یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی تغییر دهک بندی
واریز یارانه نقدی جدید با تغییر دهک بندی در آبان | یارانه نقدی این دهک ها حذف میشود + استعلام دهک بندی یارانه و رقم جدید با کد ملی
دولت به دنبال حذف یارانه خانوارهای پر درامد است.
جزییات تصمیم دولت برای تغییر دهکبندی یارانه نقدی سال ۱۴۰۴ اعلام شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که طرح عدالت توزیع در یارانههای نقدی باعث تغییری در دهک بندیها میشود؟ گفت: یارانهها قاعدتا به اشخاصی باید داده شود که نیازمند هستند. موضوع حذف افراد موضوع حساسی است. موضوع تغییر دهک ها فعلا در دستور کار نیست.
مرکز آمار ایران، اخیرا طی گزارشی ضریب جینی خانوارهای ایرانی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد که براساس آن، این ضریب برای خانوارهای کل کشور ۰.۳۹۷۹ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۱۰۲ افزایش نشان میدهد.
ضریب جینی یکی از مهمترین شاخصهای سنجش نابرابری درآمد در جامعه است. این ضریب عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملا برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع درآمدها است.
در سال گذشته سهم دهک اول کشور در هزینههای خانوار به عنوان کم هزینهترین دهک کشور، ۲.۲۹ درصد بود و سهم دهک دهم به عنوان پرهزینهترین دهک کشور ۳۱.۹۴ درصد است که نشان از فاصله ۱۳.۹ برابری هزینه کرد میان دهک اول و دهم دارد.
همچنین، سهم بیست درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ۵.۹۵ و ۴۷.۵۰ درصد و نسبت ده، بیست و چهل درصد پرهزینهترین به ده، بیست و چهل درصد کم هزینهترین جمعیت در کل کشور به ترتیب ۱۳.۹۵، ۷.۹۹ و ۴.۲۰ است. به عبارت دیگر ۲۰ درصد از جمعیت با پایینترین درآمدی جامعه (دو دهک کف درآمدی) تنها ۵.۹ درصد از درآمدهای کشور را در اختیار داشته و در طرف دیگر ۲۰ درصد جمعیتی بالاترین درآمدی جامعه (دو دهک سقف درآمدی) به تنهایی ۴۷.۵ درصد از درآمدهای جامعه را به خود اختصاص دادهاند.
اگر تا کنون وارد پنجره ملی دولت هوشمند نشدهاید و راه ورود و ثبت نام در آن را نمیدانید، نگران نباشید؛ کافیست به اینجا رفته و یا روی لینک زیر کلیک کنید:
نحوه ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
با ورود به سایت، باید در بخشهای نمایش داده از خدمات مختلف، در بخش داشبورد، گزینه «مشاهده وضعیت مشمولیت یارانه و ثبت درخواست» را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
در صورتی که مشمول دریافت یارانه باشید، این موضوع در پاسخ سامانه به شما اعلام میشود و اگر مشمول دریافت یارانه نقدی نباشید، فرم ثبت درخواست دریافت یارانه باز خواهد شد.
در صورتی که مشمول دریافت یارانه هستید، اما به دهک بندی و مبلغ یارانه تخصیص یافته اعتراض دارید، باید به «سامانه حمایت» به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و فرایند ثبت اعتراض به دهک بندی را در این سامانه در زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی نمایید.
استعلام وضعیت مشمولیت یارانه نقدی با کد دستوری
یک راه دیگر برای استعلام اینکه مشمول دریافت یارانه هستیم یا نه، استفاده از کد دستوری است. در این روش با گوشی ساده و معمولی موبایل هم میتوانید با روش یو اس اس دی (USSD) وضعیت یارانه تان را استعلام کنید.
برای این کار باید کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را در تلفن خود شمار گیری نمایید.
بلافاصله پس از شماره گیری این کد، استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه برای شما انجام گرفته و وضعیت دریافت یارانه تان مشخص میشود.
توجه داشته باشید که این روش، تنها مشمول بودن یا نبودن خانواری که کد ملی سرپرست آن وارد شده را مشخص میکند و اطلاعات دیگر.
از جمله اطلاع در مورد دهک بندی خانوار ارائه نمیدهد. همچنین با این روش امکان اعتراض به وضعیت یارانه را هم نخواهید داشت.
نحوه بررسی شماره حساب بانکی و استعلام یارانه نقدی واریزی
اما از کجا بفهمیم که یارانه نقدی به کدام حساب بانکی ما واریز میشود و تا کنون چه مقدار یارانه دریافت کردهایم؟
برای یافتن پاسخ این سوالات باید به «سامانه رفاهی» به آدرس اینترنتی refahi.ir برویم.
برای ورود به سامانه رفاهی (که در زیرمجموعه سازمان هدفمندی یارانهها قرار دارد)، کافی است در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند لاگین نمایید تا اطلاعات حساب و اطلاعات یارانههای پرداختی را در قالب یک جدول مشاهده نمایید.
در اطلاعات حساب، نام بانک، شماره حساب و شماره شبا حساب بانکیای که یارانه تان به آن واریز میشود، نمایش داده میشود.
دقت کنید که اگر کادر مربوط به شماره شبا خالی بود، اشکالی به وجود نمیپاید و جای نگرانی ندارد.
جهت مشاهده اطلاعات سوابق یارانههای پرداختی، باید روی گزینه «مشاهده سوابق واریزیها» کلیک کنید تا جدولی پیش رویتان قرار گیرد.
در آن دهک خانوار شما و میزان یارانه واریزیتان در هر دوره مشخص میشود و هم شامل جزییات دیگری از جمله زمان واریز یارانه نقدی به حساب شماست.
چگونه بفهمم که مشمول دریافت یارانه معیشتی هستم یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که یارانه حمایت جبرانی معیشت خانوارها با یک فرمول ثابت به افراد تعلق میگیرد: جز دهک بالای درآمدی(دهکهای ۱ تا ۹)
البته مبلغ یارانه معیشتی (همان بسته حمایتی) به مانند مبلغ تشویقی کالابرگ الکترونیک، در دهکهای مختلف متفاوت است.
به این صورت که سه دهک پایین درآمدی یعنی دهک ۱، ۲ و ۳ مبلغ بیشتری دریافت میکنند و دهکهای ۴ تا ۹، مبلغی کمتر.
۱- استعلام دهک خانوار با کد ملی
مرحله اول:
ابتدا به سایت “سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها به نشانی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه فرمائید و در بالای صفحه بر روی دکمه ورود/ثبت نام کلیک کنید.
مرحله دوم:
سپس به صفحه ای همانند تصویر زیر هدایت می شوید که می بایست اطلاعات خواسته شده اعم از:
– شماره ملی سرپرست خانوار
– شماره حساب واریز یارانه
– مشخص کردن تعداد خانوار
– شماره ملی یکی از اعضای خانوار تحت پوشش
– تصویر امنیتی
را وارد و در انتها بر روی دکمه ورود کلیک کنید.
در این قسمت وضعیت یارانه شما مشخص می شود که شامل دریافت یارانه نقدی هست یا خیر (مشمول/غیرمشمول)، در تصویر زیر برای یکی از اعضای خانور نمایش داده شده که مشمول دریافت یارانه می باشد.
در پایان هم بر روی نمایش شناسنامه اقتصادی خانوار جهت مشاهده دهک بندی یارانه خود کلیک کنید.
مرحله چهارم:
و بالاخره در پایان نتیجه بررسی دهک بندی یارانه شما توسط دولت که با بررسی اطلاعات دارایی و مالی خانوار شماست، نمایش داده می شود.
۲- استعلام دهک خانوار از طریق شماره گویا
برای استفاده از این روش باید ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرید. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفنشان را وارد کنید. به این ترتیب میتوانید از دهک خود مطلع شوید.
۳- شماره استعلام دهک بندی یارانه با کد دستوری
اگر میخواهید از آخرین وضعیت یارانه خانوار خود، مطلع شوید باید کد دستوری، ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع (#کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*) را با شماره تلفن همراه بهنام خود شمارهگیری کنید.
نحوه اعتراض به دهک خانوار
برای اعتراض به یارانه و دهک خانوار باید مراحل زیر را انجام دهید:
۱. ابتدا وارد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir شوید.
۲. بر روی ورود به سامانه کلیک نمایید.
۳. تمامی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
اگر مشمول دریافت واریز یارانه هستید، عبارت مشمول برای شما نمایش داده خواهد شد و شما قادر به اعتراض نخواهید بود. اما اگر عبارت غیر مشمول را مشاهده کردید میتوانید اعتراض خود را ثبت نمایید.
۴. در قسمت شناسنامه اقتصادی – اجتماعی شما تمامی اعضای خانواده و جزئیات دیگر را مشاهده میکنید.
۵. درصورتی که مغایرتی وجود داشته باشد میتوانید ثبت اعتراض را زده و درخواست بازبینی دهید.
۶. در انتها روی گزینه پایان را کلیک کنید.
دولت به دنبال حذف یارانه نقدی خانوارهای پر درامد است
به گزارش شمانیوز؛ به دنبال سیاستهای جدید دولت در حوزه یارانه ها و بهروزرسانی دادههای اقتصادی خانوارها، احتمال حذف یارانه برخی دهکها بهویژه دهکهای بالای درآمدی مطرح است. حذف یارانه ها بر اسنس درآمد خانوارها است.
بهگفته علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، جدیدترین بهروزرسانی اطلاعات خانوارها در مهرماه امسال عملیاتی خواهد شد.
این بهروزرسانی میتواند منجر به تغییر در ترکیب یارانهبگیران و حذف یارانه خانوارهایی شود که شرایط لازم برای دریافت یارانه را ندارند.
بر اساس بند «د» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است که هر شش ماه، با اتکا به دادههای متقن و ثبتی از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، درآمد سرانه خانوارها و قدرت خرید مردم را مورد ارزیابی قرار دهد.
در این راستا، دولت بهدنبال شناسایی گروههای مشمول حمایت و حذف یارانههای پردرآمدها است. با این حال، بهجز سال ۱۳۹۳ که در آن برخی از یارانهبگیران از دریافت یارانه انصراف دادند، هیچ اقدام گستردهای برای حذف یارانهبگیران فاقد شرایط صورت نگرفته است.
در سال جاری، با توجه به برگزاری آزمون وسع، امکان حذف یارانه خانوارهای پردرآمد وجود دارد. در این آزمون، علاوه بر معیارهای اقتصادی مانند درآمد و دارایی، شاخصهای غیراقتصادی نظیر جنسیت سرپرست خانوار، تعداد افراد معلول و بیمار خاص در خانوار و تعداد اعضای فعال در سن کار نیز لحاظ خواهد شد.
در حال حاضر، از مجموع جمعیت کشور، حدود ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مشمول دریافت یارانه نقدی هستند. این در حالی است که در سال گذشته، تعداد یارانهبگیران حدود ۸۱ میلیون نفر اعلام شده بود. با توجه به کسری منابع در نیمه اول سال جاری و عدم امکان افزایش مبلغ یارانه، دولت در تلاش است تا با ساماندهی و بهروزرسانی اطلاعات، یارانههای افراد واجد شرایط را تقویت و یارانههای بینیازان را حذف کند.
با عملیاتی شدن آزمون وسع، انتظار میرود که یارانه خانوارهایی که در دهکهای بالای درآمدی قرار دارند، بهتدریج حذف شود. این اقدام نهتنها میتواند به بهبود وضعیت معیشتی خانوارهای کمدرآمد کمک کند، بلکه به توزیع عادلانهتر یارانهها نیز منجر خواهد شد.
بنابراین، خانوارهایی که به دلیل وضعیت اقتصادی خود باید از یارانه برخوردار شوند، میتوانند از این تغییرات بهرهمند شوند.
دیدگاه تان را بنویسید