کد مطلب: 42091

ماجرای تغییر مبلغ یارانه نقدی این دهک ها | برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی دست بکار شوید | استعلام دهک بندی یارانه از hemayat.mcls.gov.ir

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به شایعه کاهش مبلغ یارانه نقدی واکنش نشان داد.

ماجرای تغییر مبلغ یارانه نقدی این دهک ها | برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی دست بکار شوید | استعلام دهک بندی یارانه از hemayat.mcls.gov.ir

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به شایعه کاهش مبلغ یارانه نقدی واکنش نشان داد.

به گزارش اقتصادآنلاین، حسن نوروزی، سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تکلیف مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ را مشخص کرد.

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد از سال آینده چنانچه سرپرست خانوار که مشمول یارانه نقدی است، بخواهد شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ تبدیل کند، می‌تواند داوطلبانه انجام دهد.

نوروزی با بیان اینکه اگر بخواهیم کالابرگی در اختیار مصرف‌کننده بگذاریم باید مبلغ یارانه نقدی را کمتر کنیم، تصریح کرد: البته سیاست دولت بر این است که یارانه را مانند سابق در قالب مبالغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنیم، تا زمانی که مبالغ جدید کشف نشود نه سازمان هدفمندی و نه هیچ دستگاهی نمی‌توانند مدل دیگری را اجرا کند.

بدین ترتیب شایعه کاهش یا افزایش مبلغ یارانه نقدی در سال آینده تکذیب شد.

۳ اقدام فوری برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی 

اگر نگران این هستید که در دهک‌های درآمدی ۸ تا ۱۰ قرار بگیرید و یارانه شما حذف شود این مطلب را بخوانید.

به گزارش اقتصادآنلاین، طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار است به زودی تغییراتی در دهک‌بندی درآمدی خانوارها که مبنای واریز یارانه نقدی است ایجاد شود و یارانه نقدی دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ در آینده‌ای نزدیک قطع خواهد شد.

مسعود پزشکیان، رئیس دولت نیز اعلام کرده که دولت در تلاش است کاری کند تا منابع هدفمندسازی یارانه‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی برسد و این به معنای تلاش دولت برای حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد و اختصاص دادن منابع آن به افراد کم درآمد است.

یارانه افراد کم درآمد قطع نخواهد شد اما ممکن است یک خانوار کم درآمد به دلایل مختلفی در دهک‌های ۸ تا ۱۰ قرار بگیرد و یارانه آن حذف شود.

از این رو برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی لازم است ۳ اقدام ضروری را در اولین فرصت انجام دهید:

۱. یارانه فرزندانی که ازدواج کرده‌اند را جدا کنید تا درآمد فرزندان با سرپرست خانوار تجمیع نشود

۲. اگر خودرویی فروخته‌اید که انتقال سند انجام نداده‌اید هر چه سریعتر انتقال سند را انجام دهید

۳. اگر دستگاه کارتخوانی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید غیر فعالش کنید و یا اگر دستگاه در دست شخص دیگری است حتما آن را پس بگیرید

حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی

حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی، به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی کشور، با پشتوانه قانونی و چالش‌های متعدد اجرایی، در حال پیگیری است. بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴، دولت موظف است تا پیش از خرداد ۱۴۰۴ یارانه دهک‌های هشتم، نهم و دهم درآمدی را حذف کند.

به گزارش فرارو،  تخصیص یارانه نقدی به دهک‌های کم‌درآمد و قطع یارانه پردرآمدها از سال ۱۴۰۱ مطرح شد و اکنون جدی‌تر از همیشه دنبال می‌شود. در این میان، وسع‌سنجی دقیق خانوارها، مهم‌ترین چالش اجرایی این طرح است. یارانه سه دهک بالای درآمدی، با رقمی نزدیک به ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان در ماه، می‌تواند با حذف این افراد، برای تقویت کالابرگ خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی یا دهک‌های پایین درآمدی مورد استفاده قرار گیرد.

چه کسانی مشمول حذف یارانه نقدی هستند؟

رسانه‌ها از حذف یارانه دو دهک هشتم و نهم درآمدی خبر می‌دهند. دهک دهم از ابتدا مشمول دریافت یارانه نبوده است. اگر به‌طور متوسط در هر دهک درآمدی ۸.۵ میلیون نفر حضور داشته باشند، با حذف دهک‌های هشتم و نهم، حدود ۱۷ میلیون نفر از فهرست یارانه‌بگیران کنار گذاشته خواهند شد.

چالش‌های دهک‌بندی و وسع‌سنجی خانوارها

دهک‌بندی ایرانیان یکی از ابهامات اصلی این طرح است. سازمان هدفمندی یارانه‌ها از مردم خواسته تا از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir وضعیت خود را بررسی کنند. اما عواملی مانند تغییر شغل، درآمد، یا تعداد افراد خانوار می‌تواند جایگاه یک خانوار در دهک‌بندی را تغییر دهد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که نبود شفافیت در حسابرسی داده‌ها و نبود روش‌های دقیق برای تشخیص دهک‌ها، اجرای این طرح را با مشکل مواجه کرده است. با این حال، سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده که داده‌های جدید برای وسع‌سنجی در سال آینده تکمیل و حذف یارانه پردرآمدها قطعی خواهد شد.

معیارهای جدید حذف یارانه نقدی

بر اساس مصوبات اخیر، معیارهای حذف یارانه شامل موارد زیر است:

خانوارهای دارای بیش از پنج سفر خارجی در سال.

مالکیت ملکی با ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان.

داشتن خودرویی با ارزش بیش از سه میلیارد تومان.

درآمد و میزان خرید ماهانه از حساب‌های غیرتجاری.

ایرانیان مقیم خارج نیز از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

تاثیر حذف یارانه ثروتمندان

با حذف یارانه دهک‌های هشتم و نهم، مبلغی معادل ۷ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان در ماه صرفه‌جویی خواهد شد. این منابع می‌توانند برای تقویت حمایت از دهک‌های پایین و افزایش اعتبار کالابرگ خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص یابد.

نمایندگان مجلس تاکید کرده‌اند که این طرح باید تا خرداد ۱۴۰۴ نهایی شود تا فرصت‌های بهتری برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر فراهم گردد.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;