حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان لشکری | حقوق بازنشستگان کشوری
مژده وزیر کار درباره افزایش حقوق بازنشستگان | تصمیم جدید و مهم دولت کام بازنشستگان را شیرین کرد ! +جزییات
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست مشترک شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به خدمات و همراهی ویژه محمد مخبر در دوران فعالیت دولت مردمی سیزدهم، اظهار کرد: در دولت سیزدهم و در حوزه اشتغال توانستیم وعده ارزشمند شهید رئیسی را برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی محقق کنیم.
حقوق بازنشستگان | وی کاهش نرخ بیکاری در کشور را از دستاوردهای مهم دولت عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی توانست در این زمینه همراهی ویژهای با دولت داشته باشد.
وزیر کار تأکید کرد: در حوزه عدالت اجتماعی نیز اقداماتی نظیر اجرای کالابرگ الکترونیکی، افزایش مستمری خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی و طرحهای حمایت از مادران و کودکان نیازمند منجر به کاهش فاصله طبقاتی شد.
مرتضوی افزایش جامعه هدف سازمان بهزیستی را از دیگر دستاوردهای این حوزه برشمرد و گفت: همزمان با افزایش مستمریهای پرداختی، متقاضی پشت نوبتی در این حوزه نداریم.
وی افزود: در این دولت ۵ میلیون نفر – ساعت در حوزه مهارت افزایی آموزش دیدند که در کاهش نرخ بیکاری اثرگذاری ویژهای داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این دولت ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی تسویه شد.
وی بیان کرد: در گذشته شرکتهای زیان ده به تأمین اجتماعی واگذار شده بودند اما در این دوره بهترین سهام بابت بدهی دولت به صندوقها واگذار شد که به نفع جامعه بازنشستگی است.
وزیر کار ابراز امیدواری کرد در دولت چهاردهم مسیر عدالت بخش برای امید آفرینی در نظام اسلامی تداوم یابد.
افزایش حقوق بازنشستگان لشکری
“رضا فیضینژاد” در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان توسط سرپرست ریاست جمهوری، اظهار کرد: براساس ماده ۴ آئیننامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاههای اجرایی و صندوق بازنشستگی ذیربط ، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاههای دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذیربط ابلاغ کنند، به نحویکه با توجه به تنوع گروههای شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبهبندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اطلاعات شاغلان همتراز بازنشستگان در اختیار سازمان اداری و استخدامی و دستگاههای اجرایی است، برای این اقدام دو سازمان، اطلاعات شاغلان را از دستگاههای متبوع هر بازنشسته دریافت کرده و ما نیز اطلاعات بازنشستگان متناظر همان دستگاه را برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان در اختیار این دو سازمان قرار میدهیم.
به گفته معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، باتوجه به اینکه بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را طی سه سال دریافت کند که این افزایش در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزان ۴۰ درصد افزایش مییابد، پس از محاسبه ۴۰ درصد از میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز توسط دو سازمان مربوطه و مشخص شدن جدول نحوه اعمال متناسبسازی، براساس آن صندوق بازنشستگی کشوری میتواند احکام اصلاحی متناسبسازی را صادر کند.
فیضینژاد با بیان اینکه فرایند اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان شروع شده است، تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی اکنون در حال دریافت اطلاعات از دستگاههای متبوع هستند تا آن اطلاعات را به بازنشستگان همتراز شاغلین تطبیق دهند و در نهایت بعد از جمعبندی، برای صدور احکام این جدول را در اختیار صندوق بازنشستگی قرار دهند.
آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
خبر افزایش دوبرابری حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح در حالی در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست می چرخد که محمدمخبر معاون اول رئیسجمهور آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد.
براساس این ابلاغیه ، صندوقهای بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولین صندوق خود را با رعایت این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط متناسبسازی کنند.
طبق این ابلاغیه منابع حاصل از بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور صرفاً بابت اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد و اعتبار متناظر آن در قوانین بودجه سنوات آتی هزینه خواهد شد.
تمام بیمه شدگانی که مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی ذیربط تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دریافت حقوق بازنشستگی شدهاند، در سال ۱۴۰۳ مشمول متناسبسازی موضوع این آییننامه هستند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان
آبان سال گذشته نمایندگان مجلس هم با همسانسازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان موافقت کردند. این تصمیم در نشست علنی روز سه شنبه سیام آبان ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی در روند بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه گرفته شد که براساس آن با بند الحاقی (یک) ماده ۲۹ این لایحه درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان موافقت شد.
در بند الحاقی یک ماده ۲۹ این لایحه آمده است: «بهمنظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آئیننامه اجرایی این بند به تصویب هیئت وزیران میرسد.»
به این ترتیب نمایندگان مجلس با میزان افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ ، موافقت کردهاند.
براین اساس ،تمام بازنشستگان و وظیفهبگیرانی که مشمول صندوق بازنشستگی کشوری هستند، ماهیانه حداقل ۹ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند. حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم در سال ۱۴۰۳ و نیروهای مسلح و سایر دستگاههای اجرایی از این قائده مسنثنی نیست و شامل افزایش ۲۰ درصدی شده است. این افراد به تناسب سنوات خدمتشان حقوق دریافت کرده و مبلغ ۹ میلیون تومان صرفا حداقل دریافتی است. این در حالی است که حداقل حقوق سال ۱۴۰۳ مبلغ ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.
این تصمیم بر اساس ردیف (۳-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) ماده واحده لایحه مذکور؛ حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفهبگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرایی متناسب با سنوات خدمت به میزان ۹۰ میلیون ریال تعیین میشود.
طبق بند (۴-۲) در اجرای ماده (۴۹) قانون خدمت وظیفه عمومی، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق غیرعملیاتی معادل ۶۰ درصد حداقل دریافتی پایور، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق عملیاتی معادل ۷۵ درصد حداقل دریافتی پایور و حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه متعهد بدون فرزند معادل ۹۰ درصد حداقل دریافتی پایور است. سازمان برنامه و بودجه مکلف است تمام اعتبارات لازم برای اجرای این بند را در ردیف بودجه مستقل به صورت جداگانه ذیل ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منظور کند
دیدگاه تان را بنویسید