حمله نظامی اسرائیل به ایران نزدیک است؟ | روسیه به ایران هشدار داد
روسیه به ایران اطلاع می دهد که حملات اسرائیل به ایران در ساعات آینده خواهد بود.
سفارت روسیه در تهران روز پنجشنبه در بیانیهای با اشاره به «احتمال حمله تلافیجویانه اسرائیل علیه ایران» به شهروندان خود در ایران توصیه کرد که «با دقت تدابیر امنیتی را رعایت کنند»
نه بزرگ اعراب به حمله اسرائیل به نفت ایران
کشورهای خلیج فارس از گرفتارشدن در میان درگیری تهران و تلآویو، از آمریکا خواستهاند که مانع بمباران تأسیسات نفتی ایران توسط اسرائیل شود.
سه منبع خلیج فارس به رویترز خبر دادند که کشورهای منطقه به واشنگتن فشار میآورند تا از حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران جلوگیری کند، زیرا نگرانند که در صورت تشدید درگیریها، تأسیسات نفتی خودشان نیز هدف آتش قرار گیرند.
این سه منبع نزدیک به محافل دولتی افزودند که به منظور جلوگیری از گرفتارشدن در تبادل آتش احتمالی ایران و اسرائیل، کشورهای خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر همچنین اجازه استفاده جنگندههای اسرائیلی از فراز حریم هوایی خود برای هرگونه حمله به ایران را نمیدهند و این موضوع را به واشنگتن نیز اطلاع دادهاند.
اسرائیل اعلام کرده که ایران باید بهای حمله موشکی هفته گذشتهاش را بپردازد، در حالی که تهران گفته هرگونه تلافیجویی با ویرانی وسیع اسرائیل مواجه خواهد شد. این تهدیدها نگرانی در مورد جنگی وسیعتر در منطقه که ممکن است ایالات متحده را درگیر کند، افزایش میدهد.
درخواست کشورهای خلیج فارس از آمریکا پس از آن صورت میگیرد که تهران تلاش داشت در بحبوحه نگرانیهای فزاینده در مورد حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران، همسایگان سنی خود در خلیج فارس را متقاعد سازد که از نفوذ خود بر واشنگتن استفاده کنند.
به گفته یک مقام ارشد ایرانی و یک دیپلمات ایرانی، در طول جلسات این هفته، تهران به ریاض هشدار داد که اگر سعودیها به حملات اسرائیل کمک کند، ایران نمیتواند امنیت تأسیسات نفتی عربستان را تضمین کند.
این سه منبع بیان کردند که عربستان سعودی به عنوان یک صادرکننده نفت اصلی به همراه همسایگان نفتیش، یعنی امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و بحرین علاقه زیادی به کاهش تنشها دارد.
منبع دوم گفت: «ما در میانه یک جنگ موشکی خواهیم بود. نگرانی جدی وجود دارد، به ویژه اگر حمله اسرائیل تأسیسات نفتی ایران را هدف قرار دهد».
این سه منبع افزودند که حمله اسرائیل به زیرساختهای نفتی ایران تأثیری جهانی، به ویژه برای چین خواهد داشت که بزرگترین مشتری نفت ایران است و همچنین در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۵ نوامبر آمریکا، برای کامالا هریس نیز دردسر درست میکند.
منبع اول هشدار داد: «اگر قیمت نفت به ۱۲۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد، این هم به اقتصاد ایالات متحده و هم به شانس انتخاباتی هریس آسیب خواهد زد. بنابراین آنها (آمریکاییها) اجازه نخواهند داد که جنگ نفتی شکل بگیرد».
منابع خلیج فارس گفتند که با وجود سیستمهای پیشرفته موشکی و دفاعی پاتریوت، حفظ امنیت تمامی تأسیسات نفتی همچنان یک چالش بوده، بنابراین رویکرد اصلی همچنان دیپلماتیک باقی میماند: فهماندن به ایران که کشورهای خلیج فارس تهدیدی به شمار نمیآیند.
برنارد هیکل، استاد مطالعات خاور نزدیک در دانشگاه پرینستون خاطرنشان کرد که ریاض آسیبپذیر است «با توجه به فاصله کم عربستان از ایران، تهران به راحتی میتواند به تأسیساتش حمله کنند».
خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید