طرز تهیه فلافل آبادانی بدون نخود در خانه | آسان ترین و خوشمزه ترین روش تهیه فلافل
فلافل آبادانی بدون نخود جایگزینی خوشمزه و مغذی برای فلافل سنتی است، این نوع فلافل برای افرادی که به نخود حساسیت دارند یا به دنبال تنوع در رژیم غذایی خود هستند مناسب است.
مواد لازم فلافل آبادانی بدون نخود
دال عدس ۲۵۰ گرم
آرد سوخاری ۱۰۰گرم
سیر ۳ حبه
پیاز یک عدد متوسط
جعفری و تلخون ۵۰ گرم
سیب زمینی یک عدد متوسط
ادویه فلافل شامل نمک، فلفل، پودر انبه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خمیر فلافل پفکی با دال عدس
این دستور تهیه، یکی از سادهترینها در لیست فلافل خانگی است که برای شروع آن ابتدا باید دال عدس ها را داخل آب گرم به مدت ۶ الی ۷ ساعت بخیسانیم.
در مرحله بعد، دال عدس های خیس خورده را داخل غذا ساز ریخته و همراه سایر مواد اولیه، همچون پیاز، سیب زمینی، سبزی ها که شامل جعفری و تلخون بود، سیر و ادویه ها را اضافه کرده و کاملا میکس میکنیم.
بعد از میکس شدن مواد، آرد سوخاری را اضافه کرده و بعد از ترکیب مواد با آرد سوخاری، کمی استراحت میدهیم تا مواد به اصطلاح به خورد هم بروند.
خمیر فلافل شما آماده است؛ میتوانید با فلافل زن یا هر قالب در دسترس دیگر آن را شکل داده و داخل روغن داغ سرخ کنید.
آشنایی با فلافل
فلافل یکی از جذابترین و پرطرفدارترین غذاهای خاورمیانهای است. توپکهای سرخشده و برشتهای که جنوبیها مهارت زیادی در طبخ آن دارند. اصلا فلافل در کنار سوسیس بندری از محبوبترین غذاهای جنوب کشور ماست که با طعم تند و تیزشان طرفداران زیادی برای خود دارند.
یکی از جذابیتهای فلافل بافت ترد و برشته آن است اما مواد داخل آن، لطیف و نرم است. اگر شما هم شیفته غذاهای لذیذ جنوبی هستید، پیشنهاد ما به شما سینی جنوب مزبار است؛ یک سینی جذاب که محبوبترین فینگرفودهای جنوبی و خاورمیانهای را در کنار هم دارد.
اما فلافل دقیقا چیست؟ در این مقاله به تمام پرسشهای شما درباره این غذای لذیذ پاسخ خواهیم داد.
فلافل چیست؟
مواد تشکیلدهنده این غذا، شامل نخود به همراه ادویههای خاص است که با هم ترکیب شده و به صورت توپکهای در میآیند و در نهایت در روغن برشته میشوند.
فلافل یک غذای خیابانی محبوبِ خاورمیانهای است که عموما از دست فروشان یا اغذیهفروشیهای کوچک در کشورهایی مانند مصر، سوریه، لبنان، ترکیه و ایران به فروش میرسد. فلافل همچنین یک غذای گیاهی نیز محسوب میشود. در بسیاری از کشورهای خاورمیانهای فلافل را با نان پیتا همراه با ترشی، سس تند، و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، خیار و کاهو سرو میکنند.
گاهی نیز به صورت فینگر فود در کنار مزههایی مانند حمص و تبوله سرو میشود.
مواد تشکیلدهنده فلافل
ماده اصلی فلافل نخود است، اگرچه گاهی اوقات با لوبیا فاوا یا ترکیبی از این دو تهیه می شود. گاهی نیز این متریال با گیاهان تازه مانند جعفری، گشنیز و شوید و ادویهجاتی از جمله زیره سبز، گشنیز و کاین یا فلفل قرمز خرد شده ترکیب میشود. در بسیاری از دستور پختهای این غذا آمده است که بهتر است به این ترکیب، جوش شیرین نیز اضافه شود. در واقع از آنجا که جوش شیرین یک عامل افزایش دهنده است، کمک میکند تا متریال فلافل متراکم نشود و بافتی لطیف و ترد داشته باشد.
این غذا از آنجا که در روغن سرخ میشود، در گروه غذاهای فست فودی قرار میگیرد.
برای داشتن بهترین بافت و ساختار، در تهیه این غذا از نخود خشکی استفاده میکنند که یک شب آن را خیس کردهاند. اگرچه برخی از نخود کنسروی نیز استفاده میکنند، وقتی سرخ میشود، انسجام خود را از دست میدهد و ممکن است متلاشی شود. اگر قصد دارید از نخود کنسروی برای تهیه این غذا استفاده کنید، بهتر است به مواد اولیه خود، اندکی آرد سوخاری اضافه کنید تا مواد بافت منسجمتری پیدا کنند.
آیا فلافل یک غذای گیاهی است؟
همانطور که پیشتر گفتیم، از آنجایی که فلافل با نخود و ادویهجات تهیه میشود، یک غذای گیاهی به شمار میآید. بنابراین میتواند در میان گزینههای انتخابی گیاهخواران و وگانها قرار بگیرد.
البته گاهی این غذا در بستهبندیهایی که ممکن است وگان نباشد یا به همراه سسهای ماست یا لبنیات سرو میشود، حتما به خاطر داشته باشید اگر شکل صنعتی و بستهبندی شده آن را تهیه میکنید، دنبال برچسبی باشید که روی آن کلمه «وگان» نوشته شده باشد تا مطمئن شوید که حاوی لبنیات، گوشت یا تخم مرغ نیست.
دیدگاه تان را بنویسید