کد مطلب: 35236

حقوق کارگران | حقوق کارگران مبلغ افرایش

خبر داغ: شگفتانه مهم دولت پزشکیان برای حقوق کارگران در مرداد ماه | غافلگیری دولت برای افزایش 5 میلیونی حقوق کارگران

پرویز زعیمی فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت، در این رابطه می‌گوید: برای من جای سوال است که چرا هیات دولت و مسئولان که به دلیل گرمای هوا و کمبود برق، بخشنامه صادر می‌کنند و ادارات و بانک‌ها را تعطیل می‌کنند، کارگران را نمی‌بینند؟ آیا کارگران تافته جدا بافته‌ی ملت هستند و جزو جمعیت کشور به حساب نمی‌آیند؟

خبر داغ: شگفتانه مهم دولت پزشکیان برای حقوق کارگران در مرداد ماه | غافلگیری دولت برای افزایش 5 میلیونی حقوق کارگران

حقوق کارگران | پرویز زعیمی، فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت گفت: چرا شاغلان را دسته دسته کرده‌اند و گروهی عظیم به اسم کارگر را شهروند درجه دوم می‌دانند و فرمان می‌دهند که حقوق کارگران در هر شرایطی باید کار کند و سلامتی‌اش اصلاً مهم نیست!

حقوق کارگران از بخشنامه‌های حمایتی محرومند، هر بار که امکان و امتیازی نصیب کارمندان دولت می‌شود، کارگران بیشتر متوجه می‌شوند که در حاشیه قرار گرفته‌اند و محرومیت‌شان بسیار جدی‌ست. متاسفانه بخشنامه‌ی تعطیلی‌های اخیر و به طور مشخص، تعطیلی سراسر کشور در ۷ مرداد، بازهم مختص نیروهای دولت است و کارگران را در برنمی‌گیرد؛ این در حالیست که کارگران بیش از سایر گروه‌ها به دلیل ماهیت سخت کارشان در معرض گرمای هوا و بعضاً اشعه‌ی تند خورشید هستند و بیش از دیگران آسیب می‌بینند. چند هزار کارگر در سراسر کشور در فضای باز کار می‌کنند و با این گرمای سخت، دچار گرمازدگی و بیماری می‌شوند؟ چرا در بخشنامه دولت به مشمولین قانون کار اعتنایی نشده است؟

پرویز زعیمی فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت، در این رابطه می‌گوید: برای من جای سوال است که چرا هیات دولت و مسئولان که به دلیل گرمای هوا و کمبود برق، بخشنامه صادر می‌کنند و ادارات و بانک‌ها را تعطیل می‌کنند، کارگران را نمی‌بینند؟ آیا کارگران تافته جدا بافته‌ی ملت هستند و جزو جمعیت کشور به حساب نمی‌آیند؟

حقوق کارگران

مبلغ جدید حقوق کارگران

او ادامه می‌دهد: در کشور ما هر اتفاقی که می‌افتد، کارمندان مشمول حمایت می‌شوند و کارگران نادیده انگاشته می‌شوند. در دوران کرونا، کارمندان را دورکار کردند، در ماه مبارک رمضان ساعت کار ادارات را کاهش دادند، در مناسبت‌های مختلف همیشه کارمندان را می‌بینند؛ در حالیکه اکثریت شاغلان کشور مشمول قانون کار و کارگر هستند.

زعیمی با بیان اینکه «اگر هدف کاهش مصرف برق است که بیشترین مصرف برق در صنایع و کارخانجات است، ادارات برق کمتری مصرف می‌کنند» می‌افزاید: چرا برعکس عمل می‌شود و صنایع و کارخانجات تعطیل نمی‌شوند؟

فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت ادامه می‌دهد: چرا شاغلان را دسته دسته کرده‌اند و گروهی عظیم به اسم کارگر را شهروند درجه دوم می‌دانند و فرمان می‌دهند که کارگر در هر شرایطی باید کار کند و سلامتی‌اش اصلاً مهم نیست!

این فعال صنفی تصریح کرد: مرتب می‌گویند اشعه نور خورشید این روزها برای سلامت انسان مضر است و نباید در معرض آن قرار گرفت؛ مگر این اشعه‌ی خطرناک برای کارگران مضر نیست؟ انتظار ما به عنوان فعالان صنفی این است که عدالت برقرار شود؛ با کمال تاسف باید بگویم، برای هر رخداد و اتفاقی، کشور را تعطیل می‌کنند و کارمندان و بدنه دولت را به خانه می‌فرستند اما به کارگر می‌گویند شما کار کن و صدایت هم درنیاید!

زعیمی ادامه می‌دهد: گویا منافع و زندگی کارگران برای مسئولان اهمیت ندارد، در حالیکه این کارگران هستند که چرخ‌های صنعت و سازندگی کشور را با هزار زحمت و ناداری می‌گردانند و وجود آن‌ها برای پیشرفت کشور ضروری‌ست.

زعیمی معتقد است؛ فقط یک روز در سال، روز جهانی کارگر، از کارگران تجلیل و ستایش می‌کنند و مثلاً مقام و جایگاه این گروه را گرامی می‌دارند ولی در بقیه ایام سال، یادی از کارگر نمی‌کنند، کارگری که امروز حقوق معوقه دارد، کارگری که امروز معیشت‌اش در خطر است، کارگری که امروز امنیت شغلی ندارد و هر ماه در ترس بیکاری‌ست، به کجا پناه ببرد؟

فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت، تاکید می‌کند: کارگران با اینهمه مشکلات و مصیبت هنوز کار می‌کنند؛ بارهای سنگینی که بر دوش دارند را با مشقت بسیار به مقصد می‌رسانند ولی بازهم به کارگر ظلم می‌شود، بازهم تبعیض قائل می‌شوند.

او خطاب به دولت جدید می‌گوید: کارگران را ببینید؛ نگاه کنید به کشورهای توسعه‌یافته و ببینید کارگران در آن کشورها چه جایگاهی دارند؛ از نمونه‌های موفق جهان الگوبرداری کنید و تامین رفاه و معیشت کارگران را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهید.

زعیمی در پایان می‌افزاید: دولت بایستی ناعدالتی را از میان بردارد؛ دستمزد کارگران ایرانی کمترین میزان در منطقه و جزو پایین‌ترین دستمزدهای جهان است؛ این چرخه معیوب را بشکنید و مقام و جایگاه کارگر را به او برگردانید؛ قرار نیست کارگران همیشه سنگ زیرین آسیاب باشند و مزایا و امتیازات نصیب دیگران شود

شگفتانه دولت برای کارگران 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از رئیس جمهور منتخب خواست تا فردی که به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی می‌کند اولین رویکردش اهتمام به حقوق کارگران باشد و شایسته گزینی و تخصص گرایی را سرلوحه کار خود قرار دهد.

سمیه گلپور در ارزیابی ویژگی های وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره حقوق کارگران اظهار کرد: در حوزه انتخاب وزیر کار انتظارات خود را از دولت چهاردهم در زمان انتخابات در قالب ۳۰ بند مطرح و به نظام مسایل جامعه کار و تولید اشاره کردیم. در این فرایند همه درخواست ما از دولت چهاردهم این است که فردی که به عنوان وزیر کار معرفی می شود اولین رویکردش اهتمام به میعشت کارگران باشد و تخصص گرایی و شایسته گزینی را سرلوحه کار قرار دهد.

وی با تاکید بر لزوم رعایت سه جانبه گرایی و استفاده از ظرفیت همه تشکل های کارگری و کارفرمایی در حوزه روابط کار و جامعه کار وتولید گفت: انتظار داریم خلأهای موجود نظارتی مثل ماده ۴۱ قانون کار را که خلأ نظارت دارد یا مواد دیگری که در حوزه طرح طبقه بندی مشاغل است و تبعیض های ناروایی که در حوزه نقض حقوق زنان کارگر است و مهم‌تر از همه بیانات مقام معظم رهبری در حوزه نظام چند لایه فراگیر بیمه اجتماعی به ویژه در حوزه حفظ قدرت خرید مردم اعم از مقرری بگیر، مستمری بگیر و مزد بگیر را برطرف کند.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران درباره پیشنهاد رئیس جمهور منتخب مبنی بر معرفی وزیر پیشنهادی کار توسط کارگران، گفت: افراد خیلی شاخصی را در بدنه کارشناسان وزارت کار و تامین اجتماعی داریم که اجازه رشد دارند و می توان از ظرفیت آنها استفاده کرد. در حال حاضر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران افرادی را برای تصدی وزارت کار پیشنهاد دارد و انتظار ما این است که تشکل ها همانطور که در زمان انتخابات مورد توجه قرار می گیرند و به آنها بها داده می شود، در زمان دیدار رئیس جمهور منتخب نیز از آنها دعوت شود.

گلپور تصریح کرد: ما در خود کانون عالی، انجمن های صنفی که در ذیل قانون کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شده نزدیک به ۲۰۰۰ انجمن و بالغ بر ۷ میلیون نفر هستند. ممکن است نقد کنند که چند نفر عضو کانون هستند؟ شاید نباشند ولی آنقدر انجمن صنفی داریم که نماینده آنها هستیم. نزدیک به ۲۰ میلیون نفر جامعه کارگری داریم که انجمن صنفی دارند.

وی در عین حال درباره حقوق کارگران خاطرنشان کرد: البته در شرایط حاضر مساله مهم این است که مطالبات کارگری روی محور معیشت و به نوعی بحث فقر خانواده‌های کارگری به نقطه ای رسیده که حقوقشان صد درصد معیشتشان را کفاف نمی‌دهد و خواسته جامعه کارگری بهبود معیشت و افزایش قدرت خرید است.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه در تمام دنیا هر سیاستمداری قبل از اینکه وارد عرصه سیاسی شود و قدرت را به دست گیرد، حتما باید بزرگترین، موثرترین و اقتصادی ترین تشکل ها را بشناسند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از ۱۵ سال است که مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی شعار سال را انتخاب می کنند و می فرمایند اکنون در جبهه اقتصادی هستیم و سربازان و افسران این جبهه کارگران هستند، انتظار این است که بالاترین فرد منتخب اجرایی کشور نمایندگان تشکلات اصیل کارگری در سطح ملی و بین المللی را نادیده نگیرد.

وی در پایان گفت: اکنون که دولت در حال بررسی وزرای شایسته است حرف ما این است که در حوزه کار و تولید به این ضرب المثل کهن پارسی که آزموده را آزمودن خطاست، توجه کنیم./ساناپرس

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی