یارانه نقدی | یارانه نقدی مهرماه
سیاست بهروزرسانی جدید یارانهای دولت پزشکیان | حذف یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی این گروه قطعی شد | طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای خانوارها سه دهک اول
دولت در راستای سیاستهای جدید یارانهای خود بهدنبال حذف یارانه خانوارهای پردرآمد و بهروزرسانی ترکیب یارانهبگیران است تا توزیع یارانهها بهصورت عادلانهتری انجام شود.
به دنبال سیاستهای جدید دولت در حوزه یارانهها و بهروزرسانی دادههای اقتصادی خانوارها، احتمال حذف یارانه نقدی برخی دهکها بهویژه دهکهای بالای درآمدی مطرح است.
بهگفته علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، جدیدترین بهروزرسانی اطلاعات خانوارها در مهرماه امسال عملیاتی خواهد شد.
این بهروزرسانی میتواند منجر به تغییر در ترکیب یارانهبگیران و حذف یارانه خانوارهایی شود که شرایط لازم برای دریافت یارانه را ندارند.
بر اساس بند «د» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است که هر شش ماه، با اتکا به دادههای متقن و ثبتی از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، درآمد سرانه خانوارها و قدرت خرید مردم را مورد ارزیابی قرار دهد.
در این راستا، دولت بهدنبال شناسایی گروههای مشمول حمایت و حذف یارانههای پردرآمدها است. با این حال، بهجز سال ۱۳۹۳ که در آن برخی از یارانهبگیران از دریافت یارانه انصراف دادند، هیچ اقدام گستردهای برای حذف یارانهبگیران فاقد شرایط صورت نگرفته است.
در سال جاری، با توجه به برگزاری آزمون وسع، امکان حذف یارانه خانوارهای پردرآمد وجود دارد. در این آزمون، علاوه بر معیارهای اقتصادی مانند درآمد و دارایی، شاخصهای غیراقتصادی نظیر جنسیت سرپرست خانوار، تعداد افراد معلول و بیمار خاص در خانوار و تعداد اعضای فعال در سن کار نیز لحاظ خواهد شد.
در حال حاضر، از مجموع جمعیت کشور، حدود ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مشمول دریافت یارانه نقدی هستند. این در حالی است که در سال گذشته، تعداد یارانهبگیران حدود ۸۱ میلیون نفر اعلام شده بود. با توجه به کسری منابع در نیمه اول سال جاری و عدم امکان افزایش مبلغ یارانه، دولت در تلاش است تا با ساماندهی و بهروزرسانی اطلاعات، یارانههای افراد واجد شرایط را تقویت و یارانههای بینیازان را حذف کند.
با عملیاتی شدن آزمون وسع، انتظار میرود که یارانه خانوارهایی که در دهکهای بالای درآمدی قرار دارند، بهتدریج حذف شود. این اقدام نهتنها میتواند به بهبود وضعیت معیشتی خانوارهای کمدرآمد کمک کند، بلکه به توزیع عادلانهتر یارانهها نیز منجر خواهد شد.
بنابراین، خانوارهایی که به دلیل وضعیت اقتصادی خود باید از یارانه برخوردار شوند، میتوانند از این تغییرات بهرهمند شوند./خبرآنلاین
یارانه نقدی جدید
طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخشهای مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.
این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کمدرآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.
در صورتیکه سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.پس سهم یارانه فرزند مشمول طرح یسنا ۱ میلیون تومان در ماه است.
طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.
در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.
یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.
طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.
طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کار کرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود؛ وزیر رفاه در این باره گفت: اعتبار خرید بستههای غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استانهای کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح میتوانند اقدام به خرید کنند، این طرح برای مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استانهای کشور اجرایی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید