حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان جدید
خبر مهم برای بازنشستگان از رقم جدید حقوق | واریزی جدید 700/000 تومانی متناسب سازی از 20 ام ماه
پیگیریها نشان میدهد از روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه احکام جدید به همراه فیش در سامانه تامین اجتماعی قابل رویت خواهد بود. براین اساس، پرداخت مستمری آذر ماه از روز بیستم براساس حروف الفبا آغاز خواهد شد.
حقوق بازنشستگان | پیگیریها نشان میدهد از روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه احکام جدید به همراه فیش در سامانه تامین اجتماعی قابل رویت خواهد بود. براین اساس، پرداخت مستمری آذر ماه از روز بیستم براساس حروف الفبا آغاز خواهد شد.
از روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه احکام جدید به همراه فیش در سامانه تامین اجتماعی قابل رویت خواهد بود.
ظاهرا احکام و فیش جدید بازنشستگان تامین اجتماعی، روز دوشنبه در سامانه بارگذاری میشود.
پیگیریها نشان میدهد از روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه احکام جدید به همراه فیش در سامانه تامین اجتماعی قابل رویت خواهد بود. براین اساس، پرداخت مستمری آذر ماه از روز بیستم براساس حروف الفبا آغاز خواهد شد.
با توجه به تاخیر چند روزه در پرداخت مستمریها در ماه گذشته، بازنشستگان کارگری انتظار دارند این ماه مستمریها بدون تاخیر و سر موعد پرداخت شود.
تاریخ واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی آذر ۱۴۰۳ / خبر جدید از فیش حقوقی آذرماه بازنشستگان
فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز بارگذاری نشده است.
برخلاف روال سابق که از نیمه ماه فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی در سامانه تامین اجتماعی بارگذاری میشد، در ماه آذر هنوز خبری از بارگذاری فیشهای حقوقی نیست.
البته خبرهایی مبنی بر بارگذای فیش حقوقی بازنشستگان در روز ۱۹ آذر ۱۴۰۳ شنیده میشود و گفته شده واریز حقوق بازنشستگان نیز از ۲۰ آذر بر اساس حروف الفبا آغاز خواهد شد.
این در حالی است که در ماه آبان فیش حقوقی اصلاحی بازنشستگان در روز ۲۲ آبان بارگذاری شد و واریز حقوق بازنشستگان هم به مدت ۳ روز به تاخیر افتاد. تاخیر مجدد در بارگذاری فیشهای حقوقی، بازنشستگان را نسبت به دریافت حقوق خود در موعدد مقرر دچار تردید کرده است.
گفته میشود حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نیز در روزهای ۲۹ و ۳۰ آذرماه انجام خواهد شد.
فرایند متناسب سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر بطور مفصل شرح داده ایم و در رابطه با گمانه زنی های اخیر مبنی بر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در آذر ماه مطالبی را بیان کرده ایم که در این رابطه سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: “این سازمان طی نامهای به مجلس محترم شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسب سازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اظهار نموده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال ۱۴۰۳ و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد. ”
فرایند متناسب سازی حقوق بازنشستگان (+اجرای طرح متناسب سازی)
۱. با توجه به مفاد جزء (۱) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده است که حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد، طی سه سال به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه برسد.
۲. در بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز مقرر شده یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده و صرف متناسبسازی حقوق بازنشستگان مندرج در بند ۱ فوق شود.
۳. ردیف هزینهای متناظر با یک درصد افزایش مزبور با شماره ۶۳-۵۵۰۰۰۰ با عنوان “متناسبسازی حقوق بازنشستگان” فقط به مبلغ ۵۰ همت در جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ منظور شده است.
۴. برای اجرای قانون در چارچوب مصوبات هیئت تطبیق، به مبلغ ۷۵ همت منابع نیاز است.
۵. همانطور که اشاره شد، رقم مندرج در ردیف قانونی، فقط ۵۰ همت است.
۶. سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم، اجازه هزینه و صرف منابع مازاد بر آنچه (۵۰ همت) در قالب ردیف ۶۳-۵۵۰۰۰۰ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است را ندارد.
۷. سازمان برنامه و بودجه کشور طی نامهای به مجلس محترم شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اظهار نموده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال اول (۱۴۰۳) و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد.
۸. شایان ذکر است تمامی موارد مذکور، عیناً به طور شفاف و دقیق به استحضار ریاست محترم جمهوری نیز رسیده است.
بدیهی است به محض ابلاغ مجوزهای قانونی و تأمین منابع برای سال جاری و متناسب آن برای سال آینده، مطابق قانون عمل خواهد شد. ”
اجرای قانونی متناسب سازی حقوق بازنشستگان
به گزارش اندیشه معاصر، محمد محمدی، معاون بیمهای تأمین اجتماعی تأکید بر تصریح قانون متناسبسازی ذیل جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر اجرای طرح متناسبسازی برای مشمولان غیرحداقلبگیر گفت: اجرای ۴۰ درصد از قانون که به سال ۱۴۰۳ مربوط میشود، براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری، همزمان با واریز مستمری ماه جاری بازنشستگان سایر سطوح انجام شد. با تکمیل فرایند پرداخت حقوق و متناسبسازی آبانماه بازنشستگان تأمین اجتماعی، معاون بیمهای این سازمان، در خصوص نحوه اجرای طرح متناسبسازی توضیحاتی ارائه کرد.
محمد محمدی با تأکید بر تصریح قانون متناسبسازی ذیل جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر اجرای طرح متناسبسازی برای مشمولان غیرحداقلبگیر گفت: اجرای ۴۰ درصد از قانون که به سال ۱۴۰۳ مربوط میشود، براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری، همزمان با واریز مستمری ماه جاری بازنشستگان سایر سطوح انجام شد.
محمدی افزود: در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ هر سال ۳۰ درصد به افزایش فوق افزوده میشود، به طوری که در سال ۱۴۰۵، نسبت مستمری پرداختی به حداقل دستمزد همان سال معادل ۹۰ درصد نسبت مستمری برقراری به حداقل دستمزد خواهد شد.
وی افزود: همچنین درخصوص آن دسته از مستمریبگیران غیرحداقلبگیر که مبلغ متناسبسازی سال ۱۴۰۳ آنها کمتر از ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار سال جاری، یعنی مبلغ ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال باشد، مابهالتفاوت مربوطه در قالب «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» و در بخش «توجه» ذیل فیش حقوقی ترمیم میشود تا سرجمع مبلغ متناسبسازی این افراد و مبلغ حفظ قدرت خرید این گروه نیز به عدد ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال برسد.
جزئیات افزایش ۱۰ درصد غیرحداقل بگیران
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی گفت: در خصوص مستمریبگیران حداقلبگیر هم که مشمول قانون متناسبسازی نمیشوند، با مساعدت سران قوا و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازوکاری برای پرداخت، پیگیری و اجرایی شد.
محمدی افزود: با این اقدام مبلغی به میزان ۱۰ درصد حداقل حقوق سال جاری (مبلغ ۷،۱۶۶،۱۸۴ ریال) به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه در قالب «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» به همراه مستمری آبانماه پرداخت شد.
محاسبه متناسب سازی با فرمول جدید
محمدی در تشریح نحوه محاسبه فرمول جدید گفت: برای مثال اگر بیمهشدهای در سال ۱۳۸۳ با مبلغ مستمری سه میلیون و ۷۵۹ هزار و ۳۷۶ ریال بازنشسته شده باشد، این رقم معادل ۳.۵۲۷ برابر حداقل دستمزد سال ۱۳۸۳ بوده است.
فرمول جدید آذر ماه بازنشستگان تامین اجتماعی 1403
وی ادامه داد: در این صورت مبلغ مستمری وی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۰۵ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۹۳۲ ریال است که ۲.۸۶۴ برابر حداقل دستمزد سال جاری میباشد.
معاون سازمان تامین اجتماعی افزود. بنابراین افت ضریب مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به سال برقراری، ۰.۶۶۳ بوده که ۹۰ درصد آن معادل ۰.۵۹۷ است.
محمدی خاطر نشان کرد: با این حساب در نتیجه مبلغ متناسبسازی این فرد برابر حاصلضرب ۰.۵۹۷ در حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) و معادل ۴۲ میلیون ۷۸۲ هزار و ۱۱۸ ریال است که ۴۰ درصد آن به میزان ۱۷ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۸۴۷ ریال تحت عنوان مبلغ متناسبسازی سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.
میزان افزایش ناشی از ترمیم حقوق حداقل بگیران
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در خصوص آن دسته از بازنشستگانی که مشمول ترمیم تا مبلغ حداقل حقوق میشوند گفت: اگر بیمهشدهای در سال ۱۳۹۹ با مبلغ مستمری ۳۵ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۶۴۱ ریال بازنشسته شده باشد، این رقم معادل ۱.۸۶۰ برابر حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ بوده است.
وی افزود: در این صورت مبلغ مستمری وی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۱۸ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۹۲ ریال و معادل ۱.۶۴۸ برابر حداقل دستمزد سالجاری است.
محمدی افزود: بنابراین افت ضریب مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به سال برقراری، ۰.۲۱۲ بوده و ۹۰ درصد آن معادل ۰.۱۹۱ میباشد. در نتیجه مبلغ متناسبسازی او برابر حاصلضرب ۰.۱۹۱ در حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) و معادل ۱۳ میلیون ۶۸۷ هزار و ۴۱۱ ریال می شود که ۴۰ درصد آن به مبلغ ۵ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۹۶۴ ریال تحت عنوان مبلغ متناسبسازی سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان خصوصی سازی ادامه داد: این افراد اما با توجه به اینکه مبلغ متناسبسازی سال ۱۴۰۳ وی کمتر از حداقل حقوق است، مابه التفاوت مربوطه تحت عنوان مبلغ حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ به میزان یک میلیون و ۶۹۱ هزار و ۲۱۹ ریال تعیین و ضمن پرداخت به همراه مستمری ماهانه، ذیل فیش مستمری درج میشود.
محمدی با ذکر مثالی از بازنشستگان حداقلبگیر گفت: فرض کنید بیمهشدهای در سال ۱۳۹۳ با مستمری قابل پرداخت ۶ میلیون و ۸۹ هزار و ۸۰۰ ریال که معادل حداقل دستمزد آن سال است، بازنشسته شده که درنتیجه به خاطر حداقلبگیر بودن از شمول متناسبسازی خارج است.
وی ادامه داد: به منظور حفظ قدرت خرید این افراد نیز مبلغ هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال به همراه مستمری ماهانه پرداخت و ذیل فیش مستمری درج میشود.وی همچنین با ارائه مثال دیگری از افراد حداقلبگیر که سنوات پرداخت حق بیمه کمتری داشتهاند، گفت: به موجب قانون، پرداخت حفظ قدرت خرید به تناسب سنوات پرداخت حق بیمه است. بنابراین اگر بیمهشدهای در سال ۱۳۹۸ با ۱۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه بازنشسته شده و از آنجا که حداقل دستمزد آن سال معادل ۱۵ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۸۱۰ ریال بوده؛ لذا مبلغ مستمری اولیه وی متناسب با سابقه مذکور به میزان ۶ میلیون و ۶۷ هزار و ۵۲۴ ریال تعیین شده است.
وی افزود: با توجه به عدم شمول متناسبسازی برای این افراد، مبلغی معادل دوازده سیام حداقل دستمزد سال جاری (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) به میزان ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۷۴ ریال در قالب حفظ قدرت خرید تعیین و ضمن پرداخت به همراه مستمری ماهانه، ذیل فیش مستمری درج میشود.
گمانه زنی ها برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در آذر ماه ۱۴۰۳
همسانسازی حقوق بازنشستهها اوایل سال ۱۴۰۲ روی زبانها افتاد، اما بعد یک سال و نیم چشمانتظاری به فیش حقوقی بازنشستگان اضافه شد.
رقم همسانسازی حقوق بازنشستگان با گمانهزنیهایی که در این مدت مطرح شده بود، تفاوت دارد و برای بازنشستههای حداقلبگیر حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. همسانسازی حقوق تنها یکی از اخبار اقتصادی این روزها برای بازنشستههاست و بخش قابل توجهی از این افراد منتظر دریافت تسهیلات بازنشستگی هستند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بعد بازنشستگان کشوری جنبه رسمی پیدا کرد. طبق فرمولی که درنظر گرفته شده میزان افزایش حقوق بازنشستگانی که در زمره حداقلبگیران دستهبندی میشوند، با روش سادههای محاسبه شده، ولی قسمت مبهم داستان را باید در تعیین شیوه فرمول همسازنسازی سایر سطوح بدانیم.
رقم همسانسازی حقوق بازنشستگان حداقلبگیر معادل ۱۰ درصد دریافتی سال جاری است. از ابتدای سال حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ تومان تعیین شد و با یک ضرب ساده به عددی نزدیک ۷۱۶ هزار و ۶۱۸ تومان بهعنوان رقم همسازیسازی میرسیم.
فرمول همسانسازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح با این حال بهشکل دیگری تعریف میشود و چیزی بهاسم ضریب حقوق اهمیت پیدا میکند.
ضریب حقوق را تقسیمِ پایه حقوق به حداقل حقوق در سالی که بازنشستگی آغاز شده معرفی و عدد بهدست آمده را منهای ضریب حقوق سال جاری میکنند. در مرحله بعدی عدد حاصل یک بار در کف حقوق سال جاری ضرب میشود و دوباره عدد بعدی را ضرب در ۹۰ درصد میکنند.
رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی
فرمول همسانسازی حقوق بازنشستگان دقیقا بههمین اندازه مبهم است. از طرف دیگر تفاوت ضریب حقوق هر بازنشستهای میتواند در کم و زیاد شدن رقم همسانسازی حقوق تاثیر داشته باشد. با این حال با کنارهم گذاشتن صحبتهای مسئولان سازمان تامین اجتماعی و نگاهی به فیش حقوقی بازنشستگان کشوری میتوانیم از رقم تقریبی همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باخبر شویم.
رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی بعد اعمال همسانسازی، بهطور متوسط بین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تخمین زده میشد. اواسط آبان امسال رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی چنین بازهای را بهعنوان رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی پیشبینی کرد. علاوه بر این، رقم تعلقگرفته به بازنشستگان کشوری در قالب همسانسازی تا حدود زیادی میتواند از چند و، چون عددی که به فیش حقوق بازنشستگان کشوری اضافه میشود، پردهبرداری کند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری از یک ماه قبل بهطور رسمی کلید خورد. در این مرحله بازنشستههایی با ۲۰ سال سابقه در فیش حقوقشان با رقمی نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان همسازنسازی ملاقات کردند و رقم پرداختی به بازنشستههایی با ۳۰ سال سابقه کار بهحولوحوش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد.
همسانسازی حقوق بازنشستههای تامین اجتماعی، بهطور متوسط در همین محدوده قرار میگیرد و نباید انتظار عدد و رقمهایی که قبلا در رسانهها عنوان میشد را داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید