قیمت دلار| دلار| دلار در بازار
خبر مهم: هرج و مرج در بازار دلار| پیش بینی مهم از قیمت دلار امروز 2 بهمن | دلار چند شد؟
شروع بهمن ماه مصادف شد با تغییر کانال قیمت دلار. معاملهگران و کارشناسان بازار روند فعلی قیمت را پیش بینی کرده بودند. باید دید اقدام بعدی بازارساز برای مدیریت این اسکناس آمریکایی چیست؟
قیمت دلار بالا رفت. قیمت دلار برای مردم مهم است.قیمت دلار با توجه به نرخ بورس متغیر است. قیمت دلار در بازار اعلام شد. قیمت دلار چند شد؟
روند صعودی قیمت دلار در نخستین روز بهمن ماه، در حالی ادامه دارد که بازار ارز با اخبار متفاوت بینالمللی روبه روست. چشمانتظاری معاملهگران به اخبار سیاسی خارجی، حکایت از تکرار تجربه دورههای پیش دارد که آنچه بازار ایران را دستخوش تغییر میکند تاثیرات بینالمللی است تا تصمیمات داخلی!
دیروز قیمت دلار در بازار تهران، در پله آخر کانال جدید باز شد و با ۴۱۰ تومان افزایش، حتی یک کانال بالاتر هم رفت. این در حالی است که دلار روز پنجشنبه به قیمت ۴۱ هزار و ۹۸۳ تومان معامله شد.
معاملهگران در روزهای گذشته روند قیمت دلار در هفته ابتدایی بهمن را افزایشی پیش بینی کرده بودند، اما اکنون معتقدند این افزایش اثر خبر وال استریت ژورنال است که گزارش داده آمریکا در حال بستن مسیر دلار به ایران و عراق است. در این گزارش آمده تشدید فشار بر ایران موجب کاهش ارزش پول عراق شده است.
دلار سلیمانیه دیروز در کانال جدید معامله شد و گفته میشود، تقویت ارزش دلار در بازار سلیمانیه موجب شده تقاضا برای این ارز در بازار همسایه بیشتر شود.
قیمت دلار اواسط هفته گذشته پس از یک هفته از فریز قیمت، متاثر از خبر تحریم سپاه توسط پارلمان اروپا در مسیر صعودی قرار گرفت. این در حالی است که سیگنال قیمتی بازارهای موازی به معاملات تهران نیز افزایشی بود و رشد قیمت دلار در بازارهای همسایه و ورود نرخ حواله درهم به کانال جدید باعث شد هیجان بازیگران ارزی در تهران برای خرید بیشتر شود.
درهم امارات دیروز به قیمت ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسید و دلار هرات نیز در کانال 43 هزار تومان معامله شد. با وجودی که در هفته گذشته اخباری مبنی بر ممانعت از انجام معاملات فردایی در بازار هرات از سوی طالبان مطرح شده بود و طی این مدت در کانالهای تلگرامی نیز این معاملات در اتاقهای هرات انجام نمیشد اما امروز روند معاملات فردایی در این بازار دوباره از سر گرفته شد.
قیمت دلار، یک ماه پیش یعنی اول دی ماه با نرخ ۳۹ هزار و ۷۴۰ تومان در بازار معاملات آزاد معامله شد و با وجود تلاشهای بازارساز برای حفظ محدوده ۴۰ هزار تومانی اخبار سیاسی تلاشهای دولتی را نقش برآب کرد. طی مدت مذکور دلار بیش از ۱۱ درصد تغییر کرد و بیشتر این افزایش مربوط به امروز است.
قیمت دلار در شش ماهه دوم سال با روند افزایشی همراه شد و این صعود را تحلیلگران بازار از ابتدای سال هشدار داده بودند، «قیمت دلار با تورم ۵۰ درصدی همخوانی ندارد و فنر فشرده این اسکناس آمریکایی در دستان دولت است.»
در پی رشد شارپی قیمت دلار، ۸ دیماه صالحآبادی رئیس کل بانک مرکزی با تدبیر تیم اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز، برکنار شد. این اقدام بانک مرکزی مورد انتقاد تحلیلگران اقتصادی قرار گرفت، با این مضمون که «دولت از تجربههای گذشته درس نمیگیرد و راه چاره کاهش قیمت دلار تغییر مدیریت و ریاست نیست.»
روزی که صالحآبادی سکان ریاست بانک مرکزی را به محمدرضا فرزین سپرد قیمت دلار ۴۳ هزار و ۴۲۰ تومان بود. باید دید برنامه تیم اقتصادی دولت اینبار برای کنترل بازار ارز چیست؟
باید توجه داشت امروز شاخص کل بورس با افت 1.87 درصدی بسته شد و تحلیلگران پیش بینی میکنند با این ریزش بورس و افزایش قیمت دلار بخشی از سرمایه در بازار به سمت بازار ارز و کالاهای دلار محور حرکت کند. هر چند این روند کوتاهمدت خواهد بود.
