان به یارانه نقدی فعلی اضافه کند یا اینکه این مبلغ را در قالب کالابرگ به مردم بدهد که پیشنهاد ما پرداخت کالابرگ به مردم است، چراکه از افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد کشور جلوگیری میکند.
دیدگاه تان را بنویسید