کد مطلب: 41163

خبر فوری برای وراث؛ چگونه متوجه شویم فرد متوفی سهام عدالت دارد؟ + نحوه استعلام دارایی سهام عدالت با کدملی متوفی

وراث چگونه می‌توانند متوجه شوند که فرد متوفی خانواده خود دارای سهام عدالت است تا نسبت به انتقال آن اقدام کنند؟

خبر فوری برای وراث؛ چگونه متوجه شویم فرد متوفی سهام عدالت دارد؟ + نحوه استعلام دارایی سهام عدالت با کدملی متوفی

وراث چگونه می‌توانند متوجه شوند که فرد متوفی خانواده خود دارای سهام عدالت است تا نسبت به انتقال آن اقدام کنند؟

به گزارش اقتصادآنلاین، سود سهام عدالت متوفیان قرار است همراه با باقیمانده سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در شب یلدا به حساب وراث واریز شود. 

مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت در این خصوص گفته است: افرادی که تا لحظه تقسیم سود مرحله سوم سهام عدالت برای عملکرد مالی ۱۴۰۱ اقدام به طی کردن تمامی امور مربوط به انحصار وراثت کرده باشند و مدارک خود را ارسال و تمام فرآیند سامانه میراث را طی کرده باشند می‌توانند سود سهام عدالت فرد متوفی را دریافت کنند.

اما وراث چگونه می‌توانند متوجه شوند که فرد متوفی خانواده خود دارای سهام عدالت است؟

سامانه سهام عدالت در پاسخ به این سوال توضیح داده است: با مراجعه به سایت درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.ir با انتخاب گزینه امور سهام عدالت متوفیان می‌توانید با انتخاب گزینه استعلام نوبت تشکیل پرونده، کد ملی و تاریخ فوت متوفی و حروف کپچا را وارد نمایید و استعلام دارا بودن و یا فاقد سهام عدالت متوفی را مشاهده نمایید.

بنابراین وراث پس از اینکه با طی کردن روش مذکور مطمئن شدند فرد متوفی دارای سهام عدالت است تا پیش از زمان واریز سود سهام عدالت فرصت دارند نسبت به انتقال سهام عدالت متوفی اقدام کنند.

خبر مهم از واریز سود سهام عدالت متوفیان

مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت،  اظهار داشت: افرادی که تا زمان تقسیم سود مرحله سوم سهام عدالت برای عملکرد مالی سال ۱۴۰۱، تمامی مراحل مربوط به انحصار وراثت را انجام داده و مدارک خود را ارسال کرده‌اند و فرآیند سامانه میراث را به پایان رسانده‌اند، قادر خواهند بود سود سهام عدالت فرد متوفی را دریافت کنند.به گزارش سایت دیجی سرگرمی این مقام مسئول می‌گوید: حالا تا شب یلدا یک فرصتی وجود دارد که افراد می‌توانند برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند.

پیش از این هم باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفته بود: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل داده‌اند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز می‌شود.

گفتنی است، روز گذشته رئیس سازمان بورس اعلام کرد: باقی مانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ شب یلدا واریز می‌شود.

مبلغ واریزی سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۳

هنوز به طور رسمی مبلغ سود سهام عدالت اعلام نشده است اما با مقایسه میزان سود پرداختی امسال با آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت در اسفند ۱۴۰۲ می‌توان حداقل مبلغ پرداختی برای دارندگان سهام عدالت را پیش‌بینی کرد. 

آخرین بار که در اسفند ۱۴۰۲ سود سهام عدالت واریز شد، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی کل مبلغ سود واریز شده را ۲۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که این رقم ۲.۶ هزار میلیارد کمتر از سود وصول شده بابت معوقات سال ۱۴۰۱ است.

در اسفند ۱۴۰۲، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، دارندگان سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند و با توجه به اینکه سود سهام عدالت معوق ۱۴۰۱ بیشتر از سود واریزی اسفند ۱۴۰۲ است و همچنین بخشی از سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ نیز در شب یلدا واریز می‌شود، طبیعتاً رقم سود دریافتی سهامداران در این مرحله بیشتر خواهد بود و احتمالاً دارندگان سبد سهام عدالت یک میلیون تومانی بیش از یک میلیون تومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.

نحوه استعلام و مشاهده دارایی سهام عدالت

سامانه‌های زیادی از جمله سامانه سجام (sejam.ir) و سامانه سمات (csdiran.ir) برای پیگیری سهام عدالت وجود دارند. افراد پس از ورود به هر یک از سامانه‌های مذکور، با انتخاب سهام عدالت وارد سامانه می‌شوند و با استفاده از سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به نشانی www.sahamedalat.ir می‌توانند به راحتی از جزئیات و اطلاعات مربوط به سهام عدالت خود، از جمله استعلام سهام عدالت مطلع شوند. همچنین افراد در این سامانه می‌توانند با کلیک بر روی گزینه «مشاهده دارایی سهام عدالت»، به صفحه‌ای دسترسی پیدا کنند که از طریق انجام مراحل زیر نسبت به ارزش دارایی خود آگاه شوند.

۱. سپس با مطالعه شرایط و ضوابط سامانه، باید گزینه متوجه شدم را انتخاب کرد.

۲. پس از آن صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که دارندگان سهام عدالت می‌بایست برای پیگیری سهام عدالت کد ملی خود را وارد کرده و گزینه دریافت پیامک اعتبارسنجی را انتخاب کنند.

۳. با انتخاب این گزینه، باید عبارت امنیتی نمایش داده شده را وارد کرد.

۴. با انتخاب گزینه تایید، پیامکی برای دارندگان سهام عدالت ارسال می‌شود که باید آن را در کادر زیر وارد کنند.

۵. برای پیگیری سهام عدالت پس از ورود به سایت، می‌توانند از نوار سمت راست گزینه دارایی سهام عدالت را انتخاب کرده و ارزش دارایی‌های سهام خود را مشاهده کنند.

سامانه سهام عدالت به نشانی https://sahamedalat.ir/

نحوه پیگیری سود سهام عدالت

گاهی ممکن است دارندگان سهام عدالت، باتوجه به ثبت‌نام در سامانه سجام، سود خود را دریافت نکرده باشند. بنابراین مطابق روش استعلام سهام عدالت مراحل را سپری کرده و وارد سایت می‌شوند. پس از ورود به سامانه، از منوی سمت راست گزینه وضعیت واریز سود را انتخاب کرده و می‌توانند از وضعیت سهام عدالت خود مطلع شوند.

لازم به ذکر است که در این سامانه فقط مبالغ واریزشده از سال ۱۳۹۹ به بعد قابل مشاهده است. مشمولان سهام عدالت برای مشاهده سودهای واریزشده در سال‌های پیش از آن، باید از سایت samanese.ir استفاده کنند که این سایت در حال حاضر در دسترس نیست.

همچنین در سامانه سهام عدالت شرایطی فراهم شده است تا افراد در صورت تمایل به تغییر شماره شبا یا شماره تلفن همراه تحت مالکیت و تائیدشده، پس از ورود به سایت، نسبت به ویرایش آن اقدام کنند.

بسیاری از افراد نیز تمایل دارند پیگیری سهام عدالت خود را از طریق تلفن انجام دهند که شماره پشتیبانی مرکز سهام عدالت ۸۳۳۳۸ است. این سامانه تلفنی به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سوالات مردم است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;