حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان دی ماه | حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳
۴ واریزی فوق العاده مهم برای بازنشستگان تا آخر سال | واریز اولین مرحله امروز 20 دی 1403 + جزییات مهم درباره حقوق بازنشستگان
بازنشستگان تا پایان سال طی ۴ مرحله حقوق و عیدی دریافت میکنند و مرحله نخست امروز ۲۰ دی ۱۴۰۳ با واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز خواهد شد.
حقوق بازنشستگان | سال ۱۴۰۳ برای بازنشستگان سال پر حاشیهای بود و در این سال یک خواسته مهم آنان که متناسبسازی حقوق است سرانجام اجرایی شد، هرچند اجرای این طرح باعث رضایت بازنشستگان نشد زیرا میزان دریافتی آنها بابت متناسبسازی با انتظارات موجود فاصله فراوان دارد.
به هر صورت بازنشستگان در تابستان مبالغی را با عنوان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان دریافت کردند و در دو ماه آبان و آذر نیز مبلغ متناسبسازی در فیش حقوقی آنها جای گرفت. در ۳ ماه پایانی سال نیز حقوق بازنشستگان همراه با متناسبسازی واریز خواهد شد.
ماجرای ۴ واریزی مهم برای بازنشستگان چیست؟
حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بدون تاخیر - و در برخی ماهها حداکثر با ۲ یا ۳ روز تاخیر - واریز شده است و انتظار میرود در ۳ ماه باقیمانده سال نیز بازنشستگان مختلف حقوق خود را در موعد مقرر دریافت کنند.
اما جز حقوق ۳ ماه باقیمانده از سال ۱۴۰۳، بازنشستگان در ماه بهمن یا اسفند عیدی نیز دریافت خواهند کرد. در سال ۱۴۰۲ عیدی بازنشستگان کشوری در روز ۲۰ بهمن و قبل از واریز حقوق بهمنماه به حساب آنان واریز شد و واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی تا هفته نخست اسفندماه به تعویق افتاد.
در سالهای پیش از آن نیز عیدی بازنشستگان در اواخر بهمن یا در ماه اسفند واریز شده بود و به نظر میرسد امسال نیز بازنشستگان برای دریافت عیدی سال ۱۴۰۳ حداقل تا بهمنماه باید منتظر بمانند.
حقوق دی ۱۴۰۳ بازنشستگان کی واریز میشود؟
بازنشستگان تا پایان سال طی ۴ مرحله حقوق و عیدی دریافت میکنند و مرحله نخست امروز ۲۰ دی ۱۴۰۳ با واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز خواهد شد.
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی براساس حروف الفبا انجام و تا سیام دی به طول خواهد انجامید و بازنشستگان لشکری و کشوری نیز حقوق خود را در دو روز پایانی ماه دریافت خواهند کرد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان و بیمه تکمیلی در کدام مرحله است ؟
جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در هفته جاری در روزهای یکشنبه تا چهارشنبه برگزار میشود.
کمیسیون اصل ۹۰ جلسهای با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای بررسی مسائل و مشکلات حوزه گردشگری داخلی و خارجی و مسائل مرتبط با مراسم اربعین حسینی برگزار میکند.
کمیسیون آموزش نشست مشترکی با رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و رئیس سازمان بسیج اساتید کشوری دارد.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری و مدیرعامل بیمه ملت نیز در کمیسیون اجتماعی برای ارائه گزارش در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان و بیمه تکمیلی درمانی آنها حضور پیدا میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر اقتصاد برای پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان به دو کمیسیون اجتماعی و اقتصادی میروند.
نشست مشترک کمیسیون انرژی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزرای نفت و نیرو در خصوص تامین انرژی و سوخت مورد نیاز کشور به خاموشیهای اخیر تشکیل خواهد شد.
وزیر بهداشت و راه و شهرسازی نیز برای پاسخگویی به سوالات تعدادی از نمایندگان در کمیسیونهای بهداشت و عمران حضور پیدا میکنند.
بررسی حادثه واژگونی اتوبوس حامل سربازان در محور اندیشمک – پل دختر در دستور کمیسیون قضایی و حقوقی قرار دارد.
از فرمول متناسبسازیِ سازمان حمایت میکنیم
گردهمایی اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در خانه کارگر برگزار شد. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، در این گردهمایی گفت: طی این چند وقت اتفاقات خوبی در حوزه تأمین اجتماعی، درمان و مستمریها رخ داده که امیدواریم محقق شود.
صادقی در رابطه با متناسبسازی گفت: در حوزه متناسبسازی و قبل از اینکه اقدامات اولیه انجام شود، اشکالاتی وجود داشت. آقای موسوی، مدیرعامل سابق سازمان، تمایل چندانی به پیگیری این موضوع نداشت، زیرا از وضعیت اقتصادی آگاه بود. ایشان مرتباً عنوان میکرد که دولت هنوز ابلاغیهای صادر نکرده و چیزی به ما نگفته است. اما با تغییر دولت و روی کار آمدن آقای پزشکیان و سپس انتخاب آقای سالاری به عنوان مدیرعامل، ارادهای برای اجرای این طرح شکل گرفت. این اراده در راستای بهینهسازی و پیادهسازی بهتر آن بود.