آرامش طلایی، قبل از طوفان
تقویم دلار در هفتهای که گذشت: (قیمتها آخرین معامله نقدی در پایان ساعت معاملاتی هر روز، در بازار آزاد است.)
شنبه ۱۷ دیماه: با منتفی شدن افزایش سود بانکی، قیمت دلار محدوده ۳۰ هزار تومانی را شکست و وارد کانال ۴۰ شد. این اسکناس با روند افزایشی باز شد.
یکشنبه ۱۸ دیماه: در این روز دلار ۳۰۰ تومان ارزان شد. وزیر اقتصاد عملکرد بانک مرکزی در ۶ ماهه نخست سال را موفق اعلام کرد و تلاطمات قیمت در ۳ ماه گذشته را بر گردن ناآرامیهای اجتماعی انداخت.
دوشنبه ۱۹ دیماه: دلار نسبت به روز قبل، ۶۸۰ تومان کاهش قیمت داشت. بازار احتیاطی بود و معاملهگران میان خریدن و فروختن سردرگم بودند.
سهشنبه ۲۰ دیماه: این اسکناس امریکایی با همان قیمت روز قبل معامله شد. سیگنال جدیدی مبنی بر درخواست پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان برای از سرگیری مذاکرات هستهای و عرضه ۵۰۰ هزار قطعه ربع سکه، روانه بازار شد. البته این اخبار از قدرت دلار کم نکرد.
چهارشنبه ۲۱ دیماه: اسکناس امریکایی همچنان در حال استراحت است. دلار در حال کفسازی در کانال ۴۰ هزار تومانی است و به نظر میرسد این محدوده منطقه مهم حمایتی است.
پنجشنبه ۲۲ دیماه: در آخرین روز هفته قیمت دلار یک پله افزایش یافت. معاملات فردایی (شنبه) یک پله بالاتر رفته و فعلا سیگنال عرضه ربع سکههای بورس کالا، معاملهگران را در آرایش انتظاری قرار داده است.
برخی فعلان بازار هفته آینده را آرامش قبل از طوفان میدانند و معتقدند؛ «وقتی تلاطم طلایی خوابید، بازارساز باید برگ برنده دیگری رو کند.»
چشمانداز قیمت دلار افزایشی است
در همین راستا فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره ثبات قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «آینده بازار ارز قابل پیش بینی نیست، زیرا دولت تنها بازیگر بازار ارز در کشور است. با خبردرمانی هم بازار کنترل نمیشود.»
او با اشاره به رشد اقتصادی یک درصدی کشور گفت: «پیش بینی این رشد در برنامه توسعه چهار درصد بود. در حالیکه ما نفت هم فروختیم. بنابراین معیار و مبنای محاسبه قیمت دلار بعد از عرضه و تقاضا باید تورم باشد.»
آقابزرگی قیمت دلار را با توجه به تورم ۵۰ درصدی، بالاتر از رقم کنونی اعلام کرد و گفت: «دولت با هر ابزاری تا کنون مانع تحقق قیمت واقعی دلار شده است.»
این کارشناس ارشد حقوق خانواده در پاسخ به این سوال که مبحث مهریه را میتوان عاملی برای شکل نگرفتن ازدواج دانست، اظهار کرد: در روزهای اخیر آمارهای متفاوتی از وضعیت ازدواج و طلاق در کشور مطرح میشود. برخی معتقدند با کاهش آمار ازدواج مواجهیم اما گروهی دیگر بر این باورند که میزان طلاق با افزایش چشمگیری روبهرو بوده است. در واقع افزایش قیمت طلا و سکه باعث شده جوانها دیگر به سمت ازدواج نروند و نرخ ازدواج کاهش داشته باشد.
خبر مهم از قیمت دلار
ابوالحسنی با اشاره به این موضوع که مهریه تبدیل به ابزاری برای طلاق گرفتن زنان از شوهر شده است، تصریح کرد: آقایان با داشتن حق طلاق میتوانند هر زمانی که اراده کردند از زندگی مشترک پا پس بکشند ولی زنان چنین ابزاری در دست نداشته و با مهریه سنگین میخواهند این قدرت را در دست داشته باشند. اگر کمی جزیینگر باشیم متوجه میشویم حق طلاق برای مرد و از سوی دیگر حق مهریه برای زن باید در راه درست استفاده شود. در واقع نباید به عنوان ابزار یا اهرم قدرتی به شیوه ناصحیح از آنها استفاده کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «تمامی صرافیهای عضو بازار متشکل ارز ایران، نرخ کشفشده روزانه در بازار متشکل ارز ایران را بهعنوان نرخ مرجع معاملات نقدی ارز روی تابلوهای اعلام نرخ درج کرده و فعالان اقتصادی، بهصورت لحظهای شاهد نرخ رسمی ارزها در تابلوی فروشندگان رسمی ارز خواهند بود.»
دیدگاه تان را بنویسید