یارانه نقدی|یارانه معیشتی| یارانه جدید
یارانه نقدی میلیونی دولت رییسی برای متقاضیان در روز چهارشنبه | واریزی مهم ۷ میلیونی برای مردم در این ساعت + جزییات
مدیر کل دفتر مدیریت مصرف آبو آبفای کشور گفت: درصورتی که مددجویان کمیته امداد و بهزیستی مصارف بالاتر از الگو داشته باشند، صرفا آببهای بالای الگو را پرداخت میکنند.
چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد
مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) بنابر قانون بودجه قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، مشمول معافیت از پرداخت هزینه بهای قبوض آب، برق و گاز مشروط بر رعایت الگوی مصرف میشدند. در قانون بودجه سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بهای برق مشترکان در سقف مصرف ۵۰ درصد الگوی مصرف و بهای آب تا سقف ۳۰ درصد الگوی مصرف به طور کامل رایگان و برابر با صفر محاسبه میشد. این قانون در بودجه سال ۱۴۰۲ اصلاح شد و با حذف محدودیتهای درصدی، اکنون افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در صورت رعایت الگوی مصرف از آب رایگان برخوردار میشوند.
او ادامه داد: درصورتی که مددجویان کمیته امداد و بهزیستی مصارف بالاتر از الگو داشته باشند مصارف آنها به دو دسته تا الگو و بالاتر از الگو تقسیم می شود و آب بها و کارمزد دفع فاضلاب بخشی از مصرف که پایینتر از الگو است صفر محاسبه خواهد شدو این دسته از مشترکین صرفا ملزم به پرداخت آب بها و کارمزد دفع فاضلاب مصارف بالاتر از الگوی خود خواهند بود.
واریزی مهم برای مردم
سیدزاده می گوید: از جمله تسهیلات دیگری که مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به استناد جزء (۲) بند «چ» ماده (۸۰) قانون برنامه ششم توسعه از آن برخوردارند معافیت از پرداخت هزینههای انشعابات آب و فاضلاب میباشد. افراد تحت پوشش (مددجویان) کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و خیرین مسکنساز برای هر کدام از افراد تحتپوشش نهادها و سازمانهای حمایتی از پرداخت هزینههای انشعابات آب و فاضلاب برای واحدهای مسکونی اختصاصیافته به آنان، براساس الگوی مصرف اعلامی وزارت راه و شهرسازی، فقط برای یکبار معاف خواهند بود.
موضوع برنامه صف اول به سازمان هدفمندی یارانه ها از دهک بندی خانوارها تا پرداخت یارانه اختصاص داشت که با حضور آقای علی عسگری، رئیس سازمان هدفمندی یارانهها بررسی شد.
در بحث یارانهها میدانید که تمام آحاد جامعه در رابطه با یارانهها درگیر موضوع هستند. یک تقسیم کاری شده است بین دستگاههای متولی که در حوزه یارانهها است، یک بخش کار را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میدهد، بحث دهک بندی خانوار ها، بحث مربوط به تعیین وسع خانوارها، حذف خانوارها، اضافه کردن خانوارها، بعهده وزارت کار و رفاه اجتماعی است.
یک بخش کار در حوزه پلیس ۱۱۰ است، کسانی که سرپرست خانواده هستند، یا تغییری در سرپرست خانوار انجام میشود، یا فردی به خانوار اضافه میشود، یا کفالت دارند، قیومت دارند، یا بر اساس احکام دادگستری کسانی هستند که از خانواری جدا میشوند، به خانواری متصل میشوند، اینها را معمولاً پلیس ۱۱۰ انجام میدهد و آنها هستند که به هر حال این خدمت را به مردم انجام میدهند و مردم با مراجعه به دفاتر پلیس ۱۱۰ این خدمات را از آنجا میگیرند.
ثبت نام کنندگان جدید و کسانی که جدید وارد میشوند، از طریق سامانه رفاهی ما است که معمولاً میآیند وارد سامانه ما میشوند و اطلاعات خودشان و درخواست خودشان را ثبت و ضبط میکنند. مسئولیت اصلی که سازمان هدفمند کردن یارانهها بعهدهاش است، باز توزیع یارانههای کشور است.
یعنی بعد از اینکه سازمان برنامه و بودجه در چارچوب قانون تخصیص را میدهد، سازمان هدفمند کردن یارانهها بر اساس آخرین اطلاعات دهک بندی و طبقه بندی خانوارها که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میدهد، یکی دو روز قبل از بیستم این اطلاعات را میگیرد با اطلاعاتی که در سامانه ما خودمان داریم تغییرات را به روز میکنیم، تغییرات به روز شده را برحسب اینکه مردم در کدام بانک حساب دارند و قبلاً اینها شناسایی شدهاند، بین بانکها تقسیم میشود و مبلغ یارانهای که بر اساس اینکه یارانه نقدی یا معیشتی باشد، به حساب بانکها واریز میشود، بانکها بر اساس اطلاعاتی که ما در اختیارشان قرار میدهیم، این موارد را به حساب افراد واریز میکنند؛ بنابراین بحث توزیع یارانهها و بحث اینکه اینها را ما چطور توزیع کنیم در توضیح کار ما است.