وی ادامه داد: بنابراین برای اجرای متناسبسازی به گذشته برگشتیم و مستمریها را به نسبت اولین مستمری دریافتی بر آخرین دریافتی متمرکز کردیم. این اقدام باعث شد که رقم متناسبسازی به سمت افت زمان برقراری حرکت کند. نکته قابل توجه این است که از ۴۳۲۳۶۵۰ مستمری بگیر اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، ۲۴۰۶۵۰ نفر بازنشسته تأمین اجتماعی حداقل بگیر و ۹۴۵ هزار نفر زیر حداقلبگیر و تعداد ۳۱۳۸۰۰۰ نفر بیش از حداقل بگیر هستند. پس ما نباید خود را با بازنشستگان صندوق کشوری مقایسه کنیم که تعداد آنها بسیار کمتر از ماست. چرا که جمع حداقل بگیرهای این صندوق به ۴۰ هزار نفر هم نمیرسد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: فشار روانی ناشی از تورم وجود دارد و همه افراد جامعه، اعم از کارگران، کارکنان و بازنشستگان، درگیر این وضعیت هستند. اما درصد فشارها متفاوت است. به همین دلیل برای آنکه حداقلبگیران نیز مشمول متناسبسازی شوند، آقای سالاری مبلغ ۷۱۶ هزار تومان را به عنوان کمک معیشت در نظر گرفت تا بتواند کمکهایی به بازنشستگان حداقل بگیر و زیر حداقل بگیر ارائه دهد. محاسبه متناسبسازی درست است و ما با علم به این مسأله، از تصمیمات اتخاذ شده حمایت میکنیم.
صادقی بیان کرد: متأسفانه ظرفیتهای سازمان تأمین اجتماعی به مدیرعامل این سازمان اجازه انجام بسیاری از اقدامات را نمیدهد، زیرا درآمدها به طور مداوم در حال کاهش هستند. دلیل این امر تغییرات منفی در نظام پشتیبانی است. تناسب بین ورودی و خروجی سازمان به هم ریخته است. با این حال، به دلیل سرمایهگذاری در حوزه شستا و طلبی که از دولت داریم و در قالب بودجه پرداخت میشود، مدیرعامل امیدوار است بتواند به تعهدات سازمان عمل کند.
وی ادامه داد: پس آنچه در حوزه متناسبسازی، برای سطوح اتفاق افتاده کاملاً صحیح بوده و نقص چندان و قابل ملاحظهای ندارد. اما باید فکری برای حقوق بازنشستگان حداقلبگیر کرد و این هم نیازمند منابع مالی است. نمیتوانیم به سادگی بگوییم حداقل مستمری کف بگیران را به ۱۱ میلیون تومان افزایش دهیم، زیرا این به منابع مالی نیاز دارد. هر هزینهای باید بر اساس منابع موجود مدیریت شود. البته باید این افزایش به عنوان پایه حقوق تعیین شود و سپس محاسبات افزایش سالانه حقوق بر اساس آن انجام شود
افزایش حقوق باید متناسب با تورم و سبد هزینههای زندگی باشد
صادقی تأکید کرد: حقوقها باید بر اساس واقعیات روز افزوده شود. بنابراین، اگر تورم ۴۳ درصد است، این موضوع باید در تعیین حقوق در نظر گرفته شود. همچنین، تورم اعلام شده از سوی دولت ممکن است واقعی نباشد و ما باید به تورم واقعی در کف بازار توجه کنیم. پس برای بهبود وضعیت بازنشستگان حداقل بگیر، باید دستمزدها را واقعیسازی کنیم. بر اساس گزارشات اخیر، سبد هزینه زندگی خانوار ۳.۷ نفری در تهران حدود ۳۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تعریف شده است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ادامه داد: طبق قانون باید حقوق متناسب با سبد هزینهها باشد اما حتی نصف این رقم هم پرداخت نمیشود. طرفین شورای عالی کار باید دستمزدها را واقعی سازند و سبدهای کالایی را به حقوق کارگران اضافه کنند تا حق بیمه آنها نیز محاسبه شود. این اقدام، اقدامی اساسی برای متناسب شدنِ درآمدهای سازمان است.
صادقی گفت: نکته دیگری که باید به آن توجه شود، محاسبه کل دوران حق بیمهپردازی در تعیین مستمری است. به عنوان مثال، فردی که ۳۰ سال حق بیمه پرداخت کرده و به دلیل مشکلات اقتصادی تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفته، باید بر اساس تمام دوران بیمهپردازیاش مستمری آن فرد محاسبه و پرداخت گردد و نه فقط دو سال آخر.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: ما باید مشکلات را به صورت اساسی حل کنیم. پس باید قوانین را به درستی اصلاح کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید