یارانه نقدی | یارانه نقدی واریز | یارانه نقدی دی ماه
شارژ حساب یارانه نقدی خانوارها از این تاریخ | پرداخت یارانه نقدی جدید قطعی شد + آموزش استعلام یارانه با کد ملی
زمانبندی واریز یارانهها در دو ماه گذشته با تغییراتی همراه شد. در ماه آبان یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم با یک روز تاخیر در روز ۲۶ آبان و یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم با یک روز تاخیر در روز ۱ آذر واریز شد..
در ماه دی یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در موعد مقرر واریز شد اما یارانهبگیران دهکهای چهارم تا نهم یارانه خود را یک روز زودتر در تاریخ ۲۹ آذر دریافت کردند. در واقع در ماه آذر مرحله پایانی واریز یارانه یک روز قبل از شب یلدا انجام شد تا یارانهبگیران در صورت صلاحدید مبالغ واریز شده را برای جشن شب یلدا هزینه کنند.
یارانه نقدی دی ۱۴۰۳ کی واریز میشود؟
یارانه نقدی ماه دی طبق جدول زمانبندی واریز یارانه ارائه شده از سوی سازمان هدفمندی یارانهها واریز خواهد شد.
بر اساس جدول مذکور، یارانه نقدی طی ۳ مرحله از ۲۰ تا ۳۰ دی واریز خواهد شد. در مرحله نخست آن گروه از یارانهبگیران که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند، یارانه یا مستمری خود را در روز پنجشنبه ۲۰ دی دریافت خواهند کرد.
در مرحله دوم یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در روز ۲۵ دی به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان واریز خواهد شد.
در مرحله سوم نیز یارانهبگیران دهکهای چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی خود را در تاریخ ۳۰ دی دریافت خواهند کرد./خبرآنلاین
تداوم واریز به دهکهای ۹گانه/ یارانه نقدی قطع نمیشود
به گفته سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها پرداخت یارانه نقدی و معیشتی برای خانوارهای مشمول در دهک های ۱-۹ همچنان برقرار بوده وادامه خواهد داشت.
طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها با بیان اینکه از ابتدای استقرار دولت چهاردهم ، پرداخت یارانه نقدی و معیشتی به خانوارهای مشمول در زمان های مقرر و با رعایت قوانین و مقررات انجام شده است، گفت: در اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی، شناسایی خانوارهای پردرآمد همواره در دستور کار همه دولت ها قرار داشته است.
وی افزود: با توجه به تاکیدات رییس جمهور محترم در جهت گسترش حمایت های معیشتی از اقشار کم درآمد جامعه، پرداخت یارانه نقدی و معیشتی برای خانوارهای مشمول در دهک های ۱-۹ همچنان برقرار بوده وادامه خواهد داشت.
شرایط حذف یارانه نقدی اعلام شد
دو نماینده مجلس با تاکید بر لزوم بازبینی یارانهبگیران، به نحوه حذف یارانه پردرآمدها پرداختند. بر این اساس، یارانه دهکهای پردرآمد براساس لایحه۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف و درآمد ناشی از آن به دهکهای پایین تعلق گیرد.
حذف یارانه نقدی
اقتصاد۲۴- «تاکنون اقبال نبود و دولتها ارادهای برای حذف یارانه پردرآمدها ندارند. یک عدهای فکر میکنند حذف یارانه باعث نارضایتی این قشر شود در حالیکه به این شکل نیست و باتوجه به شرایط کشور دائما لحظه به لحظه بر اموال دهکهای بالای جامعه افزوده میشود. قطعا باید دولت نگاه ویژهای به قشر متوسط و پاییندست جامعه داشته باشد.»
دو نماینده مجلس با تاکید بر لزوم بازبینی یارانهبگیران، به نحوه حذف یارانه پردرآمدها پرداختند. بر این اساس، یارانه دهکهای پردرآمد براساس لایحه۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف و درآمد ناشی از آن به دهکهای پایین تعلق گیرد.
نابسامانی در دریافت یارانه مساله امروز و دیروز نیست، برخی افراد کم درآمد جامعه یارانه دریافت نمیکنند در حالیکه برخی افراد پردرآمد همچنان در دایره دریافتکنندگان یارانه هستند. بر این اساس به نظر میرسد تاکنون شناسایی دقیقی در زمینه پرداخت یارانه انجام نشده است. مسالهای که نشاندهنده وجود مسائل فنی در شناسایی درآمد و ثروت افراد است. با این وجود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ حکمی برای حذف یارانه دهکهای بالای جامعه آمده است و درآمد حاصل از آن قرار است به دهکهای پایین جامعه تعلق بگیرد.
بر همین اساس اگرچه حذف یارانه نقدی دهکهای یک و نهم از سوی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تکذیب شد؛ اما فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از بازبینی یارانهبگیران خبر داد و در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت که ساختار و نظام تعریف شده در دهکبندی یارانهها، بعد از یک دهه نیازمند تغییر است.
زیرا شاخصهای اقتصادی و اجتماعی تغییر کرده و با شاخصهای یک دهه گذشته نمیتوان میزان توانایی مالی افراد جامعه را سنجید. از همینرو وزارت تعاون نیز موظف شده است تا با تعریف این شاخصها، افرادی را که توانایی مالی بالایی دارند شناسایی کند تا از فرآیند دریافت یارانهها حذف شوند.
احمد فاطمی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، به چراییعدم حذف یارانه پردرآمدها اشاره کرد و گفت: از ابتدا ساختار و بستر لازم برای مشخص کردن دهکها فراهم نبود و چارچوب و نظامی برای پرداخت یارانهها پیشبینی نکردیم. از سوی دیگر قبلا ابزارهای کافی نیز در دست نبود و نظام حکمرانی الکترونیک نداشتیم. اما در حال حاضر با سامانه برخط و نظام الکترونیکی حکمرانی میتوان راستیآزمایی کرد و ارزیابی دقیقتر و درستتری داشت.
او ادامه داد: بنابراین چه بسا افرادی که دهکهای پایین بودند، اما به عنوان افراد پردرآمد و ثروتمند شناسایی شدند و مشمول یارانه نشدند. از سوی دیگر افراد زیادی که ثروتمند بودند متاسفانه همچنان یارانه میگیرند. باید سازمان هدفمندی یارانهها دوباره بازبینی و پایش کند. مجلس بر این پایش اصرار دارد و معتقد است که نباید به دهکهای بالا و افراد ثروتمند یارانه بدهیم.
باید یارانه دهکهای بالا حذف شود. بر این اساس مجلس تصویب کرد از محل حذف یارانه دهکهای بالای جامعه، درآمدی برای دولت حاصل شود که برای حمایت اقشار پایین جامعه و یارانهبگیران زیرمجموعه کمیته امداد و بهزیستی تخصیص داده شود. بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس نیز اظهار کرد: پایگاه رفاه ایرانیان مرجع تشخیص دهکها است و بر اساس میزان خرید، پولهایی که به حساب میآید، دهک و توانمندی افراد سنجیده میشود.
اما در مواردی فروش ماشین برای دادن قرض و بدهی باعث ایجاد تغییراتی در دهک افراد شده است، البته هر از چندگاهی دهکها را نسبت به توانایی افراد بهروز میکنند. اما اعتراضات فراوان و مراجعات زیادی داریم و برخی مردم اعلام میکنند که اوضاع مالی خوبی ندارند، اما دهکشان دهک بالایی درج شده است؛ بنابراین دولت باید به این موضوع ویژه نگاه و آیتمها را هوشمند کند و افراد تغییرات را بتوانند گزارش کنند تا پایگاه بتواند بررسی دقیق کند و مبتنی بر توانمندی واقعی افراد تصمیم گرفته شود.
او تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شده است که ۴۰ هزار میلیارد تومان ناشی از حذف یارانه دهکهای بالای جامعه که برای دولت ایجاد میشود را به ۴۰۰هزار خانواری که در فقر مطلق هستند و اوضاع نابسامانی دارند، توزیع کنیم. در این زمینه با خانوادههای توانمندی مواجه هستیم که وقتی یارانه به حسابشان واریز میشود، متوجه نمیشوند؛ بنابراین این توقع وجود دارد که کسانیکه توانمندی نسبی دارند یارانه نگیرند و قانون یارانهشان را قطع کند و یارانه به دهکهای اولیه جامعه داده شود.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با بیان اینکه راه شناسایی پردرآمدها وجود دارد، تصریح کرد: پایگاه رفاه ایرانیان بر اساس کد ملی افراد و کارتهایی که افراد دارند اطلاع نسبی ویژهای را از میزان درآمد افراد دارد.
اما تاکنون اقبال نبود و دولتها ارادهای برای حذف یارانه پردرآمدها ندارند. یک عدهای فکر میکنند حذف یارانه باعث نارضایتی این قشر شود در حالیکه به این شکل نیست و باتوجه به شرایط کشور دائما لحظه به لحظه بر اموال دهکهای بالای جامعه افزوده میشود. قطعا باید دولت نگاه ویژهای به قشر متوسط و پاییندست جامعه داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید