کد مطلب: 35203

استارات واریز سود سهام عدالت در دولت پزشکیان | واریزی معوقات سود سهام عدالت با سود جدید

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اشاره به این که همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت نیست، گفت: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

استارات واریز سود سهام عدالت در دولت پزشکیان | واریزی معوقات سود سهام عدالت با سود جدید

بخشی از سود سهام عدالت در حالی امسال کماکان پرداخت نشده است که این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت رقم می‌خورد که پرداخت سود این سهام سه‌مرحله‌ای شده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اشاره به این که همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت نیست، گفت: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

بخشی از سود سهام عدالت در حالی امسال کماکان پرداخت نشده است که این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت رقم می‌خورد که پرداخت سود این سهام سه‌مرحله‌ای شده است.

پیش‌تر وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس وعده داده بودند پس از واریز سود مرحله نخست و دوم در ابتدای زمستان و انتهای اسفند سال گذشته، پرداخت سود مرحله سوم سهام عدالت در خردادماه امسال انجام خواهد شد.

این در حالی است که بع تازگی مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته است: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.

ولی الله جعفری افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

وی در پاسخ به این پرسش که با این شرکت‌ها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکت‌ها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیری‌های خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.

وضعیت جدید پرداخت سومین مرحله سود سهام عدالت 

آخرین وضعیت پرداخت سومین مرحله سود سهام عدالت در 8 مرداد اعلام شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وضعیت جدید پرداخت سومین مرحله سود سهام عدالت امروز ۸ مرداد ۱۴۰۳ تازه ترین موضوعی است که در رابطه با سود سهام عدالت منتشر خواهد شد و متذکر می شویم که طبق گفته مدیر سامانه‌های اطلاعاتی سمات ، حدود ۱۰ درصد از کل مبلغ کل سود سهام عدالت برای واریز باقی مانده است.

محمود حسنلو گفت: چهار شرکت هنوز مبلغ واریزی که متعهد بودند را واریز نکردند و ما نیز نتوانستیم مرحله سوم را به حساب سهامداران سهام عدالت واریز کنیم. که در این زمینه پیگیری های لازم را انجام داده ایم.

وی تصریح کرد: سودی که از آن سخن می گوییم سود مرتبط به سال ۱۴۰۱ است که باید در سال ۱۴۰۲ پرداخت می شد و بیش از ۸۰ درصد نیز وصول شده است.

وی افزود: حدود ۱۰ درصد از کل مبلغ کل سود سهام عدالت برای واریز باقی مانده است که هر زمانی که این مبلغ واریز شود تقدیم مردم می شود.

حسنلو یادآورشد: در پایان اسفند ماه این عدد واریزی به حساب سهامداران واریز شده است که مابقی را نیز در آینده به حساب مردم وارد می شود. سود مرحله اول و دوم به حساب مردم واریز شده است و ده درصد از مرحله سوم باقی ماند.

وی گفت: کل عملکرد سال ۱۴۰۱ شامل بیش از ۸۳ درصد است در قالب مرحله یک و دوم واریز شده است. از مبلغ نیز کل ده درصد باقی مانده است و مابقی به عنوان افزایش سرمایه در نظر گرفته است.

مدیر سامانه‌های اطلاعاتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) بیان کرد: کل عددی که باید واریز شود ۵ ونیم همت است که واریز نشده است.

وی افزود: شرکت ها هشت ماه وقت قانونی برای واریز سود دارند که شرکت سپرده گذاری نیز منتظر بود که این پول را دریافت کند و به حساب مردم واریز کند ولی متاسفانه این شرکت ها پولی واریز نکردند و در این زمینه تخلف کردند. حتما سازمان بورس بر این اساس تنبیهاتی برای این شرکت ها در نظر می گیرد.

حسنلو یادآورشد: باید چهار شرکت اصلی تاریخی را اعلام کنند که این پول را واریز می کنند. در غیر از این صورت ما نمی توانیم تاریخی برای پرداخت سود اعلام کنیم.

واریز سود سهام عدالت در ماه جاری

به گزارش اندیشه معاصر، سهام عدالت که با هدف توزیع درآمد بین اقشار جامعه در سال ۱۳۸۵ اجرا شد، سهام ۳۶ شرکت (۲۳ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی) به ۴۹ میلیون و ۱۴۹ هزار نفر از ۷ دهک کم درآمدی جامعه جامعه داده شد که برای ۳ دهک کم درآمد رایگان و برای ۴ دهک به صورت اقساط ۱۰ ساله از محل سود آتی سهام واگذار شد.

ارزش اسمی هر برگه سهام عدالت برای هر نفر ۱۰ میلیون ریال بود که بعد از ۱۰ سال برای سه دهک پائین درآمد کل یک میلیون تومان آزاد شد و برای بقیه دهک‌ها ۵۳۲ هزار تومان آزاد شد، البته بخشی از این افراد قبلا ۲۰ هزار تومان سود هم گرفته بودند که ارزش اسمی سهام آن‌ها ۴۸۰ هزار تومان شد.

آزاد سازی سهام عدالت در اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام شد و سپس شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تشکیل شد و از تیر ماه ۱۳۹۹ اولین شرکت سرمایه‌گذاری عدالت به نام خراسان جنوبی و در نماد «وسخراج» وارد بورس شد، سپس سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری وارد بازار سرمایه شدند، اما بعد از ریزش بازار در نیمه مرداد ۱۳۹۹ نماد‌های معاملاتی سهام عدالت به دلیل جلوگیری از زیان سهام‌داران بسته شد و تا امروز بسته مانده است.

برای باز شدن نماد معاملاتی سهام عدالت در بورس نیاز به برگزاری مجمع عمومی، انتخاب هیات مدیره، تصویب صورت‌های مالی حسابرسی شده و افزایش سرمایه است، که هنوز هیچ نمادی از سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باز نشده است و سهامداران خواستار تعیین تکلیف سهام خود هستند.

در حال حاضر نماد‌های معاملات شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت استانی در بورس بسته است و سهامداران و دارندگان این نماد‌ها خواهان تعیین تکلیف معاملات سهام خود هستند.

بر اساس قاعده بورس باید در هر شرکت سهام عام، سهامدار عمده مشخص شود تا بتواند با ملاک‌های حرفه‌ای بتواند مدیریت حرفه‌ای در شرکت اعمال کند.

در این زمینه رئیس اتاق تعاون ایران معتقد است، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت هر شهرستان باید مجمع عمومی برگزار و اعضای هیات مدیره خود را انتخاب کنند و نماینده‌ای در شرکت سرمایه‌گذاری استانی معرفی کند و در کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بتوانند با تشکیل کنسرسیومی از شرکت‌های تعاونی شهرستانی، یک سهمیه هیات مدیره را به دست آورند و به اعمال مدیریت حرفه‌ای بپردازند.

از طرفی شرکت‌های استانی سهام عدالت به عنوان سهامدار عمده در شرکت‌های سرمایه‌پذیر مانند پالایشگاه تهران، ملی مس، فولاد مبارکه، مپنا، ایران خودرو و مخابرات هستند که در هنگام برگزاری مجمع عمومی این شرکت‌ها باید نماینده سرمایه‌گذار یاستانی در این مجامع حضور داشته باشند.

اکنون به گفته محمد خزایی کوهپر عضو کانون سرمایه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خواستار آزاد سازی قابلیت معاملات سهام عدالت است.

طبق قاعده «الناس مسلطون علی اموالهم» یا قاعده سلطنت، باید مردم بر اموال خود سلطه داشته باشند و نمی‌توان این حق را به بهانه‌های مختلف از مردم (دارندگان سهام عدالت) گرفت.

واریز سود سهام عدالت جدید

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: جلسه بررسی، تبیین و تشریح برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در ۲۴ استان برگزار شده است و مابقی استان‌ها هم طی هفته‌های آینده جلسه ذکر شده آن‌ها برگزار می‌شود.

حاجی‌وند گفت: امیدوارم به تدریج شرایط شرکت‌ها مهیا شود تا صورت‌های مالی خود را حسابرسی و تعاونی‌ها نیز آگهی دعوت به مجمع خود را منتشر و مجامع خود را برگزار کنند.

دویست و شصت و چهارمین جلسه شورایعالی بورس و اوراق بهادار به ریاست دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و با حضور اعضای این شورا برگزار شد.

در ابتدای این نشست مجید عشقی رییس شورای عالی بورس گزارشی تحلیل از وضعیت بازار سرمایه کشور به اعضای حاضر در جلسه ارائه کرد و در ادامه نیز گزارشی از عملکرد حسابرسان معتمد سازمان بورس و تهیه سند تحول حسابرسی در بازار سرمایه ارائه شد.

بررسی درخواست بانک مرکزی در خصوص معافیت از ثبت اوراق مرابحه ارزی و همچنین بررسی برخی چالش های برگزاری مجامع عمومی شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت از دیگر موضوعاتی بود که در دستور کار جلسه اخیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار قرار داشت که در خصوص آنها تصمیم گیری شد.

همچنین تکمیل اعضای کارگروه سهام عدالت، بررسی گزارش شرکت سپرده گذاری مرکزی در مورد پرداخت های صورت گرفته به شرکتهای تعاونی سهام عدالت و بررسی درخواست بانک صنعت و معدن در خصوص تاسیس شرکت تامین سرمایه از دیگر مواردی بود که در نشست مذکور مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شد.

در بخش دیگری از جلسه شورای عالی بورس و اوراق بهادار درخواست بانک سپه در خصوص انتقال خارج از ساعت سهام بیمه حکمت صبا به گروه حکمت ایرانیان، وصول برخی اظهارنامه های قضایی مرتبط با شورای عالی بورس و آخرین وضعیت سامانه های معاملات و پس از معاملات بومی مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شد.

سهام عدالت متوفیان

بخشی از سود سهام عدالت در حالی امسال کماکان پراخت نشده است که این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت رقم می‌خورد که پرداخت سود این سهام سه مرحله‌ای شده است.

پیش‌تر وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس وعده داده بودند پس از واریز سود مرحله نخست و دوم در ابتدای زمستان و انتهای اسفند سال گذشته، پرداخت سود مرحله سود سود سهام عدالت در خردادماه امسال انجام خواهد شد.

این در حالی است که ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته است برخی از شرکت‌ها سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی ۱۴۰۱ را به شکل کامل واریز نکرده‌اند و از این شرکت‌ها، ۴ شرکت همچون فجر انرژی خلیج فارس اعلام کردند برنامه افزایش سرمایه دارند و درخواست خود برای افزایش سرمایه را هم بر روی سامانه کدال منتشر کردند.

دو شرکت، سود سهام عدالت را بصورت کامل واریز نکرده‌اند و اعلامی هم درباره افزایش سرمایه نداشته‌اند. بر این اساس به محض اینکه این سود مرحله سوم سهام عدالت به شکل کامل از سمت شرکت‌ها واریز شود، مجوزهای لازم از شورای عالی بورس برای واریز اخذ خواهد شد، اما تا زمان تکمیل این وجه نمی‌توانیم برای واریز مرحله سوم زمان دقیق اعلام کنیم.

به گفته مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس سه شرکت همچنان سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ خود را پرداخت نکردند. متاسفانه تاکنون ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت عملکرد مالی مربوط به سال ۱۴۰۱ شرکت‌ها وصول نشده است و اگر بتوانیم این سود را وصول کنیم با مجوز شورای عالی بورس تسویه سود سهام عدالت را خواهیم داشت./اندیشه معاصر

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;