ما در سازمان هدفمند کردن یارانهها دو بخش کار داریم، یکی منابع یارانهها است که از سه منبع نشأت میگیرد، یکی درآمد حاصل فروش فرآوردههای نفتی است، فروش فرآوردههای نفتی که صادرات داریم در خارج از کشور و یا مشتقات مربوط به فرآوردههای نفتی است که صادر میشود که نوع درآمد آن ارزی است به اضافه فروش گاز، این سه منبع میآید در سازمان هدفمندی یارانهها به عنوان منابع جمع میشود با تخصیصی که سازمان عرض کردم سازمان برنامه و بودجه هزینه منابع را میدهد، ما برای هدفمندی یارانهها، برای توزیع بین مردم پرداخت میکنیم. البته ممکن است در سوال بعدیتان انواع پرداختهایی که ما میکنیم باشد، اگر لازم است من الان جواب بدهم.
یارانه نقدی 300 هزارتومانی جدید دولت برای این خانوارها
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران از ارائه خدمات حمایتی به ۲۷ خانواده پرنوزاد دارای فرزند چند قلو ( سه قلو و بیشتر) تهرانی خبر داد.
اجرای بسته حمایتی دولت در دو مرحلهی (مشمولان کمیته امداد و بهزیستی و مددجویان) و سیاست جبرانی کارکنان دولت اجرایی شد. برای کمک به وضعیت بهبود معیشت و دستمزد خانوارها در سه مرحله و متناسب با وضعیت خانوار بسته حمایتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در دولت تعیین شده که به گروه های هدف پرداخت خواهد شد. بسته حمایتی ویژه ابتدا به عزیزان تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و یا افرادی که در نوبت پیوستن به این سازمانها هستند تعلق خواهد گرفت.همچنین، بسته حمایتی دیگری نیز برای افرادی مانند کارگران ساختمانی، رانندگان، زنبورداران، صیادان و … که در این دو گروه نبودند پیش بینی شده است .در ادامه به آخرین خبر از بسته حمایتی می پردازیم.
جهانبخش مرادی با بیان اینکه یکی از خدمات کمیته امداد حوزه حمایتهای اجتماعی کمک به تأمین هزینههای مورد نیاز خانوادههای پرنوزاد (سه قلو و بیشتر) نیازمند واجد شرایط است، گفت: در قالب این خدمت بخشی از هزینههای این گروه از جامعه هدف به صورت کمکهای بلاعوض و معوض ارائه میشود.
وی افزود: خانوادههای پر نوزاد (سه قلو و بیشتر) پس از بررسی نیازمندی از خدمات این نهاد در قالب کمک معیشت، کمک هزینه خرید مسکن و اشتغال زایی بهرهمند میشوند.
مرادی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۷ خانواده تهرانی دارای فرزند پرنوزاد ( سه قلو و بیشتر) از خدمات این نهاد در بخشهای مختلف بهرهمند شدهاند، اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود بیش از ۷۶۰ میلیون تومان در قالب کمک معیشت، کمک هزینه خرید مسکن و وام قرض الحسنه ضروری برای خرید مسکن پرداخت شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این که بخش عمده اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان مربوط به شش ماه تا دو سال قبل است، اعلام کرد که 40 درصد دستگاه ها اطلاعات خود را به این پایگاه نداده اند.
محمدرضا پورابراهیمی در گفت وگو با مهر، با اشاره به موانع اجرای کالابرگ الکترونیکی، اظهار کرد: دولت تا امروز گزارشی از زیرساختهای پایگاه رفاه جامع ایرانیان به ما ارائه نداده است.
وی متذکر شد: مطابق نشستی که در کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر قبلی تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم، اطلاعات پایگاه رفاه جامع ایرانیان ناقص است و برخط نیست. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در همان مقطع، گزارشهایی به ما ارائه شد که نشان داد بیش از ۴۰ درصد از دستگاههایی که باید به پایگاه رفاه جامع ایرانیان اطلاعات دهند، این کار را انجام ندادند و هیچ خط ارتباطی با پایگاه رفاه ایرانیان ندارند.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی افزود: برای مثال، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان بورس و بسیاری از مجموعهها باید اطلاعات خود را به این پایگاه ارائه دهند، اما این کار را انجام ندادند. پورابراهیمی گفت: علاوه بر این، اطلاعات بخش عمدهای از مجموعهها و دستگاهها به پایگاه رفاه جامع ایرانیان به صورت آفلاین یا غیربرخط ارائه شده است، یعنی ارتباط برخط وجود ندارد و دادههای آنان مربوط به شش ماه تا دو سال قبل است.
دیدگاه تان را بنویسید