کد مطلب: 40988

یارانه نقدی | یارانه معیشتی | یارانه نقدی آذرماه | زمان واریز یارانه

حذف یارانه نقدی این افراد رسما اعلام شد

حذف یارانه نقدی قطعی شد.

حذف یارانه نقدی این افراد رسما اعلام شد

یارانه نقدی بخشی از مردم حذف خواهد شد. به گزارش سایت دیجی سرگرمی گفته او، دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. نکته قابل توجه این است که این موضوع به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.البته شایان ذکر است که احمد میدری، وزیر کار هم هفته گذشته در ادامه درباره احتمال تغییر در دهک یارانه‌بگیران، گفته بود: دهک یارانه‌ها هر ساله بر اساس اطلاعات جدیدی که دریافت می‌شود، تغییر می‌کند.البته او در اواخر آبان ماه در مورد حذف یارانه ثروتمندان، عنوان کرده بود: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت،  دولت آئین‌نامه‌ای نوشت و بررسی و تصویب کرد و هفته قبل ابلاغ کرد که بر اساس آن، بر اساس شرایط اجتماعی و خیلی تدریجی این کار انجام خواهد شد.وی متذکر شده بود: اگر قرار باشد حذف پردرآمدها از یارانه شروع شود، ‌به اطلاع مردم می‌رسانیم، فعلا آئین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است.وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی در مورد این که چه تعداد از افراد از یارانه حذف می‌شوند، ‌تصریح کرده بود: تعداد زیادی نخواهد بود. نکات مهمتری درباره یارانه نقدی را در این خبر خواهید خواهند.

یارانه نقدی یکی واریز می شود؟

ده‌ای از فعالان حوزه رسانه و برخی گرایش‌‌های سیاسی خاص بلافاصله پس از تأخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان‌ماه با سعی در متهم کردن دولت به ناهماهنگی؛ انگشت اتهام‌‌شان را متوجه وزارت نفت نمودند و با اعلام ارقام دلاری نجومی، تلاش کردند اذهان را به سمتی منحرف کنند که اساساً مشکل کار، یارانه‌های نقدی نبود.

وضعیت اسفناک منابع و مصارف سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها به‌خصوص در سال 1403 حکایت اعضای خانواده‌‌ای است که خود فاقد هرگونه درآمد هستند و بدون توجه به درآمد سرپرست خانوار تعهدات غیرمتناسب می‌‌سپارند و دست آخر هم که از ایفای تعهد عاجز ‌‌ماندند؛ شخص نان‌‌آور خانواده را متهم به کم‌‌کاری می‌‌کنند.

واقعیت این است که وزارت نفت به‌‌عنوان متولی تأمین منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها طی سال 1402 و در قالب لایحه بودجه سال 1403؛ منابع قابل ‌‌تحقق مربوط به موضوع قانون هدفمندسازی یارانه‌‌ها را با توجه به جمیع جوانب و پیش‌‌بینی‌‌ها، مستند به گزارشات عملکردی سنوات اخیر و برنامه‌‌ها معادل 480 هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود و انتظار داشت آنچه در قالب بودجه سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها مصوب و ابلاغ می‌‌گردد منطبق با رقم کارشناسی ‌‌شده آن وزارتخانه باشد.

این پیش‌‌بینی در مقام عمل محقق نگردید و در حالی که طبق گزارش دیوان محاسبات کشور در سال 1402 صرفاً مبلغی حدود 456 هزار میلیارد تومان به‌‌عنوان منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها تحقق یافته بود، بودجه‌‌ای که تحت همین عنوان برای سال 1403 مصوب شد 759 هزار میلیارد تومان بود.

به زبان ساده؛ بودجه دولت در بخش مربوط به هدفمندسازی یارانه‌‌ها با حدود 40% کسری مصوب شد و طبعاً در مقابل همین منابع لاوصول تعهداتی نیز بر دولت تحمیل گردید. پر واضح است که اگر پیشنهاد وزارت نفت به‌‌عنوان مبنای تصویب بودجه منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها در سال 1403 قرار می‌‌گرفت به‌‌طور کل دولت در مصارف این حوزه نیز با مشکل عمده مواجه نمی‌‌شد.

با مقایسه اعداد فوق می‌‌توان دلیل برخی اظهارنظرات جهت‌‌دار علیه دولت و وزارت نفت را تحلیل نمود. مراجع و محافل و متولیانی که بودجه ناتراز سال 1403 نتیجه عملکردشان است، پس از تأخیر ایجادشده بابت پرداخت یارانه آبان‌‌ماه در صف اول مطالبه‌‌گری از دولت چهاردهم ایستاده و خواهان پاسخگویی دولت شده‌‌اند. این مدل فرار رو به جلو را تنها می‌‌توان در چهارچوب گریز از پاسخگویی در قبال عملکرد فهم و درک کرد.

موضوع روابط دولت، سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها و وزارت نفت با تمام پیچیدگی‌‌های قانونی، الفبای ساده‌‌ای دارد.  شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌های نفتی ایران و شرکت ملی گاز ایران مکلفند منابع وصولی تحت سرفصل‌‌های قانونی تعیین‌‌شده را به حساب‌‌های مورد تأیید خزانه‌‌داری کل کشور به نام سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌ها واریز کنند و سازمان مذکور نیز مکلف است این منابع را در قالب موارد معین تخصیص دهد (نظیر یارانه نقدی و معیشتی، یارانه دارو و آرد و نان و هرآنچه که طبق قانون مشخص شده است).

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;