حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان متناسبسازی | حقوق بازنشستگان معوقات
اخبار خوش درباره وضعیت متناسبسازی حقوق بازنشستگان | واریزی جدید برای این دسته از بازنشستگان
بازنشستگان انتظار دارند این معوقات قبل از پایان خرداد به حسابشان واریز شود، این در حالیست که مدیران صندوق بازنشستگی کشوری هیچ پاسخ روشنی در این مورد ندادهاند.
حقوق بازنشستگان |۲۰۰ هزار بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی در انتظار واریز ۲۰ ماه معوقات خود هستند، انتظاری که اکنون به سه سال نزدیک شده است و وعدههای پیاپی به نتیجه نرسیده است.او اضافه کرد: بازنشستگان علوم پزشکی بابت ۱۵ درصد ترمیمی احکام حقوق از صندوق بازنشستگی طلبکارند و در آذرماه سال قبل، قرار شد با فروش سهام آلومینیوم جنوب، این معوقات ۲۰ ماهه در اسفند پرداخت شود؛ ظاهراً سهام آلومینیوم جنوب به فروش رسیده و قسط اول آن هم وصول شده اما معوقات بازنشستگان پرداخت نشده است
به گفته جهانی، بازنشستگان انتظار دارند این معوقات قبل از پایان خرداد به حسابشان واریز شود، این در حالیست که مدیران صندوق بازنشستگی کشوری هیچ پاسخ روشنی در این مورد ندادهاند.
مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان پیشبینی شده
این بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: ماههاست که احکام حقوقی جدید صادر شده و باید علیالقاعده معوقات همان ماههای اول پرداخت میشد؛ این تاخیر غیرقانونیست و موجب نارضایتی ۲۰۰ هزار بازنشسته کشور شده است؛ اینها با خانوادههایشان حدود یک میلیون نفر را تشکیل میدهند و باید مدیران صندوق فکری به حال پرداخت مطالبات این گروه بکنند.
نماینده نجفآباد در مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه جمعی از نمایندگان به داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره احکام فرهنگیان بازنشسته خبر داد.
ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس شورای اسلامی ، از ارسال نامه جمعی از نمایندگان مجلس به داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره احکام فرهنگیان بازنشسته (سال ۱۴۰۰) خبر داد.
نماینده نجف آباد در مجلس بیان کرد: در شرایط اقتصادی این قشر تحت فشار هستند که لازم است هر چه زودتر حق و حقوق آنها پرداخت شود.
متن نامه نمایندگان به منظور به شرح ذیل است:
برادر بزرگوار جناب آقای دکتر منظور
سلام علیکم
احتراما به استحضار میرساند بازنشستگان فرهنگی تا تاریخ ۳۱/۶/۱۴۰۰ لغایت ۳/۱۱/۱۴۰۰ بر اساس قانون همسانسازی و اسناد تصویب نامه شماره ۴۷۲۶۴/ت ۵۸۰۳۶ مورخ ۱/۷/۹۹ هیئت وزیران و دستورالعمل اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان و موظفین مشمول همسانسازی بودهاند اما متاسفانه صندوق بازنشستگی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را مقرر اجرایی نکرد. از آنجا که احکام اصلاحی بازنشستگان با لحاظ نمودن رتبه آنها بر مبنای قانون همسانسازی که صراحتا تاکید دارد هر بازنشسته باید ۹۰ % حقوق و فوقالعادههای شاغلین همتراز و هم رتبه خود را دریافت نماید. و اجتناب از این تاکید موجب تضییع حقوق ذینفعان گردد.
جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری
میزان همسان سازی حقوق بازنشستگان کارمندان دولت ۲۰ درصد
ضریب حقوق قضات و اعضای هیات علمی ۶ هزار و ۸۷۶ تومان
ضریب حقوق کارمندان دولت ۴۸۲ تومان
حق عائله مندی یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۱۰ تومان
حق عائله مندی کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۵۳۳ تومان
حق اولاد ۸۵۹ هزار و ۵۶۲ تومان
حق اولاد کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۳۰ تومان
سقف حقوق ۷۰ میلیون
حداقل حقوق شاغلان ۱۰ میلیون
حداقل حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ۹ میلیون تومان
حقوق والدین شهدا ۱۵ میلیون
توجه:
ارقام ارائه شده در این جدول تقریبی هستند و ممکن است با حقوق واقعی دریافتی شما اندکی تفاوت داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات دقیقتر در مورد حقوق خود، میتوانید به سامانه الکترونیکی سازمان بازنشستگی کشوری مراجعه کنید.
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: پیرو اطلاع قبلی پیرامون زمان پرداخت مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان فروردین ماه مستمریبگیران عزیز این سازمان، به اطلاع میرساند فرایند پرداخت حقوق خردادماه مطابق زمانبندی قبلی به صورت کامل انجام شده و مطابق اعلام قبلی از شنبه آینده، فرایند پرداخت مابهالتفاوت فروردینماه، مطابق لیست اعلامی و بر اساس حروف الفبا انجام میشود.
مطابق این گزارش افزایش سالیانه حقوق مستمریبگیران معزز این سازمان مطابق روال هر ساله، پس از تعیین و تصویب میزان افزایش سالیانه از سوی هیأت محترم وزیران و ابلاغ مصوبه مربوطه اجرایی شده است.
پیش از این حقوق اردیبهشتماه و خردادماه مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی، مطابق با افزایش سالانه پرداخت و مقرر شده بود مابهالتفاوت فروردینماه بلافاصله پس از اتمام فرایند پرداخت حقوق خردادماه به حساب مستمریبگیران معزز سازمان واریز شود.
صندوق بازنشستگی کشوری، یک نهاد بیمهگر مستقل است و تحت نظارت وزارت رفاه و تامین اجتماعی فعالیت میکند. این صندوق مسئول پرداخت مستمری و سایر مزایا است که طبق قوانین خاص بازنشستگی تعیین شده است.
در پی سوالات و ابهاماتی که اخیراً در فضای مجازی و رسانهای کشور پیرامون اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و موانع اجرای برنامه هفتم پیشرفت (برنامه هفتم توسعه سابق) مطرح شده است، موارد ذیل جهت تنویر افکار عمومی و اطلاع ذینفعان صندوق بازنشستگی کشوری منتشر شد.
چه خبر از متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری؟
همانطور که استحضار دارید، بند الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت مقرر میدارد: «به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد؛ این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ در صد و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.»
با این وجود و برخلاف خبرها و اطلاعات مطرح شده در فضای مجازی و برخی کانالهای بازنشستگی، برنامه هفتم پیشرفت تاکنون به جهت ایراداتی که شورای محترم نگهبان به تعدادی از مواد آن وارد نموده است، تصویب نشده و به دولت نیز جهت اجرا ابلاغ نشده است؛ بنابراین تا زمان ابلاغ آن به دولت و طی شدن فرآیندهای قانونی آنکه قطعاً بازنشستگان عزیز به دلیل سوابق اجرایی خود در دولت با آن آشنا هستند، امکان اجرا نداشته و در این مسیر، صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان نهاد اجرایی نیز با وجود پیگیریهای مکرر و حضور مستمر در نشستها و جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی، تا ابلاغ قانون و آئین نامه مربوط به آن امکان قانونی اجرای این بند از برنامه هفتم پیشرفت را ندارد.
آیا به محض ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت میتوان در اجرای بند الحاقی ماده ۲۹، احکام اصلاحی متناسب سازی را صادر و اجرا نمود؟
اصولاً پس از ابلاغ قانون، «آیین نامه اجرایی آن» باید توسط سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه با همکاری دستگاههای اجرایی تهیه، تدوین و به تصویب هیأت محترم دولت برسد؛ پس ازآن است که قانون جهت اجرا به صندوقهای بازنشستگی (کشوری، لشگری و فولاد) ارائه و ابلاغ میگردد و این صندوقها نیز بر اساس آئین نامه اجرایی و جداول پیوست آن، نسبت به صدور احکام اصلاحی متناسب سازی اقدام خواهند نمود.
دیدگاه تان را بنویسید