کد مطلب: 25922

مرغ|قیمت مرغ|قیمت مرغ در بازار

خبر رسمی: آرامش در بازار مرغ از امروز | خبر مهم از قیمت مرغ در 26 شهریور

هر کیلو گوشت مرغ گرم در بازار با قیمت ۷۸ هزار تومان در حال عرضه است و قیمت روغن به دلیل کاهش قیمت جهانی ۱۵ درصد کاهش یافته است.

خبر رسمی: آرامش در بازار مرغ از امروز  | خبر مهم از قیمت مرغ در 26 شهریور

قیمت مرغ امروز 

 بنابر آمار اعلامی روند جوجه‌ریزی از ابتدای اردیبهشت همراه با واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار افزایشی بود که این موضوع در کنار بازگشت واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید و واردات مرغ زمینه را برای ایجاد آرامش و تعادل در بازار مرغ فراهم کرد.

علی رغم آنکه قیمت مرغ در ماه های اخیر به بالای ۱۰۰ هزار تومان رسیده بود، اما با سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در شرایط کنونی به کمتر از نرخ مصوب رسیده است.

بررسی های میدانی از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی مرغ در مغازه ها ۷۰ تا ۷۳ هزار تومان است که با روند جوجه ریزی ها، بسیاری از کارشناسان صنعت طیور اذعان می کنند که در صورت عدم ورود پشتیبانی به امر خرید، قیمت مرغ بازهم کاهشی خواهد بود.

با وجود پتانسیل صنعت مرغداری ایران در سنوات گذشته جایگاه هفتم تولید در دنیا را به خود اختصاص داده بود که در شرایط کنونی با اعمال حمایت لازم در هیچ مقطعی از سال نه تنها نیازی به واردات مرغ نداریم، بلکه امکان صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد به بازارهای هدف وجود دارد.

در همین رابطه چندی پیش نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه، نیاز بازار مرغ به طور قطعی تامین می شود.

نیکبخت می گوید: میزان جوجه ریزی های اخیر در ۱۲ ماه گذشته بی سابقه است و دغدغه وزارت جهاد تامین به موقع نهاده و بالابردن سقف جوجه ریزی است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تامین گوشت مرغ و گوشت قرمز برای جمعیت ۸۶ میلیونی امکان اینکه تمامی نیازها از بیرون تامین شود، وجود ندارد. به همین خاطر اساس کار خود را بر تولید داخل گذاشته ایم.

طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالانه ۲ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور مورد نیاز است، درحالیکه پتانسیل و ظرفیت صنعت از ۳ میلیون تن هم فراتر می رود.

مرغ کمتر از نرخ مصوب در بازار عرضه می شود

آقای علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار در تیر ۱۳۲ میلیون قطعه و مرداد ۱۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است و پیش بینی می شود که در شهریور به ۱۳۰ میلیون قطعه برسد‌.

به گفته او، با توجه به افزایش جوجه ریزی از پشتیبانی امور دام تقاضا شده که مرغ مازاد را از سطح بازار جمع آوری کنند تا شاهد کاهش قیمت نباشیم چراکه استمرار زیان مرغداران منجر به کاهش جوجه ریزی می شود.

ابراهیمی ادامه داد: در شرایط کنونی پشتیبانی امور دام بصورت جدی باید وارد بازار شود و همواره اقدام به جمع آوری و ذخیره سازی مرغ از سطح بازار کند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران با بیان اینکه پتانسیل صنعت مرغداری بیش از ۳ میلیون تن است، گفت: گرچه آمار رسمی در خصوص سرانه مصرف نداریم، اما طبق آمار اعلامی سرانه مصرف مرغ به ازای هر نفر ۲۴ تا ۲۵ کیلوست که براین اساس مصرف سالانه مرغ ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.

به گفته او، گرچه در خصوص تولید مرغ گوشتی تنها از لحاظ تامین جوجه و نهاده دامی وابستگی داریم ، اما با تامین و تدارک به موقع نهاده نه تنها در هیچ مقطعی نیاز به واردات مرغ نداریم، بلکه پتانسیل صادرات وجود دارد.

ابراهیمی تولید ماهیانه مرغ را ۲۱۰ تا ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به سرانه مصرف، ماهانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ مورد نیاز است.

او نرخ کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به مازاد تولید و عرضه، مرغ کماکان کمتر از قیمت تمام شده تولید و مصوب در بازار عرضه می شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی مصرف کننده ها نیز میزان محصولات و فرآورده های گوشتی مصرفی خود را کاهش داده اند. با این وجود علیرغم افزایش قیمت ها بازار به ثبات رسیده و محصولات با کیفیت بالا هم مشتریان خاص خود را دارد.

این مقام صنفی همچنین در پاسخ به این سوال که از نظر کیفی آنچه به عنوان فرآورده های گوشتی همچون سوسیس و کالباس در کشور تولید می شود از نظر کیفی در چه سطحی در مقایسه با دیگر کشورها است گفت: ما در حال انجام تحقیقاتی در راستای مقایسه کردن کیفیت تولیدات خود با دیگر کشورها هستیم، با این وجود مساله اینجا است که تولیدات ما کاملا متفاوت با دیگر کشورها است.

معروف خانی افزود: در واقع اصل اولیه تولید کالباس این است که صد درصد گوشت حیوانات و دام باشد اما در ایران کاملا متفاوت است و می توان گفت سوسیس و کالباس تولیدی در کشور به اصطلاح «ایرانیزه» شده است. به این معنا که متناسب با سلیقه و ذائقه مردم کشور تولید می شود.

وی اذعان داشت: در حال حاضر تولیدات این حوزه با ۶۰ تا ۹۰ درصد گوشت است و مابقی ادویه، سویا، قارچ، هویج و غیره است. چرا که این تولیدات با این ترکیبات به ذائقه مردم نزدیکتر است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان فرآورده های گوشتی همچنین در خصوص پیش بینی روند بازار در ماه های آتی نیز گفت: با توجه به اینکه صنف ما ارتباط مستقیم با گوشت و مرغ دارد بنابراین هرچقدر قیمت مرغ و گوشت قرمز تغییر کند قیمت محصولات ما نیز تغییر می کند. چون باید کاملا به روز خریداری کرد.

وی ادامه داد: در واقع در خوشبینانه ترین حالت الان کارخانجات قدر کشور نهایت می توانند بار دو تا سه ماه مورد نیاز خود را تامین کنند وگرنه خرید مواد اولیه عمدتا به روز و متناسب با نوسانات قیمت صورت می گیرد.

قیمت مرغ

قیمت شانه تخم‌مرغ بسته‌بندی ۳۰ عددی در میادین میوه و تره‌بار ۱۰۳ تا ۱۰۵ هزار تومان است.

رصد بازار نشان می‌دهد قیمت تخم‌مرغ در چند روز اخیر افزایش پیدا کرده است. در حالی که چند روز پیش در سوپرمارکت‌های مرکز شهر هر عدد تخم‌مرغ ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تومان بود در حال حاضر به ۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. این در حالی است که برخی مغازه‌ها هر عدد تخم‌مرغ را بعضا تا ۵ هزار تومان هم می‌فروشند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در پاسخ به اینکه علت افزایش قیمت تخم‌مرغ در روزهای اخیر چه بوده است؟ به همشهری آنلاین گفت: ما افزایش قیمت نداشته‌ایم چرا که در نیمه اول سال مصرف تخم‌مرغ کاهش می‌یابد و با کاهش مصرف، واحدهای مرغداری با زیان بسیار زیاد اقدام به تولید می‌کنند یعنی درواقع، در بهار و تابستان تولیدکنندگان ما محصول خود را زیر قیمت مصوب که دولت قبلا اعلام کرده است عرضه می‌کنند. در حال حاضر هم هنوز تخم‌مرغ به قیمت مصوب نرسیده اما نسبت به ماه‌های قبل ضرر و زیان تولیدکننده کمتر شده است.

محمد مرادی با تاکید بر اینکه ما افزایش قیمت نداشته‌ایم و گران‌فروشی هم در کار نیست، گفت: تغییر اندک نرخ‌های الان به سبب افزایش میزان مصرف و همچنین جبران هزینه‌های تولیدکنندگان است و به هیچ وجه گرانفروشی محسوب نمی‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در مورد علت تفاوت قیمت تخم‌مرغ در مغازه‌ها و سوپرمارکت‌های سطح شهر هم گفت: مشکل از مغازه‌داران است و شبکه بازرسی و نظارت بر بازار هم باید به این موضوع رسیدگی کند.

مرادی در مورد قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها گفت: ما هر کیلو تخم‌مرغ را درب مرغداری‌ها و واحدهای تولیدی به قیمت ۴۵ تا ۴۷ هزار تومان عرضه می‌کنیم.

سید عماد شاهرخی، امروز ششم شهریورماه در جلسه تنظیم بازار که در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، با بیان اینکه در پنج ماهه اول سال جاری با همه کمبود نیرو و تجهیزات ۳۵ هزار بازرسی را از سطح استان انجام دادیم، اظهار کرد: بازرسی‌های انجام شده منجر به تشکیل ۲۴۱۷ پرونده شد که ۲۴ میلیارد تومان جریمه ابتدایی داشت، چون جرائم در تعزیرات چند برابر است.

وی افزود: در بازرسی‌ها نسبت به پنج ماهه اول سال جاری ۱۵ درصد رشد تعداد و ۷۵ درصد رشد ریالی داشتیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه با بیان اینکه ظرف دو ماه گذشته هشت و نیم میلیون قطعه جوجه‌ریزی داشتیم، گفت: ظرفیت خالی سالن‌های ما برای مرداد ماه سه میلیون قطعه جوجه ‌ریزی بود، تهران تولید چهار میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی برای ما تعیین کرد که ما نپذیرفتیم چون ظرفیت نداشتیم.

شاهرخی بیان کرد: تهران مجوز جوجه‌ریزی ۳۰ درصد بیشتر از ظرفیت سالن‌ها صادر کرد و ما نه تنها به تعهد خود که چهار میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی بود عمل کردیم بلکه ۱۰۰ هزار هم بیشتر تولید کردیم یعنی ۱۰۲ درصد رشد داشتیم.

وی با بیان اینکه لرستان در خصوص جوجه‌ریزی جزو استان‌های برتر بود، گفت: این در حالی است که مشکل تأمین سویا مرغداران حل نشده است، این آمار ثابت کرد که تولید کنندگان با وجود محدودیت‌ها همواره پای کار هستند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;